Ebelik Yüksek Lisans Programı Başvuru ve Ücretler

2021-2022 Güz Yarıyılı Online Başvuruları 26.07.2021 tarihinden itibaren başlamıştır.

Online Ön Kayıt Linki :

Son Başvuru Tarihi : 01.09.2021

Kayıt Hakkı Kazananların İlan Tarihi : 03.09.2021

Kesin Kayıt İçin Son Tarih : 10.09.2021

ALES Puan Türü : SAYISAL

Değerli aday öğrencilerimiz;

Pandemi nedeniyle, 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Güz yarıyılında, Tezli/Tezsiz Yüksek Lisans Programlarımızda bilim sınavı yapılmayacak olup;

1) Tezli programlarımızda, Sayısal puan türündeki ALES’in %65’i, lisans mezuniyet not ortalamasının %35’i,

2) Tezsiz programlarda, lisans mezuniyet notunun %50’si, varsa* ilgili puan türündeki ALES’in %50’si değerlendirmeye alınacaktır.

*(Tezsiz programlara başvuran adayların ALES puanları olmadığı takdirde, 55 puan olarak değerlendirmeye katılacaktır.)

22 Kasım 2019 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği doğrultusunda özel öğrencilik tanımı değişmiştir. Özel öğrenci, başka bir lisansüstü programda kayıtlı olup enstitümüzdeki bir lisansüstü programdan ders alan öğrenci olarak tanımlanmıştır.

Online başvuru yapmayan, başvuru esnasında mezun durumda olmayan, başvuru esnasında ALES belgesini, kimlik bilgilerini başvuru sistemine yüklemeyen adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

KESİN KAYIT ESNASINDA İSTENİLEN BELGELER
- Lisans diplomasının aslı veya onaylı kopyası
- Lisans not belgesinin (transkript) aslı veya onaylı kopyası
- Nüfus Cüzdanı fotokopisi
- Fotoğraf (2 Adet)

ADAYLARDA ARANACAK ÖZEL KOŞULLAR

- Programa Ebelik bölümü lisans diplomasına sahip adaylar başvurabileceklerdir.

- Başvuran adaylar başarı sırasına göre alınacaktır.

- Tezli program başvurularında ALES sonuç belgesi Son beş yıl içinde alınmış, en az Sayısal 55 puan)

- Başvuran adaylar başarı sırasına göre alınacaktır.

EBELİK YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

2021-2022 YILI ÜCRET LİSTESİ
(KDV %8 DAHİL)

ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ MEZUNLARINA