Moleküler Nörobilim Doktora Programı Başvuru ve Ücretler

2022-2023 Güz Yarıyılı çevrimiçi başvuruları 06.06.2022 Pazartesi günü başlayacaktır.

Son Başvuru Tarihi :  14.08.2022 Pazar

Kayıt Hakkı Kazananların İlan Tarihi :

Kesin Kayıt İçin Son Tarih :

Çevrimiçi Ön Kayıt Linki :

ALES Puan Türü:   SAYISAL

Değerli aday öğrencilerimiz;

Pandemi nedeniyle 2021-2022 Bahar yarıyılında, Doktora Programlarında yüz yüze bilim sınavı yapılmayacak olup;

Adayların Sayısal puan türündeki ALES puanının %50’si, çevrimiçi sözlü bilim sınavının % 30’u, lisans (ve/veya) yüksek lisans mezuniyet not ortalamasının  % 20’si alınacaktır.

KESİN KAYIT ESNASINDA İSTENEN BELGELER

–Yüksek Lisans diplomasının aslı veya onaylı kopyası

-Yüksek Lisans not belgesinin (transkript) aslı veya onaylı kopyası

-ALES sınav sonuç belgesi

-YDS sınav sonuç belgesi (veya eşdeğer sınav sonuç belgesi)

- Kimlik fotokopisi

-Fotoğraf (2 Adet)

YABANCI DİL SINAVLARI EŞDEĞERLİKLERİ

Yabancı Dil Sınavları Eşdeğerlikleri Belgesini İndirmek İçin Tıklayın

ADAYLARDA ARANACAK ÖZEL KOŞULLAR

-06 Şubat 2013 tarihinden önce Yüksek Lisans Programına kaydolmuş adayların Tezli-Tezsiz ayrımı yapılmaksızın başvuruları kabul edilecektir.

-Yüksek Lisans Programına kaydını Şubat 2013 tarihinden sonra yaptıran adaylarımızdan yalnızca Tezli Yüksek Lisans programından mezun olanlar Doktora programına kabul edileceklerdir.

-YDS ve eşdeğer bir sınavdan 55 veya daha fazla puan almış olmak.

-ALES sınavından en az Sayısal 55 puan almış olmak,

- Yüksek lisans mezuniyet genel not ortalamalarının 4 katsayı üzerinden en az 2,5 olması gerekir.

-Doktora Programına, Lisans mezuniyeti, Tıp Fakültesi, Tıbbi Biyoloji, Tıbbi Biyokimya, Veterinerlik, Biyoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik alanından adaylar başvurabilir.

Kabul edilen lisansüstü programlar: Nörobilim, Psikoloji, PDR, Genel ve/veya Tıbbi Fizyoloji, Histoloji ve Embriyoloji, Biyokimya, Anatomi, Fizik tedavi ve Rehabilitasyon, Biyoloji , Moleküler Biyoloji ve Genetik.

ALES sonuç belgesi;

Sayısal puan türünden 55 puan.

-Başvuran adaylar başarı sırasına göre alınacaktır.

ÖĞRENİM ÜCRETİ:

2021-2022 YILI ÜCRET LİSTESİ