İş Sağlığı ve Güvenliği Doktora Programı Başvuru ve Ücretler

BAŞVURU VE ÜCRETLER

İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ ANABİLİM DALI DOKTORA PROGRAMI

(2019-2020 Akademik Yılı, Bahar Dönemi online başvuruları 3 Aralık 2019 tarihinde başlamıştır.)

Değerli aday öğrencilerimiz,

Yükseköğretim Kurulu’ndan (YÖK), tüm yükseköğretim kurumlarına gönderilen yeni düzenleme nedeniyle, 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar yarıyılında, tezli yüksek lisans programlarımıza 15, tezsiz yüksek lisans programlarımıza ise 30 yeni öğrenci kabul edilecektir.*

22 Kasım 2019 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği doğrultusunda özel öğrencilik tanımı değişmiştir. Özel öğrenci, başka bir lisansüstü programda kayıtlı olup enstitümüzdeki bir lisansüstü programdan ders alan öğrenci olarak tanımlanmıştır.

Bahar yarıyılında tüm Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans Programlarına kabul edilecek öğrenciler için iki ayrı tarihte bilim sınavı yapılacaktır. Adayların yalnızca bir sınava katılma hakları vardır ve iki sınavdan dilediklerine girebilirler.

Adayların bilim sınavı sonuçları, birinci sınava giren adaylar ve ikinci sınava giren adayların birlikte değerlendirilmesi sonucu ilan edilecektir. Tezli program tercihinde programa kabul edilecek öğrenciler;

ALES puanının                                                                                                                 : %50 ‘si,

Bilim sınavı puanının                                                                                                    : %30’u,

Lisans mezuniyet not ortalamasının 100’lük sistemdeki karşılığının             : %20’si

hesaplanarak programa yerleşmeye hak kazanan öğrenciler ilan edilecektir.

Bilim sınavında, adaylara tezli ya da tezsiz programa yerleşme tercihleri sorulacaktır. Her iki programı birden seçen öğrenciler öncelikle tezli program için değerlendirilecekler, tezli programa kayıt şansı yakalayamamaları halinde, tezsiz program için değerlendirmeye alınacaklardır.

Tezsiz program puan hesaplamasında ise;

Bilim sınavı puanının                                                                                                    :  %50’si,

Lisans mezuniyet not ortalamasının 100’lük sistemdeki karşılığının             : %50’si

hesaplanarak programa yerleşmeye hak kazanan öğrenciler ilan edilecektir.

Her iki program için asil ve yedek listeler eş zamanlı ilan edilecek, asil kayıt hakkı kazanan adaylara 7 iş günü kayıt süresi tanınacak ve peşinden yedek listeden kayıtlara başlanacaktır.

Online başvuru yapmayan, başvuru esnasında mezun durumda olmayan, başvuru esnasında ALES belgesini, kimlik bilgilerini başvuru sistemine yüklemeyen adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

*Bununla birlikte yeni düzenlemede, YÖK kurumlara öğretim üyesi sayısı doğrultusunda kontenjan artırma hakkı verebileceğini belirtmiştir. Bu doğrultuda tüm lisansüstü programlarımız için kontenjan artımı talebinde bulunmuş durumdayız. Başvurumuzun olumlu sonuçlanması halinde tanımlanan yeni kontenjan sayılarımız sizlere duyurulacaktır.

Bilim Sınavı Tarihleri:

14 Ocak 2020, Saat: 10.00

28 Ocak 2020, Saat: 10.00

(Online başvuru sonrası, İki sınavdan birine girilmesi zorunludur.)

Not:Doktora bilim sınavına gelirken yanınızda Yüksek Lisans Tezinizin bir kopyasını da getirmeniz gerekmektedir.

Sınav Yeri : Üsküdar Üniversitesi Çarşı Yerleşke, 301 Nolu Sınıf

Adres : T.C. Üsküdar Üniversitesi Mimar Sinan Mh. Selman-ı Pak Cd. PK:34664 Üsküdar / İstanbul

NOT: Kesin kayıt hakkı kazanan adaylar sınav sonuçları ilan edildikten hemen sonra kayıtlarını yaptırabilirler.

BAŞVURU KOŞULLARI

Doktora programına öğrenci kabulü Üsküdar Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nin 9. Maddesinde belirtilen başvuru şartlarını sağlayan öğrencilerin aynı yönetmeliğin 17. Maddesine göre değerlendirilmesi ile gerçekleştirilecektir.

Buna göre doktora programlarına başvuruda bulunacak adayların aşağıdaki koşulları sağlamış olması gerekir:

• Doktora programına başvuracak adayların Sağlık Bilimleri veya Fen Bilimleri alanında yüksek lisans düzeyinde eğitim almış olmaları gerekmektedir.
  • Anabilim dalı başkanlığınca gerekli görüldüğü durumda Bilimsel Hazırlık programı uygulanır.
  • Yüksek lisans mezuniyet genel not ortalamalarının 4 katsayı üzerinden en az 3 olması gerekir.
  • Doktora programlarına başvuran adayların ALES'ten başvurdukları programın puan türünde en az 55 tam puan almaları gerekir.
  • Doktora programına başvuran adayların YDS’den en az 55 veya Üniversitelerarası Kurul tarafından kabul edilen bir yabancı dil sınavından bu puana eşdeğer bir puan almaları gerekir.
  • Ayrıca, yabancı ülkelerdeki yüksek lisans programını bitirmiş Türk uyruklu öğrencilerin Yükseköğretim Kurulundan denklik belgesi de almaları gerekir.

Adaylar bilim sınavına tabi tutulacaktır.

Başvuran adaylar başarı sırasına göre davet edileceklerdir.

KESİN KAYIT ESNASINDA İSTENEN BELGELER

- Yüksek Lisans diplomasının aslı veya onaylı kopyası

- Yüksek Lisans not belgesinin (transkript) aslı veya onaylı kopyası

- ALES sınav sonuç belgesi