Sağlık Bilişimi Yüksek Lisans Programı Başvuru ve Ücretler

2024-2025 Güz Yarıyılı çevrimiçi başvuru başlangıç tarihi: 03 Haziran 2024 Pazartesi

Son Başvuru Tarihi : 14 Temmuz 2024 Pazar

Sonuçların İlan Tarihi: 05 Ağustos 2024 Pazartesi

Asil Liste Kesin Kayıt Tarihleri: 05-13 Ağustos 2024

Yedek Liste Kesin Kayıt Tarihleri: 14-23 Ağustos 2024

Çevrimiçi Ön Kayıt Linki için tıklayınız

ALES Puan Türü:   Eşit Ağırlık (EA)

Değerli aday öğrencilerimiz;

Bilim sınavı yapılmayacak olup;

1) Tezli programda, Eşit Ağırlık puan türündeki ALES’in %65’i, lisans mezuniyet not ortalamasının %35’i,

2) Tezsiz programda, lisans mezuniyet notunun %50’si, varsa* ilgili puan türündeki ALES’in %50’si değerlendirmeye alınacaktır.

*Tezsiz programlara başvuran adayların ALES puanları olmadığı takdirde, 55 puan olarak değerlendirmeye katılacaktır.

Online başvuru yapmayan, başvuru esnasında mezun durumda olmayan, başvuru esnasında ALES belgesini, kimlik bilgilerini başvuru sistemine yüklemeyen adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

Programa Öğrenci Başvuru Koşulları

Yüksek lisans programına başvurabilmek için adayların lisans diplomasına sahip olması gerekir.

Yurt dışından alınmış lisans diplomalarının denklikleri Yükseköğretim Kurulu’nca onaylanmış olmalıdır.

Tezli programa başvuran adaylar Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’ndan (ALES) Eşit Ağırlık en az 55* puan almış olmalıdırlar. Üniversitelerarası Kurul tarafından LES sınavına eşdeğer sayılan ve uluslararası düzeyde kabul gören  "Graduate Record Examination" (GRE) ya da Graduate Management Admission Test (GMAT) sınavında en az ALES sınavına eşdeğer bir puan alan adaylar da değerlendirmeye alınır. Yüksek lisans programlarına öğrenci kabulünde; ALES puanı, lisans not ortalaması ve mülakat sonucu değerlendirilir.

Kesin Kayıt Esnasında İstenilen Belgeler
-Lisans diplomasının aslı veya onaylı kopyası
-Lisans not belgesinin (transkript) aslı veya onaylı kopyası
-ALES sonuç belgesi
-Nüfus Cüzdanı fotokopisi
-Fotoğraf (2 Adet)

-Tezli program başvurularında ALES sonuç belgesi;

Eşit Ağırlık puan türünde en az 55 puan

-Başvuran adaylar başarı sırasına göre alınacaktır.

ÖĞRENİM ÜCRETLERİ:

Üniversitemizle ilgili “AKLINDA NE VARSA” bize sor!