Nörobilim Yüksek Lisans Programı Başvuru ve Ücretler

NÖROBİLİM (TEZLİ/TEZSİZ) YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

2021-2022 Güz Yarıyılı Online Başvuruları 08.06.2021 tarihinden itibaren başlayacaktır.

Online Ön Kayıt Linki :

Son Başvuru Tarihi                                   :   06.08.2021

Kayıt Hakkı Kazananların İlan Tarihi  :   10.08.2021

Kesin Kayıt İçin Son Tarih                       :   20.08.2021

ALES Puan Türü                                         :   SAYISAL

Değerli aday öğrencilerimiz;

Pandemi nedeniyle 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Güz yarıyılında, Tezli/Tezsiz Yüksek Lisans Programlarımızda bilim sınavı yapılmayacak olup;

1) Tezli programlarımızda, Sayısal puan türündeki ALES’in %65’i, lisans mezuniyet not ortalamasının %35’i,

2) Tezsiz programlarda, lisans mezuniyet notunun %50’si, varsa* ilgili puan türündeki ALES’in %50’si değerlendirmeye alınacaktır.

*Tezsiz programlara başvuran adayların ALES puanları olmadığı takdirde, 55 puan olarak değerlendirmeye katılacaktır.

22 Kasım 2019 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği doğrultusunda özel öğrencilik tanımı değişmiştir. Özel öğrenci, başka bir lisansüstü programda kayıtlı olup enstitümüzdeki bir lisansüstü programdan ders alan öğrenci olarak tanımlanmıştır.

Online başvuru yapmayan, başvuru esnasında mezun durumda olmayan, başvuru esnasında ALES belgesini, kimlik bilgilerini başvuru sistemine yüklemeyen adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

Nörobilim Yüksek Lisans Tezli Programı Başvuru Koşulları

Tezli Yüksek Lisans Programına başvuracak öğrencilerin,

Lisans derecelerini;

• Biyoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Kimya, Fizik,
  • Tıp,
  • Psikoloji,
  • Biyomühendislik, Kimya Mühendisliği, Kimya-Biyoloji Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik/Elektronik Mühendisliği,
  • Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Hemşirelik, Dil ve Konuşma Terapisi, Ergoterapi, Odyoloji, Beslenme, Çocuk Gelişimi veya eş değer bölümlerden almış olması,

Nörobilim Yüksek Lisans Tezsiz Programı Başvuru Koşulları

Tezsiz Yüksek Lisans Programına başvuracak öğrenciler için Lisans alan kısıtlaması bulunmamaktadır.

Başvuran adaylar başarı sırasına göre kabul edilecektir.

KESİN KAYIT SIRASINDA İSTENİLEN BELGELER

1. Lisans diplomasının aslı veya onaylı kopyası

2. Lisans not belgesinin (transkript) aslı veya onaylı kopyası

3. ALES sonuç belgesi

4. Nüfus Cüzdanı fotokopisi

5. Fotoğraf (2 Adet)

-Tezli program başvurularında ALES sonuç belgesi (Son beş yılda alınmış, Sayısal puan türünden en az 55 puan)

-Başvuran adaylar başarı sırasına göre alınacaktır.

ÖĞRENİM ÜCRETİ:

NÖROBİLİM YÜKSEK LİSANS PROGRAMI
2021-2022 YILI KDV DAHİL TOPLAM TUTAR
ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ MEZUNLARINA %50 BURSLU TUTARI
NÖROBİLİM YÜKSEK LİSANS (TEZLİ)

21.485,00 TL

10.742,50 TL

NÖROBİLİM YÜKSEK LİSANS (TEZSİZ)

18.690,00 TL

9.345,00 TL