Nörobilim Yüksek Lisans Programı Başvuru ve Ücretler

NÖROBİLİM (TEZLİ/TEZSİZ) YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

2020-2021 Bahar Dönemi Eğitim Öğretim Yılı Online Başvurular 07.12.2020 tarihi itibarı ile başlamıştır.

Online Ön Kayıt Linki :

Son başvuru tarihi: 29 Ocak 2021

Kesin kayda hak kazanan asil/yedek listelerin ilan tarihi: 03 Şubat 2021

Değerli aday öğrencilerimiz;

Malumunuz üzere Covid-19 salgınının mevcut seyri ve artan vakalar sonrasında muhtemel teması azaltmak üzere, 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar yarıyılında, Tezli/Tezsiz Yüksek Lisans Programlarımızda bilim sınavı yapılmayacak olup;

1) Tezli programlarımızda, ilgili puan türündeki ALES’in %65’i, lisans mezuniyet not ortalamasının %35’i,

2) Tezsiz programlarda, lisans mezuniyet notunun %50’si, varsa* ilgili puan türündeki ALES’in %50’si değerlendirmeye alınacaktır.

*(Tezsiz programlara başvuran adayların ALES puanları olmadığı takdirde, 55 puan olarak değerlendirmeye katılacaktır.)

22 Kasım 2019 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği doğrultusunda özel öğrencilik tanımı değişmiştir. Özel öğrenci, başka bir lisansüstü programda kayıtlı olup enstitümüzdeki bir lisansüstü programdan ders alan öğrenci olarak tanımlanmıştır.

Online başvuru yapmayan, başvuru esnasında mezun durumda olmayan, başvuru esnasında ALES belgesini, kimlik bilgilerini başvuru sistemine yüklemeyen adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

Nörobilim Yüksek Lisans Tezli Programı Başvuru Koşulları

Tezli Yüksek Lisans Programına başvuracak öğrencilerin,

1. Lisans derecelerini
  • Biyoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Kimya, Fizik,
  • Tıp ,
  • Psikoloji,
  • Biyomühendislik, Kimya Mühendisliği, Kimya-Biyoloji Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik/Elektronik Mühendisliği,
  • Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Hemşirelik, Dil ve Konuşma Terapisi, Ergoterapi, Odyoloji, Beslenme, Çocuk Gelişimi,

veya eş değer bölümlerden almış olması,

Nörobilim Yüksek Lisans Tezsiz Programı Başvuru Koşulları

Tezsiz Yüksek Lisans Programına başvuracak öğrenciler için, Lisans alan kısıtlaması bulunmamaktadır.

Başvuran adaylar başarı sırasına göre kabul edilecektir.

KESİN KAYIT SIRASINDA İSTENİLEN BELGELER

1. Lisans diplomasının aslı veya onaylı kopyası

2. Lisans not belgesinin (transkript) aslı veya onaylı kopyası

3. ALES sonuç belgesi

4. Nüfus Cüzdanı fotokopisi

5. Fotoğraf (2 Adet)

-Tezli program başvurularında ALES sonuç belgesi;

Öğrencinin başvurusunu yaptığı YL programının lisansta öğrenci kabulü yaptığı puan türü ile aynı puan türündeki ALES puanına bakılacaktır.

(Örnek: Sosyal Hizmet Lisans Bölümlerinde Eşit Ağırlıklı (EA) puan türü ile öğrenci kabul etmektedir. Sosyal Hizmet YL programına başvurularda ALES EA puan türü esas alınacaktır.

Disiplinlerarası YL programları için ise aday öğrencinin mezun olduğu lisans bölümündeki öğrenci kabul puan türü ile aynı olan ALES puan türü esas alınacaktır.

(Örnek: Mühendislik Fakültesi mezunlarının ALES Sayısal puan türü esas alınacaktır.)

-Başvuran adaylar başarı sırasına göre alınacaktır.

ÖĞRENİM ÜCRETİ:

Bilimsel Hazırlık Programı Ders ücreti 2.315 TL

NÖROBİLİM YÜKSEK LİSANS PROGRAMI2020-2021 YILI KDV DAHİL TOPLAM TUTARÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ MEZUNLARINA %50 BURSLU TUTARI
NÖROBİLİM YÜKSEK LİSANS (TEZLİ)

18.435,00 TL

9.217,50 TL

NÖROBİLİM YÜKSEK LİSANS (TEZSİZ)

16.035,00 TL

8.017,50 TL