Ergoterapi Yüksek Lisans Programı Başvuru ve Ücretler

ERGOTERAPİ (TEZLİ/TEZSİZ) YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

2020-2021 Bahar Dönemi Eğitim Öğretim Yılı Online Başvurular 07.12.2020 tarihi itibarı ile başlamıştır.

Online Ön Kayıt Linki :

Son başvuru tarihi: 29 Ocak 2021

Kesin kayda hak kazanan asil/yedek listelerin ilan tarihi: 03 Şubat 2021

Değerli aday öğrencilerimiz;

Malumunuz üzere Covid-19 salgınının mevcut seyri ve artan vakalar sonrasında muhtemel teması azaltmak üzere, 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar yarıyılında, Tezli/Tezsiz Yüksek Lisans Programlarımızda bilim sınavı yapılmayacak olup;

1) Tezli programlarımızda, ilgili puan türündeki ALES’in %65’i, lisans mezuniyet not ortalamasının %35’i,

2) Tezsiz programlarda, lisans mezuniyet notunun %50’si, varsa* ilgili puan türündeki ALES’in %50’si değerlendirmeye alınacaktır.

*(Tezsiz programlara başvuran adayların ALES puanları olmadığı takdirde, 55 puan olarak değerlendirmeye katılacaktır.)

22 Kasım 2019 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği doğrultusunda özel öğrencilik tanımı değişmiştir. Özel öğrenci, başka bir lisansüstü programda kayıtlı olup enstitümüzdeki bir lisansüstü programdan ders alan öğrenci olarak tanımlanmıştır.

Online başvuru yapmayan, başvuru esnasında mezun durumda olmayan, başvuru esnasında ALES belgesini, kimlik bilgilerini başvuru sistemine yüklemeyen adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

KESİN KAYIT ESNASINDA İSTENEN BELGELER

- Lisans diplomasının aslı veya onaylı kopyası

- Lisans not belgesinin (transkript) aslı veya onaylı kopyası

- ALES sonuç belgesi (asgari 55 puan)

- Kimlik fotokopisi

- Fotoğraf (2 Adet)

ADAYLARDA ARANACAK ÖZEL KOŞULLAR

- Sağlık Bilimleri Fakültesi”ne bağlı dört yıllık Ergoterapi bölümü mezunları başvurabilir.

- Başvuran adaylar başarı sırasına göre alınacaktır.

Tezli program başvurularında ALES sonuç belgesi;

Öğrencinin başvurusunu yaptığı YL programının lisansta öğrenci kabulü yaptığı puan türü ile aynı puan türündeki ALES puanına bakılacaktır.

(Örnek: Sosyal Hizmet Lisans Bölümlerinde Eşit Ağırlıklı (EA) puan türü ile öğrenci kabul etmektedir. Sosyal Hizmet YL programına başvurularda ALES EA puan türü esas alınacaktır.

-Başvuran adaylar başarı sırasına göre alınacaktır.

ERGOTERAPİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI2020-2021 KDV DAHİL TOPLAM TUTARÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ MEZUNLARINA %50 TUTARBİREYSEL BAŞVURU %30 İNDİRİM
ERGOTERAPİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI (TEZLİ)18.435.00 TL9.217.50 TL12.905.00 TL
ERGOTERAPİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI (TEZSİZ)16.035.00 TL8.017.50 TL11.225.00 TL