İş Sağlığı ve Güvenliği Doktora Programı Başvuru ve Ücretler

2022-2023 Güz Yarıyılı çevrimiçi başvuruları 06.06.2022 Pazartesi günü başlayacaktır.

Son Başvuru Tarihi :  14.08.2022 Pazar

Kayıt Hakkı Kazananların İlan Tarihi :

Kesin Kayıt İçin Son Tarih :

Çevrimiçi Ön Kayıt Linki :

ALES Puan Türü:   SAYISAL

Değerli aday öğrencilerimiz;

Pandemi koşulları nedeniyle, 2021-2022 Bahar yarıyılında, Doktora Programlarında yüz yüze bilim sınavı yapılmayacak olup;

Adayların ilgili puan türündeki ALES puanının %50’si, çevrimiçi sözlü bilim sınavının % 30’u, lisans (ve/veya) yüksek lisans mezuniyet not ortalamasının  % 20’si alınacaktır.

BAŞVURU KOŞULLARI

Doktora programına öğrenci kabulü Üsküdar Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nin 9. Maddesinde belirtilen başvuru şartlarını sağlayan öğrencilerin aynı yönetmeliğin 17. Maddesine göre değerlendirilmesi ile gerçekleştirilecektir.

Buna göre doktora programlarına başvuruda bulunacak adayların aşağıdaki koşulları sağlamış olması gerekir:

• Doktora programına başvuracak adayların Sağlık Bilimleri veya Fen Bilimleri alanında yüksek lisans düzeyinde eğitim almış olmaları gerekmektedir.
  • Anabilim dalı başkanlığınca gerekli görüldüğü durumda Bilimsel Hazırlık programı uygulanır.
  • Yüksek lisans mezuniyet genel not ortalamalarının 4 katsayı üzerinden en az 2,5 olması gerekir.
  • Doktora programına başvuran adayların YDS’den en az 55 veya Üniversitelerarası Kurul tarafından kabul edilen bir yabancı dil sınavından bu puana eşdeğer bir puan almaları gerekir.
  • Ayrıca, yabancı ülkelerdeki yüksek lisans programını bitirmiş Türk uyruklu öğrencilerin Yükseköğretim Kurulundan denklik belgesi de almaları gerekir.

ALES sonuç belgesi;

Sayısal en az 55 puan.

-Başvuran adaylar başarı sırasına göre alınacaktır.

KESİN KAYIT ESNASINDA İSTENEN BELGELER

- Yüksek Lisans diplomasının aslı veya onaylı kopyası

- Yüksek Lisans not belgesinin (transkript) aslı veya onaylı kopyası

- ALES sınav sonuç belgesi