Sosyal Hizmet Yüksek Lisans Programı Başvuru ve Ücretler

SOSYAL HİZMET (TEZLİ/TEZSİZ) YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

2020-2021 Bahar Dönemi Eğitim Öğretim Yılı Online Başvurular 07.12.2020 tarihi itibarı ile başlamıştır.

Online Ön Kayıt Linki :

Son başvuru tarihi: 29 Ocak 2021

Kesin kayda hak kazanan asil/yedek listelerin ilan tarihi: 03 Şubat 2021

Değerli aday öğrencilerimiz;

Malumunuz üzere Covid-19 salgınının mevcut seyri ve artan vakalar sonrasında muhtemel teması azaltmak üzere, 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar yarıyılında, Tezli/Tezsiz Yüksek Lisans Programlarımızda bilim sınavı yapılmayacak olup;

1) Tezli programlarımızda, ilgili puan türündeki ALES’in %65’i, lisans mezuniyet not ortalamasının %35’i,

2) Tezsiz programlarda, lisans mezuniyet notunun %50’si, varsa* ilgili puan türündeki ALES’in %50’si değerlendirmeye alınacaktır.

*(Tezsiz programlara başvuran adayların ALES puanları olmadığı takdirde, 55 puan olarak değerlendirmeye katılacaktır.)

22 Kasım 2019 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği doğrultusunda özel öğrencilik tanımı değişmiştir. Özel öğrenci, başka bir lisansüstü programda kayıtlı olup enstitümüzdeki bir lisansüstü programdan ders alan öğrenci olarak tanımlanmıştır.

Online başvuru yapmayan, başvuru esnasında mezun durumda olmayan, başvuru esnasında ALES belgesini, kimlik bilgilerini başvuru sistemine yüklemeyen adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

KESİN KAYIT ESNASINDA İSTENİLEN BELGELER
-Lisans diplomasının aslı veya onaylı kopyası
-Lisans not belgesinin (transkript) aslı veya onaylı kopyası
-Herhangi bir puan türünde 55 puan ve üzeri, son 3 yıl içinde alınmış ALES Sonuç Belgesi  (Tezli Programlar için)
-Nüfus Cüzdanı fotokopisi
-Fotoğraf (2 Adet)

ADAYLARDA ARANACAK ÖZEL KOŞULLAR

Adaylar sınava tabi tutulacaktır.

Başvuran adaylar başarı sırasına göre alınacaktır.

* Lisans mezuniyeti Sosyal Hizmet dışındaki öğrencilere ders dönemlerinde verilmek üzere birer ders ile Bilimsel Hazırlık uygulanır.

-Tezli program başvurularında ALES sonuç belgesi;

Öğrencinin başvurusunu yaptığı YL programının lisansta öğrenci kabulü yaptığı puan türü ile aynı puan türündeki ALES puanına bakılacaktır.

(Örnek: Sosyal Hizmet Lisans Bölümlerinde Eşit Ağırlıklı (EA) puan türü ile öğrenci kabul etmektedir. Sosyal Hizmet YL programına başvurularda ALES EA puan türü esas alınacaktır.

-Başvuran adaylar başarı sırasına göre alınacaktır.

Bilimsel Hazırlık Programı Ders ücreti 2.315 TL

ÖĞRENİM ÜCRETLERİ:

SOSYAL HİZMET YÜKSEK LİSANS PROGRAMI
2020-2021 YILI KDV DAHİL TOPLAM TUTAR
ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ MEZUNLARINA %50 BURSLU TUTARI
SOSYAL HİZMET YÜKSEK LİSANS (TEZLİ)

18.435,00 TL

9.217,50 TL

SOSYAL HİZMET YÜKSEK LİSANS (TEZSİZ)

16.035,00 TL

8.017,50 TL