Tıbbi Genetik Doktora Programı Misyon ve Vizyon

MİSYON

Üsküdar Üniversitesi Tıbbi Genetik Doktora Programının misyonu, genetik biliminde teorik bilgi ile pratik uygulamayı sentezleyen, etik değerlere bağlı, yenilikçi ve toplumsal sorumluluk sahibi öğrenciler yetiştirmektir. Programımız, öğrencilere temel genetik prensipleri, moleküler mekanizmaları ve son teknolojileri öğretirken, aynı zamanda öğrencilerimizin araştırma becerilerini geliştirmelerine ve klinik uygulamalarla ilgili deneyim kazanmalarına olanak tanır. Bu alanda iyi yetişmiş ve akademik disipline sahip mezunlarımız, genetik alanındaki en son gelişmeleri takip ederek, hastalıkların genetik temellerini çözme, hastalık riskini değerlendirme ve bireylerin sağlık yönetimine katkı sağlama konularında öncü roller üstlenecektir.

VİZYON

Üsküdar Üniversitesi Tıbbi Genetik Doktora Programı, genetik bilimindeki öncü araştırmaları ve klinik uygulamaları bir araya getirerek sağlık alanında devrim yaratan lider uzmanlar yetiştirmeyi hedeflemektedir. Programımız, genetik biliminin ilerlemesi ile hastalıkların daha iyi anlaşılması ve kişiye özgü tedavilerin geliştirilmesi yolunda öncü bir rol üstlenecektir.

Üniversitemizle ilgili “AKLINDA NE VARSA” bize sor!