Sosyal Hizmet Yüksek Lisans Programı Başvuru ve Ücretler

SOSYAL HİZMET (TEZLİ/TEZSİZ) YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

2021-2022 Güz Yarıyılı Online Başvuruları 08.06.2021 tarihinden itibaren başlayacaktır.

Online Ön Kayıt Linki :

Son Başvuru Tarihi                                   :   06.08.2021

Kayıt Hakkı Kazananların İlan Tarihi  :   10.08.2021

Kesin Kayıt İçin Son Tarih                       :   20.08.2021

ALES Puan Türü                                         :   EŞİT AĞIRLIK

Değerli aday öğrencilerimiz;

Pandemi nedeniyle, 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Güz yarıyılında, Tezli/Tezsiz Yüksek Lisans Programlarımızda bilim sınavı yapılmayacak olup;

1) Tezli programlarımızda, Eşit Ağırlık puan türündeki ALES’in %65’i, lisans mezuniyet not ortalamasının %35’i,

2) Tezsiz programlarda, lisans mezuniyet notunun %50’si, varsa* ilgili puan türündeki ALES’in %50’si değerlendirmeye alınacaktır.

*(Tezsiz programlara başvuran adayların ALES puanları olmadığı takdirde, 55 puan olarak değerlendirmeye katılacaktır.)

22 Kasım 2019 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği doğrultusunda özel öğrencilik tanımı değişmiştir. Özel öğrenci, başka bir lisansüstü programda kayıtlı olup enstitümüzdeki bir lisansüstü programdan ders alan öğrenci olarak tanımlanmıştır.

Online başvuru yapmayan, başvuru esnasında mezun durumda olmayan, başvuru esnasında ALES belgesini, kimlik bilgilerini başvuru sistemine yüklemeyen adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

KESİN KAYIT ESNASINDA İSTENİLEN BELGELER
-Lisans diplomasının aslı veya onaylı kopyası
-Lisans not belgesinin (transkript) aslı veya onaylı kopyası
-Eşit Ağırlık puan türünde en az  55 puan, son beş yıl içinde alınmış ALES Sonuç Belgesi  (Tezli Programlar için)
-Nüfus Cüzdanı fotokopisi
-Fotoğraf (2 Adet)

ADAYLARDA ARANACAK ÖZEL KOŞULLAR

Başvuran adaylar başarı sırasına göre alınacaktır.

* Lisans mezuniyeti Sosyal Hizmet dışındaki öğrencilere iki ders döneminde verilmek üzere birer ders ile Bilimsel Hazırlık uygulanır.

BİLİMSEL HAZIRLIK DERSLERİ:

SOH141 Sosyal Hizmete Giriş

SOH304 Sosyal Hizmet Mevzuatı

Bilimsel Hazırlık Programı Ders ücreti: 2.525 TL

ÖĞRENİM ÜCRETLERİ:

SOSYAL HİZMET YÜKSEK LİSANS PROGRAMI
2021-2022 YILI KDV DAHİL TOPLAM TUTAR
ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ MEZUNLARINA %50 BURSLU TUTARI
SOSYAL HİZMET YÜKSEK LİSANS (TEZLİ)

21.485,00 TL

10.742,50 TL

SOSYAL HİZMET YÜKSEK LİSANS (TEZSİZ)