Nörobilim (İngilizce) Yüksek Lisans Programı Başvuru ve Ücretler

2024-2025 Güz Yarıyılı çevrimiçi başvuru başlangıç tarihi: 03 Haziran 2024 Pazartesi

Son Başvuru Tarihi : 14 Temmuz Pazar 2024

BİLİM SINAVI: 04 Temmuz 2024 Perşembe Saat: 13:00

30 Temmuz 2024 Salı Saat: 13:00

Sınav Yeri: Güney Yerleşke B Blok Farabi Salonu

NOT: Adaylar bilim sınavlarından sadece birine girebilirler.

Sonuçların İlan Tarihi: 05 Ağustos 2024 Pazartesi

Asil Liste Kesin Kayıt Tarihleri: 05-13 Ağustos 2024

Yedek Liste Kesin Kayıt Tarihleri: 14-23 Ağustos 2024

Çevrimiçi Ön Kayıt Linki için tıklayınız

ALES Puan Türü :   SAYISAL (SAY)

NOT: Yabancı Uyruklu aday öğrencilerimiz için ALES puanı 75 sayılacaktır.

Nörobilim Yüksek Lisans Programına Kabul Koşulları

Başvuru sahipleri aşağıdaki niteliklere sahip olmalıdır:

Adayların Tıp, Eczacılık, Biyoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Kimya, Fizik, Biyomühendislik, Kimya Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik/Elektronik Mühendisliği, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Dil ve Konuşma Terapisi, Ergoterapi, Odyoloji, Beslenme, Çocuk Gelişimi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Hemşirelik, Psikoloji alanlarında lisans derecesine sahip olmaları gerekmektedir.

Lisans derecesini yurtdışında almış adayların, diploma denkliklerini almış olması gereklidir.

Adaylar;

- Sayısal ağırlıklı ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı) puanı 100 puan üzerinden en az 55 puan almalıdırlar,

- Yabancı Dil Sınavından (YDS, e-YDS,YÖKDİL) 100 puan üzerinden en az 60 puan almalıdırlar,  (Üsküdar Üniveritesi Yabancı Diller Koordinatörlüğü tarafından yapılacak dil yeterlik sınavına da girebilirler.)

- Lisans eğitimini İngilizce dilinde aldıkları taktirde dil yeterlik sınavından muaf olacaklardır,

- Adaylar bilim sınavına girmelidirler,

- Tezli programlarımızda, Sayısal puan türündeki ALES’in %50’si, bilim sınavının %30'u, lisans mezuniyet not ortalamasının %20’si,

- Tezsiz programlarda, lisans mezuniyet notunun %50’si, bilim sınavının %50'si değerlendirmeye alınacaktır.

ÖĞRENİM ÜCRETİ:

Üniversitemizle ilgili “AKLINDA NE VARSA” bize sor!