Dil ve Konuşma Terapisi Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programı Başvuru ve Ücretler

BAŞVURU VE ÜCRETLER

(2020-2021 Akademik Yılı, Güz Dönemi online başvuruları, 15.06.2020 tarihinden itibaren başlayacaktır.)

Bilim Sınavı Tarihleri:

19 Ağustos 2020 Çarşamba

23 Eylül 2020 Çarşamba

Sınav Saati: 11.00

Sınav yeri: Güney Kampüs A Blok

Değerli aday öğrencilerimiz,

Yükseköğretim Kurulu’ndan (YÖK), tüm yükseköğretim kurumlarına gönderilen yeni düzenleme nedeniyle, 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz yarıyılında, tezli yüksek lisans programlarımıza 15 öğrenci kabul edilecektir.*

22 Kasım 2019 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği doğrultusunda özel öğrencilik tanımı değişmiştir. Özel öğrenci, başka bir lisansüstü programda kayıtlı olup enstitümüzdeki bir lisansüstü programdan ders alan öğrenci olarak tanımlanmıştır.

Bahar yarıyılında tüm Tezli Lisans Programlarına kabul edilecek öğrenciler için iki ayrı tarihte bilim sınavı yapılacaktır. Adayların yalnızca bir sınava katılma hakları vardır ve iki sınavdan dilediklerine girebilirler.

Adayların bilim sınavı sonuçları, birinci sınava giren adaylar ve ikinci sınava giren adayların birlikte değerlendirilmesi sonucu ilan edilecektir. Programa kabul edilecek öğrenciler;

ALES puanının                                                                                                                 : %50 ‘si,

Bilim sınavı puanının                                                                                                    : %30’u,

Lisans mezuniyet not ortalamasının 100’lük sistemdeki karşılığının             : %20’si

hesaplanarak programa yerleşmeye hak kazanan öğrenciler ilan edilecektir.

Online başvuru yapmayan, başvuru esnasında mezun durumda olmayan, başvuru esnasında ALES belgesini, kimlik bilgilerini başvuru sistemine yüklemeyen adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

*Bununla birlikte yeni düzenlemede, YÖK kurumlara öğretim üyesi sayısı doğrultusunda kontenjan artırma hakkı verebileceğini belirtmiştir. Bu doğrultuda tüm lisansüstü programlarımız için kontenjan artımı talebinde bulunmuş durumdayız. Başvurumuzun olumlu sonuçlanması halinde tanımlanan yeni kontenjan sayılarımız sizlere duyurulacaktır.

DİL VE KONUŞMA TERAPİSİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BAŞVURU KOŞULLARI:

Mezuniyet Koşulu:

Programa sadece Üniversitelerin Dil ve Konuşma Terapisi Lisans ve/veya Dil ve Konuşma Terapisi Tezsiz Yüksek Lisans Programı mezunları başvurabilecektir.

2020-2021 Öğretim Yılında DKT Yüksek Lisans Programı’na alan dışı başvuru kabul edilmeyecektir.

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) Koşulu:

Herhangi bir puan türünde en az 55 puana sahip olmak, Yabancı uyruklu adaylarda ALES sınavına girmiş olma şartı aranmaz

SONUÇLARIN DUYURULMASI:

Adaylar, başarı sırasına göre alınacaklardır.

Adayların başarı sıralaması, şu ölçütlere göre belirlenecektir:

Mezuniyet notu %20

ALES puanı %50

Yazılı Bilim Sınavı %30

KESİN KAYIT ESNASINDA İSTENEN BELGELER

- Lisans diplomasının aslı veya onaylı kopyası

- Lisans not belgesinin (transkript) aslı veya onaylı kopyası

-ALES  sonuç belgesi (Son üç yıl içinde alınmış, herhangi bir puan türünde 55 puan ve üzeri)

-Nüfus cüzdanı fotokopisi

-Fotoğraf (2 Adet)

PROGRAM ÜCRETİ

DİL VE KONUŞMA TERAPİSİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI