Dil ve Konuşma Terapisi Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programı Başvuru ve Ücretler

BAŞVURU VE ÜCRETLER

(2019-2020 Akademik Yılı, Güz Dönemi online başvuruları, 20.05.2019 tarihinden itibaren başlamıştır.)

DİL VE KONUŞMA TERAPİSİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BAŞVURU KOŞULLARI:

Mezuniyet Koşulu:

Programa sadece Üniversitelerin Dil ve Konuşma Terapisi Lisans ve/veya Dil ve Konuşma Terapisi Tezsiz Yüksek Lisans Programı mezunları başvurabilecektir.

2019-2020 Öğretim Yılında DKT Yüksek Lisans Programı’na alan dışı başvuru kabul edilmeyecektir.

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) Koşulu:

Herhangi bir puan türünde en az 55 puana sahip olmak, Yabancı uyruklu adaylarda ALES sınavına girmiş olma şartı aranmaz

SINAV BİLGİLERİ:

2019-2010 Akademik Yılı Dil ve Konuşma Terapisi Tezli Yüksek Lisans Programı’na başvuran adaylar, aşağıdaki tarihlerden birinde yazılı olarak yapılacak olan bilim sınavına girebilirler.

SINAV TARİHLERİ, SAATİ ve YERİ:

8 Temmuz 2019 Pazartesi, Saat 10:00, Güney Yerleşke

19 Ağustos 2019 Pazartesi, Saat 10:00, Güney Yerleşke

16 Eylül 2019 Pazartesi, Saat 10:00, Güney Yerleşke

SONUÇLARIN DUYURULMASI:

Adaylar, başarı sırasına göre alınacaklardır.

Adayların başarı sıralaması, şu ölçütlere göre belirlenecektir:

Mezuniyet notu %25

ALES puanı %30

Yazılı Bilim Sınavı %45

Adayların yazılı bilim sınavı sonuçları, sınava girdikleri tarihin ertesi günü ilan edilecektir. Ancak, programa kabul edilecek adayların kesin listesi, 18 Eylül 2019 Çarşamba günü duyurulacaktır.

Yazılı bilim sınavından 75 puan ve üzeri alan adaylar, 18 Eylül 2019 tarihini beklemeden de kesin kayıtlarını yaptırabilirler.

KESİN KAYIT ESNASINDA İSTENEN BELGELER

- Lisans diplomasının aslı veya onaylı kopyası

- Lisans not belgesinin (transkript) aslı veya onaylı kopyası

-ALES  sonuç belgesi (Son üç yıl içinde alınmış, herhangi bir puan türünde 55 puan ve üzeri)

-Nüfus cüzdanı fotokopisi

-Fotoğraf (2 Adet)

KONTENJAN

2019-2020 akademik yılında belirlenen alanlar ve kontenjanları, aşağıdaki gibidir.

Akıcılık Bozuklukları
Ses / Yutma Bozuklukları
Okuma Güçlükleri / Disleksi
Gelişimsel ve Edinilmiş Dil Bozuklukları
10

Adaylar, akademik yıl başındaki ders kaydı sırasında önceden belirledikleri alanlar arasında geçiş yapabilirler.

Başarı sıralamasında eşitlik olması durumunda, kontenjan artırımına gidilebilir.

PROGRAM ÜCRETİ

DİL VE KONUŞMATERAPİSİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI2019-2020 YILI KDV DAHİL TOPLAM TUTARÜSKÜDARÜNİVERSİTESİ MEZUNLARINA %50 BURSLU TUTARIBİREYSEL BAŞVURULARDA %30 BURSLU TUTARI
DİL VE KONUŞMATERAPİSİ YÜKSEK LİSANS (TEZLİ)

19.715,00 TL