Beslenme ve Diyetetik Yüksek Lisans Programı Başvuru ve Ücretler

BESLENME VE DİYETETİK TEZLİ/TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

2021-2022 Güz Yarıyılı Online Başvuruları 08.06.2021 tarihinden itibaren başlayacaktır.

Online Ön Kayıt Linki :

Son Başvuru Tarihi                                   :   06.08.2021

Kayıt Hakkı Kazananların İlan Tarihi  :   10.08.2021

Kesin Kayıt İçin Son Tarih                       :   20.08.2021

ALES Puan Türü                                         :   SAYISAL

Değerli aday öğrencilerimiz;

Pandemi nedeniyle, 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Güz yarıyılında, Tezli/Tezsiz Yüksek Lisans Programlarımızda bilim sınavı yapılmayacak olup;

1) Tezli programlarımızda, ilgili SAYISAL puan türündeki ALES’in %65’i, lisans mezuniyet not ortalamasının %35’i,

2) Tezsiz programlarda, lisans mezuniyet notunun %50’si, varsa* ilgili puan türündeki ALES’in %50’si değerlendirmeye alınacaktır.

*(Tezsiz programlara başvuran adayların ALES puanları olmadığı takdirde, 55 puan olarak değerlendirmeye katılacaktır.)

22 Kasım 2019 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği doğrultusunda özel öğrencilik tanımı değişmiştir. Özel öğrenci, başka bir lisansüstü programda kayıtlı olup enstitümüzdeki bir lisansüstü programdan ders alan öğrenci olarak tanımlanmıştır.

Online başvuru yapmayan, başvuru esnasında mezun durumda olmayan, başvuru esnasında ALES belgesini, kimlik bilgilerini başvuru sistemine yüklemeyen adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

KESİN KAYIT ESNASINDA İSTENEN BELGELER

-Lisans diplomasının aslı veya onaylı kopyası

-Lisans not belgesinin (transkript) aslı veya onaylı kopyası

-ALES sınav sonuç belgesi (Tezli Program için en az Sayısal 55 Puan)

-Nüfus cüzdanı fotokopisi

-Fotoğraf (2 Adet)

BAŞVURU KOŞULLARI VE DEĞERLENDİRME

Tezli program başvurularında ALES sonuç belgesi;

Sayısal puan türündeki ALES puanına bakılacaktır.

-Başvuran adaylar başarı sırasına göre alınacaktır.

Lisans (4 yıllık) eğitimi veren bir yükseköğretim programının Beslenme ve Diyetetik bölümünden mezun olmak.

NOT: Yurt dışından alınmış lisans diplomalarının denklikleri Yükseköğretim Kurulu’nca onaylanmış olmalıdır.

NOT: Üniversitelerarası Kurul tarafından LES sınavına eşdeğer sayılan ve uluslararası düzeyde kabul gören  "Graduate Record Examination" (GRE) ya da Graduate Management Admission Test (GMAT) sınavında en az ALES sınavına eşdeğer bir puan alan adaylar da değerlendirmeye alınır.

BESLENME VE DİYETETİK YÜKSEK LİSANS PROGRAMI2021-2022 KDV DAHİL TOPLAM TUTARÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ MEZUNLARINA %50 TUTAR
BESLENME VE DİYETETİK YÜKSEK LİSANS PROGRAMI (TEZLİ)21.485.00 TL10.742.50 TL
BESLENME VE DİYETETİK YÜKSEK LİSANS PROGRAMI (TEZSİZ)
18.690.00 TL9.345.00 TL