Sosyoloji Yüksek Lisans Programı (Tezli) Başvuru ve Ücretler

Sosyoloji Tezli Program

19 Ağustos 2019        Pazartesi     Saat: 14:00

24 Eylül 2019              Salı               Saat: 14:00

Mülakat Sınav Yeri: Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşke, A Blok  203 Numaralı Oda

Başvurular 25 Temmuz 2019  tarihi itibarıyla onlıne olarak yapılacaktır.

PROGRAM  ÜCRETİ:

Sosyoloji Yüksek Lisans Programı2019-2020 Yılı KDV Dahil Toplam TutarÜsküdar Üniversitesi Mezunlarına %50 Burslu TutarıBireysel Başvurularda %30 Burslu Tutarı
Sosyoloji Yüksek Lisans Programı (Tezli)19.715 TL9.860 TL13.800 TL

Öğrencilerin tezli yüksek lisans programına kabulünde uygulanmakta olan kriterler Üsküdar Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinin 32. Maddesinde belirtilmiştir.

Tezli programa başvuran adaylar Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’ndan (ALES) en az 55 puan almış olmalıdırlar. Üniversitelerarası Kurul tarafından ALES sınavına eşdeğer sayılan ve uluslararası düzeyde kabul gören  "Graduate Record Examination" (GRE) ya da Graduate Management Admission Test (GMAT) sınavında en az ALES sınavına eşdeğer bir puan alan adaylar da değerlendirmeye alınır. Yüksek lisans programlarına öğrenci kabulünde; ALES puanı, lisans not ortalaması ve mülakat sonucu değerlendirilir.

Değerlendirmede ALES puanının % 50'si, lisans not ortalamasının % 20'si ve mülakat sonucunun % 30'u dikkate alınarak anabilim dalı akademik kurulu önerisi ve enstitü yönetim kurulu kararıyla puanlar arası yüksekten düşüğe doğru sıralama yapılır.

YÜKSEK LİSANS ÖN KAYIT FORMU İÇİN TIKLAYINIZ >>>