Nörobilim (İngilizce) Yüksek Lisans Programı Başvuru ve Ücretler

2022-2023 Güz Yarıyılı çevrimiçi başvuruları 06.06.2022 Pazartesi günü başlayacaktır.

Son Başvuru Tarihi :  14.08.2022 Pazar

Online Ön Kayıt Linki:

ALES Puan Türü: Sayısal

Nörobilim Yüksek Lisans Programına Kabul Koşulları

Öğrenci kontenjanı ve adaylar için aranan şartlar her dönem başlamadan önce duyurulur. Bu duyuruda Fen Bilimleri Sınavının tarihi ve yeri de yer alacaktır.

Başvuru sahipleri aşağıdaki niteliklere sahip olmalıdır:

Başvuru sahiplerinin Biyoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Tıp, Kimya, Fizik, Biyomühendislik, Kimya Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik/Elektronik Mühendisliği, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Dil ve Konuşma Terapisi, Ergoterapi, Odyoloji, Beslenme, Çocuk Gelişimi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Hemşirelik, Psikoloji alanlarından birinde lisans derecesine sahip olması gerekmektedir.

Yabancı üniversitelerden lisans derecesine sahip adayların, Üniversitelerarası Kurul tarafından onaylanan eşdeğerliği başvuru ile sunulmalıdır.

Asgari not ortalaması 4 üzerinden 2,5'tir.

Adayların sayısal ağırlıklı ALES puanı olarak (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı) 100 üzerinden en az 55 puan almış olmaları gerekmektedir. Lisansüstü Kayıt Sınavı (GRE) veya Lisansüstü Yönetim Kabul Testi (GMAT) gibi Üniversitelerarası Kurul tarafından onaylanmış ve uluslararası kabul görmüş diğer sınavlardan ALES şartının eşdeğer notuna sahip adaylar da değerlendirilecektir.

Adayların Yabancı Dil Sınavından (YDS, e-YDS,YÖKDİL) 100 üzerinden en az 60 alması gerekmektedir. Üniversitelerarası Kurul tarafından onaylanmış ve uluslararası kabul görmüş diğer sınavlardan YDS asgari şartının eşdeğeri olan adaylar da değerlendirmeye alınacaktır. Adaylar ayrıca Üniversitemizin dil yeterlilik sınavına girmeyi de tercih edebilirler.

Adayların programımız için Fen Bilimleri Sınavına girmeleri gerekmektedir. Bilim Sınavı yapılmayan başvurular değerlendirmeye alınmaz.

ÖNEMLİ NOT: İstisnai olarak 2021-2022 Güz Başvuruları Covid-19 pandemisi nedeniyle Fen Bilimleri Sınavı yapılmadan değerlendirilecektir.

Adayların toplam puanları aşağıdaki şekilde değerlendirilecektir:

Toplam not = 0,4 * ALES + 0,2*GNO + 0,2*YDS + 0,2*Fen Sınavı

ÖNEMLİ NOT: İstisnai olarak 2021-2022 Güz Başvuruları Covid19 pandemisi nedeniyle Fen Bilimleri Sınavı yapılmadan aşağıdaki şekilde değerlendirilecektir:

Toplam not = 0,4 * ALES + 0,3*GNO + 0,3*YDS

Toplam notu en yüksek olan ilk 15 aday programa kabul edilecektir.

Nörobilim Yüksek Lisans Programları Başvuru Ücretleri

Nörobilim Yüksek Lisans Programı    21-22 Yılı Ücreti   Üsküdar Üniversitesi Mezunlarına %50 İndirim

Nörobilim Yüksek Lisans (Tezli)              21.485 TL                 10.742 TL

Nörobilim Yüksek Lisans (Tezsiz)           18.690 TL                  9.345 TL