• Yükseköğretim Kurumları Bilimsel Araştırma ve Yayın Faaliyetlerinde Üretken Yapay Zekâ Kullanımına Dair Etik Rehber

Değerli Öğrencilerimiz,

Yapay Zekânın eğitim ve öğretim, bilimsel araştırma ve yayın faaliyetleri gibi yükseköğretim süreçlerine entegre edilmesinde etik değerlerin belirlenmesi, bilime olan güvenin korunması, risklerin ve fırsatların anlaşılabilmesi açısından yükseköğretim kurulunca “Yükseköğretim Kurumları Bilimsel Araştırma ve Yayın Faaliyetlerinde Üretken Yapay Zekâ Kullanımına Dair Etik Rehber” yayınlanmıştır. Etik rehbere aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Yükseköğretim Kurumları Bilimsel Araştırma ve Yayın Faaliyetlerinde Üretken Yapay Zekâ Kullanımına Dair Etik Rehber.pdf

Sevgilerimizle.

Üniversitemizle ilgili “AKLINDA NE VARSA” bize sor!