Sağlık Bilişimi Yüksek Lisans Programı Başvuru ve Ücretler

SAĞLIK BİLİŞİMİ (TEZLİ/TEZSİZ) YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

(2019-2020 Akademik Yılı, Güz Dönemi online başvuruları, 20.05.2019 tarihinden itibaren başlamıştır.)

Bilim Sınavı Tarihi:

08 Temmuz 2019, Saat: 13.00

05 Ağustos 2019, Saat : 13.00

09 Eylül 2019, Saat: 13.00

Sınav Yeri: Merkez Yerleşke A Blok, 314

NOT: Kesin kayıt hakkı kazanan adaylar sınav sonuçları ilan edildikten hemen sonra kayıtlarını yaptırabilirler

Programa Öğrenci Başvuru Koşulları

Yüksek lisans programına başvurabilmek için adayların lisans diplomasına sahip olması gerekir.

Yurt dışından alınmış lisans diplomalarının denklikleri Yükseköğretim Kurulu’nca onaylanmış olmalıdır.

Tezli programa başvuran adaylar Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’ndan (ALES) en az 55* puan almış olmalıdırlar. Üniversitelerarası Kurul tarafından LES sınavına eşdeğer sayılan ve uluslararası düzeyde kabul gören  "Graduate Record Examination" (GRE) ya da Graduate Management Admission Test (GMAT) sınavında en az ALES sınavına eşdeğer bir puan alan adaylar da değerlendirmeye alınır. Yüksek lisans programlarına öğrenci kabulünde; ALES puanı, lisans not ortalaması ve mülakat sonucu değerlendirilir.

Değerlendirmede ALES puanının % 50'si, lisans not ortalamasının % 20'si ve bilim sınavının sonucunun % 30'u dikkate alınarak anabilim dalı akademik kurulu önerisi ve enstitü yönetim kurulu kararıyla puanlar arası yüksekten düşüğe doğru sıralama yapılır.

(*) Tezsiz program başvurularında ALES gerekmemektedir.

Kesin Kayıt Esnasında İstenilen Belgeler
-Lisans diplomasının aslı veya onaylı kopyası
-Lisans not belgesinin (transkript) aslı veya onaylı kopyası
-ALES sonuç belgesi (Tezli Program için)