Beslenme ve Diyetetik Yüksek Lisans Programı Hakkında

Beslenme ve Diyetetik Yüksek Lisans Programı, “Beslenme Bilimleri”, “Diyetetik”, “Toplu Beslenme Sistemleri” ve “Toplum Beslenmesi” olmak üzere 4 ayrı alt disipline ilişkin konular yanında biyokimya, fizyoloji, psikoloji gibi bilim dallarına ilişkin konular da içermektedir. Eğitim sürecinde zorunlu derslere ek olarak öğrenciler, danışmanlarının yönlendirmesi doğrultusunda farklı dersler seçebilmektedir. Beslenme ve Diyetetik yüksek lisans programının amacı, yaşam boyu toplumun sağlığının korunması, iyileştirilmesi, geliştirilmesi ve yaşam kalitesinin artırılmasına yönelik beslenme ve diyetetik alanında ileri düzeyde eğitim vermek ve akademik çalışmaları takip edebilen, multidisipliner çalışmalar yapabilen alanında uzman diyetisyenler yetiştirmektir. Bu amaçla, T.C. Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde 2020-2021 güz döneminde eğitimine başlamak üzere Beslenme ve Diyetetik Yüksek Lisans Programı açılmıştır.

Üniversitemizle ilgili “AKLINDA NE VARSA” bize sor!