Bağımlılık Danışmanlığı ve Rehabilitasyon Yüksek Lisans Programı Başvuru ve Ücretler

2024-2025 Güz Yarıyılı çevrimiçi başvuru başlangıç tarihi: 3 Haziran 2024 Pazartesi

Son Başvuru Tarihi : 14 Temmuz 2024 Pazar

BİLİM SINAVI: 05 Temmuz 2024 Cuma 11:00

26 Temmuz 2024 Cuma 11:00

Sınav Yeri: Çarşı Yerleşke

NOT: Adaylar Bilim Sınavlarından sadece birine girebilirler.

Sonuçların İlan Tarihi: 05 Ağustos 2024 Pazartesi

Asil Liste Kesin Kayıt Tarihleri: 05-13 Ağustos 2024

Yedek Liste Kesin Kayıt Tarihleri: 14-23 Ağustos 2024

Çevrimiçi Ön Kayıt Linki için tıklayınız

ALES Puan Türü : EŞİT AĞIRLIK (EA)

Değerli aday öğrencilerimiz;

Tezli/Tezsiz Yüksek Lisans Programlarımızda bilim sınavı yapılacak olup;

1) Tezli programlarımızda, Sayısal puan türündeki ALES’in %50’si, bilim sınavının %30'u, lisans mezuniyet not ortalamasının %20’si,

2) Tezsiz programlarda, lisans mezuniyet notunun %50’si,bilim sınavının %50’si değerlendirmeye alınacaktır.

Online başvuru yapmayan, başvuru esnasında mezun durumda olmayan, başvuru esnasında ALES belgesini, kimlik bilgilerini başvuru sistemine yüklemeyen adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

KESİN KAYIT ESNASINDA İSTENEN BELGELER

-Lisans diplomasının aslı veya onaylı kopyası

-Lisans not belgesinin (transkript) aslı veya onaylı kopyası

-ALES sınav sonuç belgesi (Tezli Program için)

-Nüfus cüzdanı fotokopisi

-Fotoğraf (2 Adet)

ADAYLARDA ARANACAK ÖZEL KOŞULLAR

Programa Kimler Katılabilir?

Programa sadece Tıp Fakültesi, Psikoloji, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık lisans mezunları başvurabilirler.

-Tezli program başvurularında ALES sonuç belgesi (Eşit Ağırlık puan türünden  en az 55 puan)

-Başvuran adaylar başarı sırasına göre alınacaktır.

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KLİNİK PSİKOLOJİ/UYGULAMALI PSİKOLOJİ  YÜKSEK LİSANS PROGRAMI ÖĞRENCİLERİNİN DİKKATİNE:

Klinik Psikoloji/Uygulamalı Psikoloji Yüksek Lisans Programında en az 3. döneme geçmiş öğrenciler, 2022-2023 Bahar döneminde Bağımlılık Danışmanlığı ve Rehabilitasyon Tezsiz Yüksek Lisans Programı’na başvuruda bulunabileceklerdir.

• Öğrenciler öncelikle web sayfamızdan online başvuru yapacak,
  • Aşağıda belirtilen bilim sınavlarından herhangi birine girecek,
  • Sınav sonrası, başarı sıralamasına göre, kontenjan dahilinde kayıt yaptırabileceklerdir.
  • Kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrenciler, transkript incelemesi sonucu çıkan fark derslerini başarıyla verdikten sonra NPAMATEM Kliniği’nde 1 haftalık stajını tamamlamalı ve bitirme projesini teslim etmelidirler.

Program gereklerini (10 ders, 90 AKTS, staj, proje) yerine getiren öğrenciler Bağımlılık Danışmanlığı ve Rehabilitasyon Tezsiz Yüksek Lisans Programı diploması almaya hak kazanacaklardır.

ÖĞRENİM ÜCRETLERİ:

Üniversitemizle ilgili “AKLINDA NE VARSA” bize sor!