Nörobilim (İngilizce) Yüksek Lisans Programı Başvuru ve Ücretler

2022-2023 Güz Yarıyılı çevrimiçi başvuruları 06.06.2022 Pazartesi günü başlayacaktır.

BİLİM SINAVLARI:

1.Bilim Sınavı: 18.07.2022 Pazartesi, Saat:12:00

2.Bilim Sınavı: 01.08.2022 Pazartesi, Saat:12:00

Sınav Yeri: Merkez Yerleşke   (Adaylar Bilim Sınavından istedikleri birine girebilirler.)

Sonuçların İlan Tarihi : 11.08.2022 Perşembe

Asil Liste Kesin Kayıt Tarihleri: 11.08.2022 -22.08.2022 Pazartesi

Yedek Liste Kesin Kayıt Tarihleri: 23.08.2022 -02.09.2022

Çevrimiçi Ön Kayıt Linki için tıklayınız

ALES Puan Türü :   SAYISAL (SAY)

Nörobilim Yüksek Lisans Programına Kabul Koşulları

Öğrenci kontenjanı ve adaylar için aranan şartlar her yarıyıl başında duyurulur.

Başvuru sahipleri aşağıdaki niteliklere sahip olmalıdır:

Başvuru sahiplerinin Tıp, Eczacılık, Biyoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Kimya, Fizik, Biyomühendislik, Kimya Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik/Elektronik Mühendisliği, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Dil ve Konuşma Terapisi, Ergoterapi, Odyoloji, Beslenme, Çocuk Gelişimi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Hemşirelik, Psikoloji alanlarından birinde lisans derecesine sahip olması gerekmektedir.

Lisans derecesini yurtdışında almış adayların, diploma denkliklerini almış olması gereklidir.

Adaylar;

- Sayısal ağırlıklı ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı) puanı 100 puan üzerinden en az 55 puan almalıdırlar,

- Yabancı Dil Sınavından (YDS, e-YDS,YÖKDİL) 100 puan üzerinden en az 60 puan almalıdırlar,  (Üsküdar Üniveritesi Yabancı Diller Koordinatörlüğü tarafından yapılacak dil yeterlik sınavına da girebilirler.)

- Lisans eğitimini İngilizce dilinde aldıkları taktirde dil yeterlik sınavından muaf olacaklardır,

- Bilim sınavına gireceklerdir.

- Tezli programlarımızda, Sayısal puan türündeki ALES’in %50’si, bilim sınavının %30'u, lisans mezuniyet not ortalamasının %20’si,

- Tezsiz programlarda, lisans mezuniyet notunun %50’si, bilim sınavının %50'si değerlendirmeye alınacaktır.

ÖĞRENİM ÜCRETİ: