Yeni Medya ve İletişim Doktora Programı Başvuru ve Ücretler

2021-2022 Bahar Dönemi Online Başvurular 20.12.2021 tarihi itibarı ile başlayacaktır.

Online Ön Kayıt Linki aşağıda yer almaktadır.

2021-2022 Yeni Medya ve İletişim Doktora Programı Bahar Dönemi Giriş Sınavı

Sınav tarihi : 23.02.2022 Çarşamba

Saat 10:00 Yazılı Sınav

Saat 14:00 Sözlü Mülakat

Sınav Yeri   :    Üsküdar Üniversitesi Güney Yerleşke

Sınav Jürisi:

Asıl Jüriler

Prof. Dr. Süleyman İrvan

Prof. Dr. Nazife Güngör

Doç. Dr. Feride Zeynep Güder

Yedek jüri

Doç. Dr. Gül Esra Atalay

Bu Programda Dersler Haftaiçi Akşam Saatlerinde yapılmaktadır.

Yeni Medya ve İletişim Doktora Programına Kimler Başvuruda Bulunabilir?

Programa başvurabilmek için yeni medya, medya ve iletişim çalışmalarıyla ilişkili programlardan veya sosyal bilimler alanındaki herhangi bir tezli yüksek lisans programından mezun olmak gerekmektedir. Buna göre iletişim bilimleri, yeni medya çalışmaları, gazetecilik, televizyon, sinema, görsel iletişim, medya sanatları, halkla ilişkiler, reklamcılık, kültürel çalışmalar gibi iletişim alanı kapsamındaki programların yanında sosyoloji, psikoloji, felsefe, antropoloji, tarih, siyaset bilimi, uluslararası ilişkiler, edebiyat, filoloji, ekonomi, hukuk vb. alanların birinden tezli yüksek lisans derecesi almış olanlar da Yeni Medya ve İletişim Doktora Programına kabul edilebilmektedirler. Ancak programa iletişim bilimleri kapsamındaki programların dışındaki herhangi bir sosyal bilim programından başvurup da programa kabul edilen öğrencilere, gerek duyulduğu takdirde Üsküdar Üniversitesi bünyesinde mevcut bulunan Medya ve Kültürel Çalışmalar ile Yeni Medya ve Gazetecilik yüksek lisans programlarından bilimsel hazırlık dersleri verilmektedir.

Programa başvuruda bulunabilmek için ALES’ten en az 55 sözel puan almış olmak gerekmektedir. Yabancı uyruklu adaylarda ALES sınavı koşulu aranmaz.

Programa başvuruda bulunabilmek için YÖK (Lisans Üstü Eğitim Öğretim Mevzuatı gereği olmak üzere geçerliği olan merkezi yabancı dil sınavlarının herhangi birinden en az 55 almak zorunluluğu bulunmaktadır.

Programa Öğrenci Alma ve Sınav Koşulları

Doktora Programına kabul edilebilmek için Üsküdar Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nin 36. maddesindeki koşulları taşıyan adayların, anabilim dalı başkanlığınca yapılacak yazılı ve sözlü sınavda başarılı olmaları gerekir. Ancak doktora sınavına girebilmek için de ALES sınavından en az 55 sözel puan, YÖK tarafından geçerliği kabul edilmiş olan yabancı dil sınavlarının herhangi birinden de en az 55 almış olmak gerekmektedir.  Yabancı uyruklu adaylarda ALES şartı aranmaz.

ÖĞRENİM ÜCRETLERİ:

2021-2022 YILI KDV % 8 DAHİL TOPLAM TUTAR