TEZ DÖNEMİNDEKİ NÖROBİLİM ÖĞRENCİLERİNİN DİKKATİNE!

  • Anasayfa
  • TEZ DÖNEMİNDEKİ NÖROBİLİM ÖĞRENCİLERİNİN DİKKATİNE!

2020-2021 Öğretim Yılı’nda Tez/Proje Dönemine Geçen Nörobilim Yüksek Lisans Öğrencilerimiz İçin Önemli Duyuru

Değerli öğrencilerimiz,

2020-2021 öğretim yılı başlamadan önce, tez dönemine geçecek öğrencilerimize bazı hatırlatmalarda bulunmak istiyoruz.

Tez süreciniz ile ilgili lütfen programımıza ait öğrenci kılavuzunu (https://cdn.uskudar.edu.tr/uploads/files/2020/02/03/norobilim-abd-ogrenci-kilavuzu-2020_1.pdf) ve enstitü sayfasında yer alan kılavuzları ve formları dikkatlice inceleyiniz.

Kılavuzumuzda da belirtildiği gibi, Tezli program öğrencilerimizin ikinci yarıyılın son gününe kadar danışmanlarını belirlemeleri ve Danışman Tercih Formu’nu enstitü sekreterliğine iletmeleri gerekiyordu. Ancak henüz süreci tamamlamamış öğrencilerimiz olduğunu görmekteyiz. Danışman tercihlerinin teslim edilmesi için, pandemi nedeniyle değişen koşullar da göz önüne alınarak ek süre verilmiştir. Henüz danışman tercihlerini yapmamış öğrencilerimiz için son gün 12 Ekim 2020’dir.

Tez danışmanlarınızı üniversite kadromuzda yer alan öğretim üyelerimizden veya üniversite dışından seçebilirsiniz. Ancak, dikkat edilmesi gereken üç önemli hususu da sizlere hatırlatmak istiyoruz :

  • Tez Danışmanı olacak öğretim üyesi, üniversitede tam zamanlı kadroda bulunmalı (Dr. Öğr. Üyesi, Doç. Dr. Veya Prof. Dr.), doktora sahibi olmalıdır.
  • Tez Danışmanı’nın Nörobilim alanında çalışmaları bulunmalı ve bu alanda tez yaptırabilecek yetkinliğe sahip olması gerekmektedir.
  • Yürütülecek tez Nörobilim alanı içerisinde olmalıdır.

Bu şartlar sağlanmadığı takdirde, danışman seçimleri ve tez öneri formları onaylanmayacaktır.

Dikkat etmenizi istediğimiz ikinci önemli konu ise Tez Öneri Formu’nun teslimidir. Bu formda yer alan tüm maddelerin detaylı bir şekilde doldurulması gerekmektedir. Yeterli bilginin verilmediği veya tez konusunun özgün olmadığı saptanan tez öneri formları onaylanmayacaktır. Formların hazırlanmasında özellikle yöntem kısmının detaylandırılması ve gerçekçi bir zaman planlamasının verilmiş olması beklenmektedir. İstatiksel analiz yöntemin önemli bir parçasıdır. Sadece analizin gerçekleştirileceği programın veya uygulanacak testin isminin verilmesi yeterli değildir. Bir çalışmaya başlamadan önce gerekli analiz basamaklarının, değişkenlerin vb. belirlenmesi, uygulanacak testlerin sırası ve detayları ile belirtilmesi gerekmektedir. İhtiyaç duyulması halinde nasıl bir format izlenmesi gerektiği ile ilgili Program Koordinatörlüğü’ne danışabilirsiniz. Tez Öneri Formu ile eş zamanlı olarak etik kurul başvurusu da yapılmalı ve etik kurul başvuru dilekçesi de Enstitü’ye form ile birlikte teslim edilmelidir.

Tez Öneri Formları’nın Danışman tercihini takip eden 1 aylık süre içerisinde, en geç 15 Kasım 2020 tarihine kadar Enstitü Sekreterliği’ne teslim edilmesi gerekmektedir.

Proje dönemine geçen Tezsiz program öğrencilerimiz için de Proje Danışmanı tercihleri en geç 12 Ekim 2020’de ilgili form doldurularak teslim edilmelidir.

Belirtilen tarihlerde ikinci bir değişiklik yapılmayacaktır. Dolayısıyla tüm işlemlerinizi bu tarihlere kadar tamamlamanız beklenmektedir.

Tezli programda, alttan dersi kalmış olan öğrencilerimizin mezun olabilmek için en geç 4. dönemlerinde bu dersleri tamamlamaları gerekmektedir. Tezsiz programda ise alttan kalan dersler en geç 3. dönemde tamamlanmalıdır. Tezli program öğrencilerinin mezun olabilmek için Seminer dersi ve en az 7 ders almış ve en az 60 AKTS’lik dersi başarıyla tamamlamış olması gerekmektedir. Tezsiz program öğrencilerimizin mezun olabilmek için 10 dersi başarıyla tamamlamış olması gerekmektedir.

Detaylı bilgi için : https://uskudar.edu.tr/images/tools/yonetmelik/8.pdf

Sorularınız için program koordinatörlüğü ile iletişime geçebilirsiniz.

Üniversitemizle ilgili “AKLINDA NE VARSA” bize sor!