Sağlık Yönetimi Yüksek Lisans Programı Başvuru ve Ücretler

SAĞLIK YÖNETİMİ (TEZLİ/TEZSİZ) YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

(2020-2021 Akademik Yılı, Güz Dönemi online başvuruları, 15.06.2020 tarihinden itibaren başlayacaktır.)

Bilim Sınavı Tarihleri:

15 Haziran 2020 tarihinden sonra güncellenecektir.

Değerli aday öğrencilerimiz,

Yükseköğretim Kurulu’ndan (YÖK), tüm yükseköğretim kurumlarına gönderilen yeni düzenleme nedeniyle, 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar yarıyılında, tezli yüksek lisans programlarımıza 15, tezsiz yüksek lisans programlarımıza ise 30 yeni öğrenci kabul edilecektir.*

22 Kasım 2019 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği doğrultusunda özel öğrencilik tanımı değişmiştir. Özel öğrenci, başka bir lisansüstü programda kayıtlı olup enstitümüzdeki bir lisansüstü programdan ders alan öğrenci olarak tanımlanmıştır.

Bahar yarıyılında tüm Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans Programlarına kabul edilecek öğrenciler için iki ayrı tarihte bilim sınavı yapılacaktır. Adayların yalnızca bir sınava katılma hakları vardır ve iki sınavdan dilediklerine girebilirler.

Adayların bilim sınavı sonuçları, birinci sınava giren adaylar ve ikinci sınava giren adayların birlikte değerlendirilmesi sonucu ilan edilecektir. Tezli program tercihinde programa kabul edilecek öğrenciler;

ALES puanının                                                                                                                 : %50 ‘si,

Bilim sınavı puanının                                                                                                    : %30’u,

Lisans mezuniyet not ortalamasının 100’lük sistemdeki karşılığının             : %20’si

hesaplanarak programa yerleşmeye hak kazanan öğrenciler ilan edilecektir.

Bilim sınavında, adaylara tezli ya da tezsiz programa yerleşme tercihleri sorulacaktır. Her iki programı birden seçen öğrenciler öncelikle tezli program için değerlendirilecekler, tezli programa kayıt şansı yakalayamamaları halinde, tezsiz program için değerlendirmeye alınacaklardır.

Tezsiz program puan hesaplamasında ise;

Bilim sınavı puanının                                                                                                    :  %50’si,

Lisans mezuniyet not ortalamasının 100’lük sistemdeki karşılığının             : %50’si

hesaplanarak programa yerleşmeye hak kazanan öğrenciler ilan edilecektir.

Her iki program için asil ve yedek listeler eş zamanlı ilan edilecek, asil kayıt hakkı kazanan adaylara 7 iş günü kayıt süresi tanınacak ve peşinden yedek listeden kayıtlara başlanacaktır.

Online başvuru yapmayan, başvuru esnasında mezun durumda olmayan, başvuru esnasında ALES belgesini, kimlik bilgilerini başvuru sistemine yüklemeyen adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

*Bununla birlikte yeni düzenlemede, YÖK kurumlara öğretim üyesi sayısı doğrultusunda kontenjan artırma hakkı verebileceğini belirtmiştir. Bu doğrultuda tüm lisansüstü programlarımız için kontenjan artımı talebinde bulunmuş durumdayız. Başvurumuzun olumlu sonuçlanması halinde tanımlanan yeni kontenjan sayılarımız sizlere duyurulacaktır.

Bilim Sınavı Tarihleri:

Yer: Çarşı Yerleşke

NOT: KESİN KAYIT HAKKI KAZANAN ADAYLAR SINAV SONUÇLARI İLAN EDİLDİKTEN HEMEN SONRA KAYITLARINI YAPTIRABİLİRLER.

KESİN KAYIT ESNASINDA İSTENEN BELGELER

-Lisans diplomasının aslı veya onaylı kopyası

-Lisans not belgesinin (transkript) aslı veya onaylı kopyası

-Son beş yıl içinde alınmış, herhangi bir puan türünden en az 55 puan ALES sonuç belgesi (Tezli Program için)

-Nüfus cüzdanı fotokopisi

-Fotoğraf (2 Adet)

ADAYLARDA ARANACAK ÖZEL KOŞULLAR:

-Adaylar bilim sınavına tabi tutulacaktır.

-Başvuran adaylar başarı sırasına göre alınacaktır.

-Tezsiz Yüksek Lisans Programına başvuran adaylar için ALES belgesi istenilmemektedir.

ÖĞRENİM ÜCRETLERİ:

SAĞLIK YÖNETİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI2019-2020 YILI KDV DAHİL TOPLAM TUTARÜSKÜDARÜNİVERSİTESİ MEZUNLARINA %50 BURSLU TUTARIBİREYSEL BAŞVURULARDA %30 BURSLU TUTARI
SALIK YÖNETİMİ YÜKSEK LİSANS (TEZLİ)

19.715,00 TL

9.860,00 TL

13.800,00 TL

SAĞLIK YÖNETİMİ YÜKSEK LİSANS (TEZSİZ)

17.145,00 TL

8.575,00 TL

12.000,00 TL

ONLINE BAŞVURU LİNKİ:  https://sis.uskudar.edu.tr/oibs/ogrsis/basvuru_login.aspx