Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programı Başvuru ve Ücretler

Online başvurular 15.06.2020 tarihinde başlayacaktır.

Online Başvuru Linki

KLİNİK PSİKOLOJİ YÜKSEK LİSANS YAZILI BİLİM SINAVI TARİHLERİ

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı  Yazılı Bilim Sınavı

Yazılı Bilim Sınav Tarihi

17 TEMMUZ 2020 CUMA  ( TEZSİZ PROGRAM İÇİN )  SAAT : 15:00

18 EYLÜL 2020 CUMA     ( TEZLİ PROGRAM İÇİN )      SAAT : 15:00

Sınav Yeri: ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ ÇARŞI YERLEŞKESİ

KLİNİK PSİKOLOJİ YÜKSEK LİSANS BAŞVURU

Değerli aday öğrencilerimiz.

YÖK’ten tüm yüksek öğretim kurumlarına gönderilen yeni düzenleme nedeniyle, 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Güz Döneminde , Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programımızda Tezli programa 15, tezsiz programa 30 yeni öğrenci kabul edilecektir.

22 Kasım 2019 tarihli resmi gazetede yayımlanan Lisansüstü Eğitim Yönetmeliği doğrultusunda özel öğrenciler sadece başka bir klinik psikoloji lisansüstü programında kayıtlı olunması koşulu ile Klinik Psikoloji Anabilim Dalı Başkanlığı tarafından değerlendirmeye alınacaktır.

Adayların tezli programa başvurabilmeleri için ALES sınavına girmiş ve Eşit Ağırlık puan türünden en az 55 puan almış olmaları gerekmektedir.

Tezli program tercihinde programa kabul edilecek öğrenciler eşit ağırlıklı ALES puanının %50 ‘si, bilim sınavı puanının %30’u, lisans mezuniyet not ortalamasının 100 lük sisteme çevrilmiş halinin %20 si alınarak yapılacak hesaplama sonucunda seçilecektir.

Tezsiz program puan hesaplamasında bilim sınavı puanının %50’si ve lisans mezuniyet not ortalamasının 100 lük sisteme çevrilmiş halinin %50 si esas alınacaktır.

Her iki program için asil ve yedek listeler eş zamanlı ilan edilecek, asil kayıt hakkı kazanan adaylara 7 iş günü kayıt süresi tanınacak ve peşinden yedek listeden kayıtlara başlanacaktır.

Online başvuru yapmayan, başvuru esnasında mezun durumda olmayan, başvuru esnasında ALES belgesini, kimlik bilgilerini başvuru sistemine yüklemeyen adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

Tezli ve tezsiz programlara kabul alan öğrencilerimizin daha sonra tezli – tezsiz program geçişleri, sadece geçmek istedikleri programda açık kontenjan olması halinde, geçiş başvurusu yapan öğrenciler arasındaki eşit ağırlıklı ALES puan sırası ile yapılabilecektir.

Klinik psikoloji yüksek lisans programları hafta içi gündüz grubu ( haftada 3 ya da 4 gün 9:30-17:30 arası saatlerde toplam 15 saat/ hafta eğitim) açılacaktır.

Klinik psikoloji yüksek lisans programları  hafta sonu grubu ( Cumartesi ve Pazar 9:30-17:30 arası saatlerde toplam 15 saat/ hafta eğitim) açılacaktır.

Klinik Psikoloji Tezli ve Tezsiz Programlarda 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Döneminde derslerin yaklaşık %40'ı Çevrimiçi Canlı olarak verilecektir.

Saygılarımızla.

KESİN KAYIT ESNASINDA İSTENEN BELGELER

– Lisans diplomasının aslı ve bir adet fotokopisi

– Lisans not belgesinin (transkript) aslı ve bir adet fotokopisi

– ALES Sınav sonuç belgesi (Tezli program için)

– Nüfus Cüzdanın fotokopisi

– Fotoğraf (4 Adet)

– Referans Mektubu istenmemektedir.

ÖĞRENİM ÜCRETLERİ :

KLİNİK PSİKOLOJİ
2020-2021 YILI KDV DAHİL TOPLAM TUTAR
Üsküdar Üniversitesi Mezunlarına %30 Burslu Tutarı
KLİNİK PSİKOLOJİ (TEZSİZ)
51.385 TL
35.970 TL
KLİNİK PSİKOLOJİ (TEZLİ)
61.670 TL
43.170 TL

*Yüksek lisans ve Doktora programlarına tez ücreti dahildir.

Tezli yüksek lisans program ücreti 4 yarıyılı kapsamaktadır.

Tezsiz Yüksek lisans program ücreti 3 yarıyılı kapsamaktadır.

Yukarıdaki eğitim sürelerinin uzaması halinde her dönem için bir bilimsel hazırlık ders ücreti ile ücretlendirilir.

Tezsiz yüksek lisans programlarında anlaşmalı banka kredi kartı ya da anlaşmalı banka mevduat hesabı ile maksimum 12 taksit ile taksitlendirilebilir.

Tezli yüksek lisans programlarında anlaşmalı banka kredi kartları ile 12,anlaşmalı banka mevduat hesabı ile 12-18 taksit ile taksitlendirilebilir. %25 peşinat ödenmesi durumunda 24 taksit ile taksitlendirilebilir.

Kullanılabilir limiti öğrenim ücretini ödemeye yeterli İş Bankası, Yapı Kredi, Türkiye Finans, Garanti, tüm Maximum, World ve tüm Bonus kredi kartlarıyla ödeme yapılabilir.

Peşin ödemelerde %5 peşin ödeme indirimi uygulanır.

KLİNİK PSİKOLOJİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BAŞVURU KOŞULU:

***Rektörlüğümüzün aldığı karar gereğince Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programına sadece Psikoloji, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Programlarından mezun olanlar kabul edilecektir.