Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Yüksek Lisans Programı Başvuru ve Ücretler

FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON (TEZLİ/TEZSİZ) YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

2021-2022 Bahar Yarıyılı çevrimiçi başvuruları 20.12.2021 tarihinde başlayacaktır.

Son Başvuru Tarihi :  21.01.2022 Cuma

Çevrimiçi Ön Kayıt Linki :

Kayıt Hakkı Kazananların İlan Tarihi  :   27.01.2022

Kesin Kayıt İçin Son Tarih                       :  08.02.2022

ALES Puan Türü   (Tezli Program için)  :   SAYISAL

Değerli aday öğrencilerimiz;

Pandemi nedeniyle, 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar yarıyılında, Tezli/Tezsiz Yüksek Lisans Programlarımızda bilim sınavı yapılmayacak olup;

1) Tezli programlarımızda, Sayısal puan türündeki ALES’in %65’i, lisans mezuniyet not ortalamasının %35’i,

2) Tezsiz programlarda, lisans mezuniyet notunun %50’si, varsa* ilgili puan türündeki ALES’in %50’si değerlendirmeye alınacaktır.

*(Tezsiz programlara başvuran adayların ALES puanları olmadığı takdirde, 55 puan olarak değerlendirmeye katılacaktır.)

22 Kasım 2019 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği doğrultusunda özel öğrencilik tanımı değişmiştir. Özel öğrenci, başka bir lisansüstü programda kayıtlı olup enstitümüzdeki bir lisansüstü programdan ders alan öğrenci olarak tanımlanmıştır.

Online başvuru yapmayan, başvuru esnasında mezun durumda olmayan, başvuru esnasında ALES belgesini, kimlik bilgilerini başvuru sistemine yüklemeyen adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

KESİN KAYIT ESNASINDA İSTENEN BELGELER

-Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Lisans diplomasının aslı veya onaylı kopyası

-Lisans not belgesinin (transkript) aslı veya onaylı kopyası

-ALES  sonuç belgesi (Son beş yıl içinde alınmış, Sayısal puan türünde en az 55 puan/Tezli program için)

-Nüfus cüzdanı fotokopisi

-Fotoğraf (2 Adet)

ADAYLARDA ARANACAK ÖZEL KOŞULLAR

-ALES sonuç belgesi (Tezli Program için)

-Başvuran adaylar başarı sırasına göre alınacaktır.

ÖĞRENİM ÜCRETİ:

FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON YÜKSEK LİSANS PROGRAMI
2021-2022 YILI KDV DAHİL TOPLAM TUTAR
ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ MEZUNLARINA %50 BURSLU TUTARI
FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON YÜKSEK LİSANS (TEZLİ)
21.485,00 TL
10.742,50 TL