Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Yüksek Lisans Programı Başvuru ve Ücretler

FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON (TEZLİ) YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

(2019-2020 Akademik Yılı, Bahar Dönemi online başvuruları, 03.12.2019 tarihinden itibaren başlamıştır.

Değerli aday öğrencilerimiz,

Yükseköğretim Kurulu’ndan (YÖK), tüm yükseköğretim kurumlarına gönderilen yeni düzenleme nedeniyle, 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar yarıyılında, tezli yüksek lisans programlarımıza 15 öğrenci kabul edilecektir.

22 Kasım 2019 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği doğrultusunda özel öğrencilik tanımı değişmiştir. Özel öğrenci, başka bir lisansüstü programda kayıtlı olup enstitümüzdeki bir lisansüstü programdan ders alan öğrenci olarak tanımlanmıştır.

Bahar yarıyılında kabul edilecek öğrenciler için iki ayrı tarihte bilim sınavı yapılacaktır. Adayların yalnızca bir sınava katılma hakları vardır ve iki sınavdan dilediklerine girebilirler.

Adayların bilim sınavı sonuçları, birinci sınava giren adaylar ve ikinci sınava giren adayların birlikte değerlendirilmesi sonucu ilan edilecektir. Programa kabul edilecek öğrenciler;

ALES puanının                                                                                                                 : %50 ‘si,

Bilim sınavı puanının                                                                                                    : %30’u,

Lisans mezuniyet not ortalamasının 100’lük sistemdeki karşılığının             : %20’si

hesaplanarak programa yerleşmeye hak kazanan öğrenciler ilan edilecektir.

Asil ve yedek listeler eş zamanlı ilan edilecek, asil kayıt hakkı kazanan adaylara 7 iş günü kayıt süresi tanınacak ve peşinden yedek listeden kayıtlara başlanacaktır.

Online başvuru yapmayan, başvuru esnasında mezun durumda olmayan, başvuru esnasında ALES belgesini, kimlik bilgilerini başvuru sistemine yüklemeyen adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

Bu programa başvurabilmek için, üniversitelerin lisans eğitimi veren, “Sağlık Bilimleri Fakültesi” ya da “Sağlık Bilimleri Yüksekokulu” bünyesine bağlı dört yıllık Fizyoterapi Rehabilitasyon bölümlerinden ya da dört yıllık Fizyoterapi Rehabilitasyon Yüksekokulundan mezun olarak “fizyoterapist” unvanı almış olmak zorunludur.

Bilim Sınavı Tarihleri:

03 Ocak 2020 Saat: 15.30
04 Şubat 2020 Saat: 15.30

Sınav Yeri: NP Feneryolu Tıp Merkezi

Ahmet Mithat Efendi Cad. No:17 (Bağdat Cad. Sahil Yolu Kalamış Mevkii) - 34726
Fenerbahçe - Kadıköy / İstanbul

KESİN KAYIT ESNASINDA İSTENEN BELGELER

-Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Lisans diplomasının aslı veya onaylı kopyası

-Lisans not belgesinin (transkript) aslı veya onaylı kopyası

- Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı Sonuç Belgesi (Varsa)

-ALES  sonuç belgesi (Son üç yıl içinde alınmış, herhangi bir puan türünde 55 puan ve üzeri)

-Nüfus cüzdanı fotokopisi

-Fotoğraf (2 Adet)

ADAYLARDA ARANACAK ÖZEL KOŞULLAR

-ALES sonuç belgesi

-Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı Sonuç Belgesi olanlar öncelikli olarak kabul edilecektir.

-Başvuran adaylar başarı sırasına göre alınacaktır.

ONLINE BAŞVURU LİNKİ:  https://sis.uskudar.edu.tr/oibs/ogrsis/basvuru_login.aspx

ÖĞRENİM ÜCRETİ:

FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON YÜKSEK LİSANS PROGRAMI2019-2020 YILI KDV DAHİL TOPLAM TUTARÜSKÜDARÜNİVERSİTESİ MEZUNLARINA %50 BURSLU TUTARIBİREYSEL BAŞVURULARDA %30 BURSLU TUTARI
FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON YÜKSEK LİSANS (TEZLİ)19.715,00 TL9.860,00 TL13.800,00 TL