Bahar Eğitim Öğretim Dönemine ilişkin Önemli Duyuru

• Bahar Eğitim Öğretim Dönemine ilişkin Önemli Duyuru

Tarihimizin en büyük depremini yaşadığımız şu günlerde, Üsküdar Üniversitesi Senatosu’nun 16.02.2023 tarihli toplantısında eğitim faaliyetleri ile ilgili aşağıda belirtilen hususlara oy birliğiyle karar verilmiş olup,  söz konusu hususlarla ilgili Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına (YÖK) gerekli bilgilendirmeler yapılmıştır.

1. Üsküdar Üniversitesi tarafından yapılan araştırmada ikametgâhı deprem bölgesinde olan ve Kredi Yurtlar Kurumunda (KYK) kalan öğrencilerimizin sayısı, toplam öğrenci sayımızın %6 oranına tekabül etmektedir.
  2. Üniversitemiz, ağırlıklı olarak Tıp, Diş ve Sağlık Bilimleri alanlarında eğitim vermekte ve pandemi nedeniyle yaşanan uygulamadaki eksikliklerin telafisi halen devam etmektedir.
  3.  Bu süreçte, eğitim sistemimizde depremden dolayı mağdur olan 1303 öğrencimize derslerin telafisi yapılacaktır.
  4.  Tüm bu hususlar bağlamında YÖK Başkanlığı tarafından aksine bir karar alınmadığı takdirde 06 Mart 2023, Pazartesi günü eğitim-öğretime başlanarak Bahar Eğitim Öğretim Dönemine hibrit eğitim sistemi” ile devam edilecek olup uygulama derslerine gerekli hassasiyet gösterilecektir.

Tüm mensuplarımıza saygı ile duyurulur.

Üsküdar Üniversitesi Rektörlüğü

Üniversitemizle ilgili “AKLINDA NE VARSA” bize sor!