Hemşirelik Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programı Başvuru ve Ücretler

HEMŞİRELİK (TEZLİ/TEZSİZ) YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

Online Ön Kayıt Linki aşağıda yer almaktadır.

2020-2021 Bahar Dönemi Onlıne Başvurular 07.12.2020 tarihi itibarı ile başlayacaktır.

Değerli aday öğrencilerimiz,

Yükseköğretim Kurulu’ndan (YÖK), tüm yükseköğretim kurumlarına gönderilen yeni düzenleme nedeniyle, 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz yarıyılında, tezli yüksek lisans programlarımıza 15, tezsiz yüksek lisans programlarımıza ise 30 yeni öğrenci kabul edilecektir.*

22 Kasım 2019 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği doğrultusunda özel öğrencilik tanımı değişmiştir. Özel öğrenci, başka bir lisansüstü programda kayıtlı olup enstitümüzdeki bir lisansüstü programdan ders alan öğrenci olarak tanımlanmıştır.

Tezli program tercihinde programa kabul edilecek öğrenciler;

ALES puanının                                                                                                                 : %50 ‘si,

Bilim sınavı puanının                                                                                                    : %30’u,

Lisans mezuniyet not ortalamasının 100’lük sistemdeki karşılığının             : %20’si

hesaplanarak programa yerleşmeye hak kazanan öğrenciler ilan edilecektir.

Bilim sınavında, adaylara tezli ya da tezsiz programa yerleşme tercihleri sorulacaktır. Her iki programı birden seçen öğrenciler öncelikle tezli program için değerlendirilecekler, tezli programa kayıt şansı yakalayamamaları halinde, tezsiz program için değerlendirmeye alınacaklardır.

Tezsiz program puan hesaplamasında ise;

Bilim sınavı puanının                                                                                                    :  %50’si,

Lisans mezuniyet not ortalamasının 100’lük sistemdeki karşılığının             : %50’si

hesaplanarak programa yerleşmeye hak kazanan öğrenciler ilan edilecektir.

Online başvuru yapmayan, başvuru esnasında mezun durumda olmayan, başvuru esnasında ALES belgesini, kimlik bilgilerini başvuru sistemine yüklemeyen adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

*Bununla birlikte yeni düzenlemede, YÖK kurumlara öğretim üyesi sayısı doğrultusunda kontenjan artırma hakkı verebileceğini belirtmiştir. Bu doğrultuda tüm lisansüstü programlarımız için kontenjan artımı talebinde bulunmuş durumdayız. Başvurumuzun olumlu sonuçlanması halinde tanımlanan yeni kontenjan sayılarımız sizlere duyurulacaktır.

SONUÇLARIN DUYURULMASI:

Adaylar, başarı sırasına göre alınacaklardır.

Adayların başarı sıralaması, şu ölçütlere göre belirlenecektir:

Tezli Programlar için;

Mezuniyet notu %20

Yazılı Bilim Sınavı %30

ALES puanı %50

Tezsiz Programlar için;

ALES puanı şartı aranmamakla birlikte, lisans mezuniyet ortalaması ve bilim sınavı sonucuna göre sıralanacaklardır.

NOT: KESİN KAYIT HAKKI KAZANAN ADAYLAR SINAV SONUÇLARI İLAN EDİLDİKTEN HEMEN SONRA KAYITLARINI YAPTIRABİLİRLER

KESİN KAYIT ESNASINDA İSTENİLEN BELGELER
-Lisans diplomasının aslı veya onaylı kopyası
-Lisans not belgesinin (transkript) aslı veya onaylı kopyası
-Herhangi bir puan türünde 55 puan ve üzeri, son üç yıl içinde alınmış  ALES sonuç belgesi (Tezli Programlar İçin)
-Nüfus Cüzdanı fotokopisi
-Fotoğraf (2 Adet)

ADAYLARDA ARANACAK ÖZEL KOŞULLAR

- Programa; yalnızca Hemşirelik lisans mezunları ile Ebelik (yalnızca Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği için) lisans mezunları başvurabilir.

-Başvuran adaylar başarı sırasına göre alınacaktır.

-Tezsiz Yüksek Lisans Programına başvuran adaylar için ALES belgesi istenilmemektedir.

ÖĞRENİM ÜCRETLERİ:

HEMŞİRELİK YÜKSEK LİSANS PROGRAMI
2020-2021 YILI KDV DAHİL TOPLAM TUTAR
ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ MEZUNLARINA %50 BURSLU TUTARI
HEMŞİRELİK YÜKSEK LİSANS (TEZLİ)
18.435,00 TL
9.217,50 TL
HEMŞİRELİK YÜKSEK LİSANS (TEZSİZ)
16.035,00 TL
8.017,50 TL

ONLINE BAŞVURU LİNKİ:  https://sis.uskudar.edu.tr/oibs/ogrsis/basvuru_login.aspx