Nörobilim Yüksek Lisans Programı Başvuru ve Ücretler

NÖROBİLİM (TEZLİ/TEZSİZ) YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

(2019-2020 Akademik Yılı, Bahar Dönemi online başvuruları, 03.12.2019 tarihinden itibaren başlamıştır.)

Değerli aday öğrencilerimiz,

Yükseköğretim Kurulu’ndan (YÖK), tüm yükseköğretim kurumlarına gönderilen yeni düzenleme nedeniyle, 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar yarıyılında, tezli yüksek lisans programlarımıza 15, tezsiz yüksek lisans programlarımıza ise 30 yeni öğrenci kabul edilecektir.*

22 Kasım 2019 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği doğrultusunda özel öğrencilik tanımı değişmiştir. Özel öğrenci, başka bir lisansüstü programda kayıtlı olup enstitümüzdeki bir lisansüstü programdan ders alan öğrenci olarak tanımlanmıştır.

Bahar yarıyılında tüm Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans Programlarına kabul edilecek öğrenciler için iki ayrı tarihte bilim sınavı yapılacaktır. Adayların yalnızca bir sınava katılma hakları vardır ve iki sınavdan dilediklerine girebilirler.

Adayların bilim sınavı sonuçları, birinci sınava giren adaylar ve ikinci sınava giren adayların birlikte değerlendirilmesi sonucu ilan edilecektir. Tezli program tercihinde programa kabul edilecek öğrenciler;

ALES puanının                                                                                                                 : %50 ‘si,

Bilim sınavı puanının                                                                                                    : %30’u,

Lisans mezuniyet not ortalamasının 100’lük sistemdeki karşılığının             : %20’si

hesaplanarak programa yerleşmeye hak kazanan öğrenciler ilan edilecektir.

Bilim sınavında, adaylara tezli ya da tezsiz programa yerleşme tercihleri sorulacaktır. Her iki programı birden seçen öğrenciler öncelikle tezli program için değerlendirilecekler, tezli programa kayıt şansı yakalayamamaları halinde, tezsiz program için değerlendirmeye alınacaklardır.

Tezsiz program puan hesaplamasında ise;

Bilim sınavı puanının                                                                                                    :  %50’si,

Lisans mezuniyet not ortalamasının 100’lük sistemdeki karşılığının             : %50’si

hesaplanarak programa yerleşmeye hak kazanan öğrenciler ilan edilecektir.

Her iki program için asil ve yedek listeler eş zamanlı ilan edilecek, asil kayıt hakkı kazanan adaylara 7 iş günü kayıt süresi tanınacak ve peşinden yedek listeden kayıtlara başlanacaktır.

Online başvuru yapmayan, başvuru esnasında mezun durumda olmayan, başvuru esnasında ALES belgesini, kimlik bilgilerini başvuru sistemine yüklemeyen adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

*Bununla birlikte yeni düzenlemede, YÖK kurumlara öğretim üyesi sayısı doğrultusunda kontenjan artırma hakkı verebileceğini belirtmiştir. Bu doğrultuda tüm lisansüstü programlarımız için kontenjan artımı talebinde bulunmuş durumdayız. Başvurumuzun olumlu sonuçlanması halinde tanımlanan yeni kontenjan sayılarımız sizlere duyurulacaktır.

Bilim Sınavı Tarihleri:

27 Ocak 2020 Saat 10:00

03 Şubat 2020 Saat 10:00

Sınav Yeri : Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşke A Blok 330 nolu sınıf

Nörobilim Yüksek Lisans Tezli Programı Başvuru Koşulları

• Tezli Yüksek Lisans Programına başvuracak öğrencilerin,
  • Lisans derecelerini
  • Fen Bilimleri (Biyoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Kimya, Fizik, Matematik),
  • Mühendislik (Biyomühendislik, Kimya Mühendisliği, Kimya-Biyoloji Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik/Elektronik Mühendisliği),
  • İnsan ve Toplum Bilimleri (Psikoloji, Felsefe),
  • Tıp
  • Sağlık Bilimleri Fakültesi (Beslenme ve Diyetetik, Çocuk Gelişimi, Dil ve Konuşma Terapisi, Ergoterapi, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Hemşirelik, Odyoloji)

veya Nörobilim ile ilişkili benzer alanların birinden almış olması,

• Lisans mezuniyet notunun 2.5 ve üzeri olması,
  • ALES puanının herhangi bir puan türünden 55 ve üzeri olması gerekmektedir.
  • Adaylar bilim sınavına tabi tutulacaktır. Başvuran adaylar başarı sırasına göre kabul edilecektir.

Nörobilim Yüksek Lisans Tezsiz Programı Başvuru Koşulları

Tezsiz Yüksek Lisans Programına başvuracak öğrenciler için,

• Lisans alan kısıtlaması bulunmamaktadır. Ancak alan dışı öğrencilerin mezun oldukları bölümlere göre belirlenen bilimsel hazırlık derslerini almaları istenecektir. (*)
  • Lisans mezuniyet notunun 2 ve üzeri olması gerekmektedir.
  • ALES ve YDS notu istenmemektedir.

(*) Bilimsel hazırlık dersleri için ilgili program ücreti dışında ayrıca ders başına ücretlendirme yapılmaktadır.

KESİN KAYIT SIRASINDA İSTENİLEN BELGELER

1. Lisans diplomasının aslı veya onaylı kopyası

2. Lisans not belgesinin (transkript) aslı veya onaylı kopyası

3. ALES sonuç belgesi (Tezli Program için)