Ergoterapi Yüksek Lisans Programı Başvuru ve Ücretler

ERGOTERAPİ (TEZLİ/TEZSİZ) YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

2020-2021 Akademik Yılı, Güz Dönemi online başvuruları, 10.08.2020 tarihinden itibaren başlamıştır.

Bilim Sınavı Tarihleri:

27.08.2020  Saat: 15.30

17.09. 2020 Saat: 15.30

Sınav Yeri: Güney Yerleşke

Adres: Altunizade mah, Mahir İz cad. 23 Üsküdar/ İstanbul / Türkiye

Değerli Aday Öğrencilerimiz,

Yükseköğretim Kurulu’ndan (YÖK), tüm yükseköğretim kurumlarına gönderilen düzenleme nedeniyle, 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz yarıyılında, tezli yüksek lisans programlarımıza 15, tezsiz yüksek lisans programlarımıza ise 30 yeni öğrenci kabul edilecektir.

22 Kasım 2019 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği doğrultusunda özel öğrencilik tanımı değişmiştir. Özel öğrenci, başka bir lisansüstü programda kayıtlı olup enstitümüzdeki bir lisansüstü programdan ders alan öğrenci olarak tanımlanmıştır.

Bahar yarıyılında tüm Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans Programlarına kabul edilecek öğrenciler için iki ayrı tarihte bilim sınavı yapılacaktır. Adayların yalnızca bir sınava katılma hakları vardır ve iki sınavdan dilediklerine girebilirler.

Adayların bilim sınavı sonuçları, birinci sınava giren adaylar ve ikinci sınava giren adayların birlikte değerlendirilmesi sonucu ilan edilecektir. Tezli program tercihinde programa kabul edilecek öğrenciler;

ALES puanının : %50 ‘si,

Bilim sınavı puanının : %30’u,

Lisans mezuniyet not ortalamasının 100’lük sistemdeki karşılığının       : %20’si

hesaplanarak programa yerleşmeye hak kazanan öğrenciler ilan edilecektir.

Bilim sınavında, adaylara tezli ya da tezsiz programa yerleşme tercihleri sorulacaktır. Her iki programı birden seçen öğrenciler öncelikle tezli program için değerlendirilecekler, tezli programa kayıt şansı yakalayamamaları halinde, tezsiz program için değerlendirmeye alınacaklardır.

Tezsiz program puan hesaplamasında ise;

Bilim sınavı puanının : %50’si,

Lisans mezuniyet not ortalamasının 100’lük sistemdeki karşılığının : %50’si

hesaplanarak programa yerleşmeye hak kazanan öğrenciler ilan edilecektir.

Online başvuru yapmayan, başvuru esnasında mezun durumda olmayan, başvuru esnasında ALES belgesini, kimlik bilgilerini başvuru sistemine yüklemeyen adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

KESİN KAYIT ESNASINDA İSTENEN BELGELER

- Lisans diplomasının aslı veya onaylı kopyası

- Lisans not belgesinin (transkript) aslı veya onaylı kopyası

- ALES sonuç belgesi (Son üç yıl içinde alınmış, herhangi bir puan türünde 55 puan ve üzeri)

- Kimlik fotokopisi

- Fotoğraf (2 Adet)

ADAYLARDA ARANACAK ÖZEL KOŞULLAR

- ALES sonuç belgesi (Tezsiz program başvurularında gerekmemektedir.

- Başvuran adaylar başarı sırasına göre alınacaktır.

ERGOTERAPİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI2020-2021 KDV DAHİL TOPLAM TUTARÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ MEZUNLARINA %50 TUTARBİREYSEL BAŞVURU %30 İNDİRİM
ERGOTERAPİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI (TEZLİ)18.435.00 TL9.217.50 TL12.905.00 TL
ERGOTERAPİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI (TEZSİZ)16.035.00 TL8.017.50 TL11.225.00 TL