Ebelik Yüksek Lisans Programı Başvuru ve Ücretler

2022-2023 Güz Yarıyılı çevrimiçi başvuruları 06.06.2022 Pazartesi günü başlayacaktır.

Son Başvuru Tarihi :  14.08.2022 Pazar

Kayıt Hakkı Kazananların İlan Tarihi :

Kesin Kayıt İçin Son Tarih :

ALES Puan Türü : SAYISAL

Çevrimiçi Kayıt Linki:

Değerli aday öğrencilerimiz;

Pandemi nedeniyle, 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar yarıyılında, Tezli/Tezsiz Yüksek Lisans Programlarımızda bilim sınavı yapılmayacak olup;

1) Tezli programlarımızda, Sayısal puan türündeki ALES’in %65’i, lisans mezuniyet not ortalamasının %35’i,

2) Tezsiz programlarda, lisans mezuniyet notunun %50’si, varsa* ilgili puan türündeki ALES’in %50’si değerlendirmeye alınacaktır.

*(Tezsiz programlara başvuran adayların ALES puanları olmadığı takdirde, 55 puan olarak değerlendirmeye katılacaktır.)

22 Kasım 2019 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği doğrultusunda özel öğrencilik tanımı değişmiştir. Özel öğrenci, başka bir lisansüstü programda kayıtlı olup enstitümüzdeki bir lisansüstü programdan ders alan öğrenci olarak tanımlanmıştır.

Online başvuru yapmayan, başvuru esnasında mezun durumda olmayan, başvuru esnasında ALES belgesini, kimlik bilgilerini başvuru sistemine yüklemeyen adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

KESİN KAYIT ESNASINDA İSTENİLEN BELGELER
- Lisans diplomasının aslı veya onaylı kopyası
- Lisans not belgesinin (transkript) aslı veya onaylı kopyası
- Nüfus Cüzdanı fotokopisi
- Fotoğraf (2 Adet)

ADAYLARDA ARANACAK ÖZEL KOŞULLAR

- Programa Ebelik bölümü lisans diplomasına sahip adaylar başvurabileceklerdir.

- Başvuran adaylar başarı sırasına göre alınacaktır.

- Tezli program başvurularında ALES sonuç belgesi Son beş yıl içinde alınmış, en az Sayısal 55 puan

- Başvuran adaylar başarı sırasına göre alınacaktır.

EBELİK YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

2021-2022 YILI ÜCRET LİSTESİ
(KDV %8 DAHİL)

ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ MEZUNLARINA