Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Yüksek Lisans Programı Başvuru ve Ücretler

FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON (TEZLİ) YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

(2020-2021 Akademik Yılı, Güz Dönemi online başvuruları, 15.06.2020 tarihinden itibaren başlayacaktır.)

Bilim Sınavı Tarihleri:

18 Ağustos 2020 Salı Saat: 15:30

18 Eylül 2020 Cuma Saat:15:30

Sınav Yeri: NP Feneryolu Tıp Merkezi

Adres: Ahmet Mithat Efendi Cad. No:17 (Bağdat Cad. Sahil Yolu Kalamış Mevkii) - 34726
Fenerbahçe - Kadıköy / İstanbul / Türkiye

Değerli aday öğrencilerimiz,

Yükseköğretim Kurulu’ndan (YÖK), tüm yükseköğretim kurumlarına gönderilen yeni düzenleme nedeniyle, 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar yarıyılında, tezli yüksek lisans programlarımıza 15 öğrenci kabul edilecektir.

22 Kasım 2019 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği doğrultusunda özel öğrencilik tanımı değişmiştir. Özel öğrenci, başka bir lisansüstü programda kayıtlı olup enstitümüzdeki bir lisansüstü programdan ders alan öğrenci olarak tanımlanmıştır.

Bahar yarıyılında kabul edilecek öğrenciler için iki ayrı tarihte bilim sınavı yapılacaktır. Adayların yalnızca bir sınava katılma hakları vardır ve iki sınavdan dilediklerine girebilirler.

Adayların bilim sınavı sonuçları, birinci sınava giren adaylar ve ikinci sınava giren adayların birlikte değerlendirilmesi sonucu ilan edilecektir. Programa kabul edilecek öğrenciler;

ALES puanının                                                                                                                 : %50 ‘si,

Bilim sınavı puanının                                                                                                    : %30’u,

Lisans mezuniyet not ortalamasının 100’lük sistemdeki karşılığının             : %20’si

hesaplanarak programa yerleşmeye hak kazanan öğrenciler ilan edilecektir.

Online başvuru yapmayan, başvuru esnasında mezun durumda olmayan, başvuru esnasında ALES belgesini, kimlik bilgilerini başvuru sistemine yüklemeyen adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

Bu programa başvurabilmek için, üniversitelerin lisans eğitimi veren, “Sağlık Bilimleri Fakültesi” ya da “Sağlık Bilimleri Yüksekokulu” bünyesine bağlı dört yıllık Fizyoterapi Rehabilitasyon bölümlerinden ya da dört yıllık Fizyoterapi Rehabilitasyon Yüksekokulundan mezun olarak “fizyoterapist” unvanı almış olmak zorunludur.

KESİN KAYIT ESNASINDA İSTENEN BELGELER

-Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Lisans diplomasının aslı veya onaylı kopyası

-Lisans not belgesinin (transkript) aslı veya onaylı kopyası

- Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı Sonuç Belgesi (Varsa)

-ALES  sonuç belgesi (Son üç yıl içinde alınmış, herhangi bir puan türünde 55 puan ve üzeri)

-Nüfus cüzdanı fotokopisi

-Fotoğraf (2 Adet)

ADAYLARDA ARANACAK ÖZEL KOŞULLAR

-ALES sonuç belgesi

-Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı Sonuç Belgesi olanlar öncelikli olarak kabul edilecektir.

-Başvuran adaylar başarı sırasına göre alınacaktır.

ONLINE BAŞVURU LİNKİ:  https://sis.uskudar.edu.tr/oibs/ogrsis/basvuru_login.aspx

ÖĞRENİM ÜCRETİ:

FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON YÜKSEK LİSANS PROGRAMI2020-2021 YILI KDV DAHİL TOPLAM TUTARÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ MEZUNLARINA %50 BURSLU TUTARI
FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON YÜKSEK LİSANS (TEZLİ)19.715,00 TL9.857,00 TL