İş Sağlığı ve Güvenliği Yüksek Lisans Programı Başvuru ve Ücretler

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ (TEZSİZ) YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

(2019-2020 Akademik Yılı, Bahar Dönemi online başvuruları, 3 Aralık 2019  tarihinden itibaren başlamıştır.)

(Program Ücreti KDV Dahil 7.000,00 TL)

Programa başvuru yapacak olan adaylarımızın Dr.Öğr. Üyesi Nuri BİNGÖL (0532 343 34 24) veya Dr.Öğr.Üyesi Rüştü UÇAN (0532 463 48 71)  ile irtibata geçmeleri gerekmektedir.

Bilim Sınavı Tarihleri:

14 Ocak 2020, Saat: 14.00

28 Ocak 2020, Saat: 14.00

Sınav Yeri : Üsküdar Üniversitesi Çarşı Yerleşke, 301 Nolu Sınıf

SONUÇLARIN DUYURULMASI:

Adaylar, başarı sırasına göre alınacaklardır.

Adayların başarı sıralaması, şu ölçütlere göre belirlenecektir:

Tezli Programlar için;

Mezuniyet notu %20

Yazılı Bilim Sınavı %30

ALES puanı %50

Adayların yalnızca bir sınava katılma hakları vardır. İki sınavdan dilediklerine girebilirler.

Adayların bilim sınavı sonuçları, birinci sınava giren adaylar ve ikinci sınava giren adayların birlikte değerlendirilmesi sonucu ilan edilecektir.

Tezsiz Programlar için;

ALES puanı şartı aranmamakla birlikte, lisans mezuniyet ortalaması ve bilim sınavı sonucuna göre sıralanacaklardır.

NOT: KESİN KAYIT HAKKI KAZANAN ADAYLAR SINAV SONUÇLARI İLAN EDİLDİKTEN HEMEN SONRA KAYITLARINI YAPTIRABİLİRLER.

Başvuru Koşulları

Lisans mezunları,

Tercihen İş Sağlığı ve Güvenliği Lisans Mezunu, mühendislik, mimarlık mezunları olmakla birlikte, programa tüm lisans mezunları başvurabilmektedir.

Tezsiz Yüksek Lisans Mezunları, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın açtığı Uzmanlık Sınavları içinde “”B” Sınıfı Sınava girmeye doğrudan hak kazanır.

(**Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının Lisans Mezuniyeti için istediği koşul ve bölümlere haiz olma şartı ile)

Program Kapsamı

Tezsiz yüksek lisans programını, ikisi seçmeli toplam on ders ve bitirme projesinden oluşur. Bitirme projesi kredisiz olup başarılı ve başarısız olarak değerlendirilir. Tezsiz yüksek lisans programı, bir eğitim-öğretim dönemi 30 AKTS’den az olmamak koşuluyla toplam en az 90 AKTS’den oluşur.

Süresi

Tezsiz yüksek lisans programı tamamlama süresi, kayıt olduğu programa ilişkin derslerin verildiği dönemden başlamak üzere, her dönem için kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın en az iki yarıyıl, en çok üç yarıyıldır.

Dersler

Hafta sonu (Cumartesi – Pazar,  9:00 – 17:00)

Hafta içi akşamları (Pazartesi- Cuma,18:00 – 20:45)

Kesin Kayıt Esnasında İstenen Belgeler

– Lisans diplomasının aslı veya onaylı kopyası

– Lisans transkriptinin aslı veya onaylı kopyası

– Kimlik fotokopisi

– 2 adet fotoğraf

Ayrıca Kurum Bursu Uygulanmayacaktır.

Tezsiz Yüksek lisans program ücreti 3 yarıyılı kapsamaktadır.

Yukarıdaki eğitim sürelerinin uzaması halinde her dönem için bir bilimsel hazırlık ders ücreti ile ücretlendirilir.

Tezsiz yüksek lisans programlarında anlaşmalı banka kredi kartı ya da anlaşmalı banka mevduat hesabı ile maksimum 12 taksit ile taksitlendirilebilir.

Kullanılabilir limiti öğrenim ücretini ödemeye yeterli İş Bankası, Yapı Kredi, Türkiye Finans, Garanti, tüm Maximum, World ve tüm Bonus kredi kartlarıyla ödeme yapılabilir.

Peşin ödemelerde %5 peşin ödeme indirimi uygulanır.

ONLINE BAŞVURU LİNKİ: https://sis.uskudar.edu.tr/oibs/ogrsis/basvuru_login.aspx

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ (TEZLİ) YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

(2019-2020 Akademik Yılı, Bahar Dönemi online başvuruları, 03.12.2019 tarihinden itibaren başlamıştır )

(Program Ücreti KDV Dahil 13.800,00 TL

*Kendi mezunlarımıza 9.860.00 TL

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı

Bilim Sınavı Tarihleri:

14 Ocak 2020, Saat: 12.00

28 Ocak 2020, Saat: 12.00

(Online başvuru sonrası, İki sınavdan birine girilmesi zorunludur.)

Sınav Yeri : Üsküdar Üniversitesi Çarşı Yerleşke, 301 Nolu Sınıf

KESİN KAYIT ESNASINDA İSTENEN BELGELER (TEZLİ)

– Lisans diplomasının aslı veya onaylı kopyası

– Lisans transkriptinin aslı veya onaylı kopyası

– İş Sağlığı ve Güvenliği Tezsiz Yüksek lisans programı mezunu olanların lisansüstü diplomasının aslı veya onaylı kopyası

– İş Sağlığı ve Güvenliği Tezsiz Yüksek lisans programı mezunu olanların lisansüstü transkriptinin aslı veya onaylı kopyası

– ALES sonuç belgesi (Herhangi Bir Puan Türünden 55 Puan)

– Nüfus cüzdanının fotokopisi

– 2 adet fotoğraf

BAŞVURU KOŞULLARI

Lisans mezunları,

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavından (ALES) 55 taban puana sahip (Son beş yıl içinde alınmış) ,

Tercihen yabancı bir dile hakim adaylar.

Tercihen mühendislik mezunları olmakla birlikte, programa tüm lisans mezunları başvurabilmektedir.

Tezli Yüksek Lisans Mezunları, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın açtığı Uzmanlık Sınavları içinde ”B” Sınıfı Sınava girmeye doğrudan hak kazanır.

Adaylar bilim sınavına tabi tutulacaktır.

Başvuran adaylar başarı sırasına göre alınacaktır.

* ALES belgesi olmayan adaylar yüksek lisans programına özel öğrenci statüsünde başvurabilirler.

ONLINE BAŞVURU LİNKİ: https://sis.uskudar.edu.tr/oibs/ogrsis/basvuru_login.aspx