Perfüzyon Yüksek Lisans Programı Başvuru ve Ücretler

PERFÜZYON  (TEZLİ/TEZSİZ) YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

2021-2022 Güz Yarıyılı Online Başvuruları 27.07.2021 tarihinden itibaren başlayacaktır.

Online Ön Kayıt Linki :

Son Başvuru Tarihi : 01.09.2021

Kayıt Hakkı Kazananların İlan Tarihi : 03.09.2021

Kesin Kayıt İçin Son Tarih : 10.09.2021

ALES Puan Türü : SAYISAL

Değerli aday öğrencilerimiz;

Pandemi nedeniyle, 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Güz yarıyılında, Tezli/Tezsiz Yüksek Lisans Programlarımızda bilim sınavı yapılmayacak olup;

1) Tezli programlarımızda, Sayısal puan türündeki ALES’in %65’i, lisans mezuniyet not ortalamasının %35’i,

2) Tezsiz programlarda, lisans mezuniyet notunun %50’si, varsa* ilgili puan türündeki ALES’in %50’si değerlendirmeye alınacaktır.

*(Tezsiz programlara başvuran adayların ALES puanları olmadığı takdirde, 55 puan olarak değerlendirmeye katılacaktır.)

22 Kasım 2019 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği doğrultusunda özel öğrencilik tanımı değişmiştir. Özel öğrenci, başka bir lisansüstü programda kayıtlı olup enstitümüzdeki bir lisansüstü programdan ders alan öğrenci olarak tanımlanmıştır.

Online başvuru yapmayan, başvuru sırasında mezun durumda olmayan, başvuru esnasında ALES belgesini, kimlik bilgilerini başvuru sistemine yüklemeyen adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

KESİN KAYIT ESNASINDA İSTENİLEN BELGELER
- Lisans diplomasının aslı veya onaylı kopyası
- Lisans not belgesinin (transkript) aslı veya onaylı kopyası
- Nüfus Cüzdanı fotokopisi
- Fotoğraf (2 Adet)

ADAYLARDA ARANACAK ÖZEL KOŞULLAR

Programa;

- Tıp,

- Perfüzyon,

- Hemşirelik,

- Sağlık Memurluğu,

- Biyoloji,

- Fizyoterapi ve Rehabilitasyon,

- Moleküler Biyoloji ve Genetik,

- Biyomedikal Mühendisliği,

- Biyoteknoloji,

- Yazılım Mühendisliği,

- Tıbbi Biyoloji ve Genetik

lisans mezunları ile;

Perfüzyon önlisans programı mezunları ve Perfüzyon yetki belgesine (sertifika) sahip herhangi bir lisans programı mezunları başvurabileceklerdir.

-Tezli program başvurularında ALES sonuç belgesi Son beş yıl içinde alınmış, en az Sayısal 55 puan)

- Başvuran adaylar başarı sırasına göre alınacaktır.

PERFÜZYON YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

2021-2022 YILI ÜCRET LİSTESİ