TEZLİ PROGRAM SÜRESİ

TEZLİ PROGRAM ÖĞRENCİLERİNİN DİKKATİNE!

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın 20 Nisan 2016 tarihli “Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği”ne göre;

Tezli yüksek lisans programı

MADDE 6 –

Süre 

MADDE 7 – (1) Tezli yüksek lisans programının süresi bilimsel hazırlıkta geçen süre hariç, kayıt olduğu programa ilişkin derslerin verildiği dönemden başlamak üzere, her dönem için kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın dört yarıyıl olup, program en çok altı yarıyılda tamamlanır.

(2) Dört yarıyıl sonunda öğretim planında yer alan kredili derslerini ve seminer dersini başarıyla tamamlayamayan veya bu süre içerisinde yükseköğretim kurumunun öngördüğü başarı koşullarını/ölçütlerini yerine getiremeyen; azami süreler içerisinde ise tez çalışmasında başarısız olan veya tez savunmasına girmeyen öğrencinin yükseköğretim kurumu ile ilişiği kesilir.

2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı öncesinde yüksek lisans programına kaydolan öğrencilere de, 13.06.2016 tarih, 35253  sayılı YÖK yazısı gereği, 2016-2017 Güz yarıyılından itibaren, yönetmelikte belirtilen süre kadar ek süre tanınmıştır.

Yapılan açıklamalar ışığında tez çalışmanızı tamamlamanız, süre uzatma halinde Enstitü’ye dilekçe vermeniz, danışmanınızla iletişime geçmeniz önerilmektedir.

Üniversitemizle ilgili “AKLINDA NE VARSA” bize sor!