Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programı Başvuru ve Ücretler

Bilim Sınav Tarihi:

31.01.2020 - Saat: 14:00

Sınav Yeri: ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ ÇARŞI YERLEŞKESİ

Onlıne başvurular 03.12.2019 tarihinde başlayacaktır.

KLİNİK PSİKOLOJİ YÜKSEK LİSANS BAŞVURU

Değerli aday öğrencilerimiz.

YÖK’ten tüm yüksek öğretim kurumlarına gönderilen yeni düzenleme nedeniyle, 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Döneminde , Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programımızda Tezli programa 15, tezsiz programa 30 yeni öğrenci kabul edilecektir.

22 Kasım 2019 tarihli resmi gazetede yayımlanan Lisansüstü Eğitim Yönetmeliği doğrultusunda özel öğrenciler sadece başka bir klinik psikoloji lisansüstü programında kayıtlı olunması koşulu ile Klinik Psikoloji Anabilim Dalı Başkanlığı tarafından değerlendirmeye alınacaktır.

Ancak YÖK yeni düzenlemesinde kurumlara öğretim üyesi sayısı doğrultusunda kontenjan artırma hakkı verebileceğini belirtmiştir. Bu doğrultuda klinik psikoloji programlarımız için kontenjan artımı talebinde bulunmuş durumdayız. Başvurumuzun olumlu sonuçlanması halinde tanımlanan yeni kontenjan sayılarımız sizlere duyurulacaktır.

Mevcut durumda Bahar sömestri hazırlıklarımızı 15 tezli 30 tezsiz ya da tanımlanabilecek daha yüksek kontenjanlar doğrultusunda daha yüksek sayılara göre iki alternatifli yapmaktayız.

Bahar sömestrinde Klinik Psikoloji Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans Programlarına kabul edilecek öğrenciler için tek bir bilim sınavı yapılacaktır.

Bilim sınavında adaylara tezli ya da tezsiz programlardan birisini ya da her ikisini seçme hakkı sunulacaktır.

Adayların tezli programa başvurabilmeleri için ALES sınavına girmiş ve Eşit Ağırlık puan türünden en az 55 puan almış olmaları gerekmektedir.

Tezli program tercihinde programa kabul edilecek öğrenciler eşit ağırlıklı ALES puanının %50 ‘si, bilim sınavı puanının %30’u, lisans mezuniyet not ortalamasının 100 lük sisteme çevrilmiş halinin %20 si alınarak yapılacak hesaplama sonucunda seçilecektir.

Her iki programı birden seçen öğrenciler öncelikle tezli program için değerlendirilecekler, tezli programa kayıt şansı yakalayamamaları halinde, tezsiz program için değerlendirmeye alınacaklardır.

Tezsiz program puan hesaplamasında bilim sınavı puanının %50’si ve lisans mezuniyet not ortalamasının 100 lük sisteme çevrilmiş halinin %50 si esas alınacaktır.

Her iki program için asil ve yedek listeler eş zamanlı ilan edilecek, asil kayıt hakkı kazanan adaylara 7 iş günü kayıt süresi tanınacak ve peşinden yedek listeden kayıtlara başlanacaktır.

Online başvuru yapmayan, başvuru esnasında mezun durumda olmayan, başvuru esnasında ALES belgesini, kimlik bilgilerini başvuru sistemine yüklemeyen adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

Tezli ve tezsiz programlara kabul alan öğrencilerimizin daha sonra tezli – tezsiz program geçişleri, sadece geçmek istedikleri programda açık kontenjan olması halinde, geçiş başvurusu yapan öğrenciler arasındaki eşit ağırlıklı ALES puan sırası ile yapılabilecektir.

Klinik psikoloji yüksek lisans programları için sadece hafta içi gündüz grubu ( haftada 3 ya da 4 gün 9:30-17:30 arası saatlerde toplam 15 saat/ hafta eğitim) açılacaktır.

Kontenjan artımı olması halinde klinik psikoloji için sırasıyla hafta sonu ve hafta içi akşam grupları da açılabilecektir.

Saygılarımızla.

KESİN KAYIT ESNASINDA İSTENEN BELGELER

– Lisans diplomasının aslı ve bir adet fotokopisi

– Lisans not belgesinin (transkript) aslı ve bir adet fotokopisi

– ALES Sınav sonuç belgesi (Tezli program için)

– Nüfus Cüzdanın fotokopisi

– Fotoğraf (4 Adet)

– Referans Mektubu istenmemektedir.

ÖĞRENİM ÜCRETLERİ :

KLİNİK PSİKOLOJİ2019-2020 YILI KDV DAHİL TOPLAM TUTARÜsküdar Üniversitesi Mezunlarına %30 Burslu Tutarı
KLİNİK PSİKOLOJİ (TEZSİZ)49.950 TL34.965 TL
KLİNİK PSİKOLOJİ (TEZLİ)59.950 TL41.965 TL

*Yüksek lisans ve Doktora programlarına tez ücreti dahildir.

Tezli yüksek lisans program ücreti 4 yarıyılı kapsamaktadır.

Tezsiz Yüksek lisans program ücreti 3 yarıyılı kapsamaktadır.

Yukarıdaki eğitim sürelerinin uzaması halinde her dönem için bir bilimsel hazırlık ders ücreti ile ücretlendirilir.

Tezsiz yüksek lisans programlarında anlaşmalı banka kredi kartı ya da anlaşmalı banka mevduat hesabı ile maksimum 12 taksit ile taksitlendirilebilir.

Tezli yüksek lisans programlarında anlaşmalı banka kredi kartları ile 12,anlaşmalı banka mevduat hesabı ile 12-18 taksit ile taksitlendirilebilir. %25 peşinat ödenmesi durumunda 24 taksit ile taksitlendirilebilir.

Kullanılabilir limiti öğrenim ücretini ödemeye yeterli İş Bankası, Yapı Kredi, Türkiye Finans, Garanti, tüm Maximum, World ve tüm Bonus kredi kartlarıyla ödeme yapılabilir.

Peşin ödemelerde %5 peşin ödeme indirimi uygulanır.

KLİNİK PSİKOLOJİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BAŞVURU KOŞULU:

***Rektörlüğümüzün aldığı karar gereğince Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programına sadece Psikoloji, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık ile Tıp Fakültesi Lisans Programlarından mezun olanlar kabul edilecektir.

YÜKSEK LİSANS ÖN KAYIT FORMU İÇİN TIKLAYINIZ >>>