Hemşirelik Anabilim Dalı Doktora Programı Başvuru ve Ücretler

2022-2023 Güz Yarıyılı çevrimiçi başvuruları 06.06.2022 Pazartesi günü başlayacaktır.

Son Başvuru Tarihi :  14.08.2022 Pazar

Kayıt Hakkı Kazananların İlan Tarihi :

Kesin Kayıt İçin Son Tarih :

Çevrimiçi Ön Kayıt Linki :

ALES Puan Türü: SAYISAL

Değerli aday öğrencilerimiz;

Pandemi koşulları nedeniyle, 2021-2022 Bahar yarıyılında, Doktora Programlarında yüz yüze bilim sınavı yapılmayacak olup;

Adayların ilgili puan türündeki ALES puanının %50’si, çevrimiçi sözlü bilim sınavının % 30’u, lisans (ve/veya) yüksek lisans mezuniyet not ortalamasının  % 20’si alınacaktır.

KESİN KAYIT ESNASINDA İSTENEN BELGELER

– Yüksek Lisans diplomasının aslı veya onaylı kopyası

- Yüksek Lisans not belgesinin (transkript) aslı veya onaylı kopyası

- ALES sınav sonuç belgesi

- YDS sınav sonuç belgesi (veya eşdeğer sınav sonuç belgesi)

- Nüfus cüzdanı fotokopisi

- Fotoğraf (2 Adet)

YABANCI DİL SINAVLARI EŞDEĞERLİKLERİ

Yabancı Dil Sınavları Eşdeğerlikleri Belgesesini İndirmek İçin Tıklayın

ADAYLARDA ARANACAK ÖZEL KOŞULLAR

Doktora Programına, sadece lisans ve yüksek lisans mezuniyeti Hemşirelik olan adaylar başvurabilir.

- 06 Şubat 2013 tarihinden önce Yüksek Lisans Programına kaydolmuş adayların Tezli-Tezsiz ayrımı yapılmaksızın başvuruları kabul edilecektir.

- Yüksek Lisans Programına kaydını 06 Şubat 2013 tarihinden sonra yaptıran adaylarımızdan yalnızca Tezli Yüksek Lisans programından mezun olanlar Doktora programına kabul edilecektir.

- YDS ve eşdeğer bir sınavdan 55 veya daha fazla puan almış olmak.

- En az 2.50' not ortalaması ile Hemşirelik Yüksek Lisans diplomasına sahip olmak.

ALES sonuç belgesi;

Sayısal puan türünden 55 puan.

-Başvuran adaylar başarı sırasına göre alınacaktır.

BİLGİ

Hemşirelik Anabilim Dalı Hemşirelik  programlarında öğrencilerimizin almış olduğu dersler ve tez kapsamına göre Hemşireliğin alt dallarında uzmanlaşmasına yönelik bir eğitim verilmekte olup diplomalarında mezun olunan program bilgisi “Hemşirelik” olarak belirtilerek öğrencilerimizin almış olduğu uzmanlık alanına ilişkin bilgiye transkriptlerinde yer verilecektir.

ÖĞRENİM ÜCRETİ:

2021-2022 YILI ÜCRET LİSTESİ