Çocuk Gelişimi Yüksek Lisans Programı Başvuru ve Ücretler

ÇOCUK GELİŞİMİ TEZLİ/TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

(2019-2020 Akademik Yılı, Bahar Dönemi online başvuruları, 03.12.2019 tarihinden itibaren başlamıştır.)

Bilim Sınavı Tarihi:

24 Aralık 2019 Salı, 15.30

07 Ocak 2020 Salı, 15.30

Sınav Yeri: Çarşı Yerleşke

NOT: KESİN KAYIT HAKKI KAZANAN ADAYLAR SINAV SONUÇLARI İLAN EDİLDİKTEN HEMEN SONRA KAYITLARINI YAPTIRABİLİRLER.

SONUÇLARIN DUYURULMASI:

Adaylar, başarı sırasına göre alınacaklardır.

Adayların başarı sıralaması, şu ölçütlere göre belirlenecektir:

Tezli Programlar için;

Mezuniyet notu %20

Yazılı Bilim Sınavı %30

ALES puanı %50

* Adayların yalnızca bir sınava katılma hakları vardır. İki sınavdan dilediklerine girebilirler.

* Adayların bilim sınavı sonuçları, birinci sınava giren adaylar ve ikinci sınava giren adayların birlikte değerlendirilmesi sonucu ilan edilecektir.

Tezsiz Programlar için;

ALES puanı şartı aranmamakla birlikte, lisans mezuniyet ortalaması ve bilim sınavı sonucuna göre sıralanacaklardır.

KESİN KAYIT ESNASINDA İSTENEN BELGELER

-Lisans diplomasının aslı veya onaylı kopyası

-Lisans not belgesinin (transkript) aslı veya onaylı kopyası

-ALES sınav sonuç belgesi (Tezli Program için)

-Nüfus cüzdanı fotokopisi

-Fotoğraf (2 Adet)

ADAYLARDA ARANACAK ÖZEL KOŞULLAR

-Çocuk Gelişimi ya da Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Okul Öncesi Öğretmenliği, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, Psikoloji, Özel Eğitim ya da Sosyal Hizmet lisans mezunu olması  (Lisans mezuniyeti belirtilen alanlar dışından olan öğrencilere her iki döneminde ikişer ders olmak kaydıyla  Bilimsel Hazırlık Programı uygulanır.)

-Tezli program başvurularında ALES sonuç belgesi (Herhangi bir puan türünden  55 puan ve üzeri olması) (*)

-Başvuran adaylar başarı sırasına göre alınacaktır.

(*) Tezsiz program başvurularında ALES gerekmemektedir.

ÖĞRENİM ÜCRETLERİ :

Bilimsel Hazırlık Programı Ders ücreti 2.250 TL

ÇOCUK GELİŞİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI2019-2020 YILI KDV DAHİL TOPLAM TUTARÜSKÜDARÜNİVERSİTESİ MEZUNLARINA %50 BURSLU TUTARIBİREYSEL BAŞVURULARDA %30 BURSLU TUTARI
ÇOCUK GELİŞİMİ YÜKSEK LİSANS (TEZLİ)

19.715,00 TL

9.860,00 TL

13.800,00 TL

ÇOCUK GELİŞİMİ YÜKSEK LİSANS (TEZSİZ)

17.145,00 TL

8.575,00 TL

12.000,00 TL

ONLINE BAŞVURU LİNKİ:  https://sis.uskudar.edu.tr/oibs/ogrsis/basvuru_login.aspx