Nörobilim (İngilizce) Yüksek Lisans Programı Başvuru ve Ücretler

2022-2023 Bahar Yarıyılı çevrimiçi başvuruları 12.12.2022 Pazartesi günü başlayacaktır.

BİLİM SINAVI: 16.01.2023 Pazartesi Saat: 15:00

Sınav Yeri: Merkez Yerleşke /D-Ayhan Songar

Sonuçların İlan Tarihi: 26 Ocak 2023 Perşembe

Asil Liste Kesin Kayıt Tarihleri: 27 Ocak 2023 Cuma - 03 Şubat 2023 Cuma

Yedek Liste Kesin Kayıt Tarihleri: 06 Şubat 2023 Pazartesi- 10 Şubat 2023 Cuma

Çevrimiçi Ön Kayıt Linki için tıklayınız

ALES Puan Türü :   SAYISAL (SAY)

Nörobilim Yüksek Lisans Programına Kabul Koşulları

Öğrenci kontenjanı ve adaylar için aranan şartlar her yarıyıl başında duyurulur.

Başvuru sahipleri aşağıdaki niteliklere sahip olmalıdır:

Başvuru sahiplerinin Tıp, Eczacılık, Biyoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Kimya, Fizik, Biyomühendislik, Kimya Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik/Elektronik Mühendisliği, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Dil ve Konuşma Terapisi, Ergoterapi, Odyoloji, Beslenme, Çocuk Gelişimi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Hemşirelik, Psikoloji alanlarından birinde lisans derecesine sahip olması gerekmektedir.

Lisans derecesini yurtdışında almış adayların, diploma denkliklerini almış olması gereklidir.

Adaylar;

- Sayısal ağırlıklı ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı) puanı 100 puan üzerinden en az 55 puan almalıdırlar,

- Yabancı Dil Sınavından (YDS, e-YDS,YÖKDİL) 100 puan üzerinden en az 60 puan almalıdırlar,  (Üsküdar Üniveritesi Yabancı Diller Koordinatörlüğü tarafından yapılacak dil yeterlik sınavına da girebilirler.)

- Lisans eğitimini İngilizce dilinde aldıkları taktirde dil yeterlik sınavından muaf olacaklardır,

- Bilim sınavına gireceklerdir.

- Tezli programlarımızda, Sayısal puan türündeki ALES’in %50’si, bilim sınavının %30'u, lisans mezuniyet not ortalamasının %20’si,

- Tezsiz programlarda, lisans mezuniyet notunun %50’si, bilim sınavının %50'si değerlendirmeye alınacaktır.

ÖĞRENİM ÜCRETİ: