Sosyoloji Yüksek Lisans Programı (Tezli) Başvuru ve Ücretler

2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi Tarihleri

Sosyoloji Tezli Program

22 Ocak 2020 Çarşamba   Saat : 14:00

Bilim Sınav Yeri: Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşke, A Blok  201 Numaralı Oda

Başvurular 03 Aralık 2019  tarihi itibarıyla onlıne olarak yapılacaktır.

SOSYOLOJİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BAŞVURULARI

Değerli aday öğrencilerimiz,

YÖK’ten tüm yükseköğretim kurumlarına gönderilen yeni düzenleme nedeniyle, 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Döneminde, Sosyoloji Yüksek Lisans Programımızda tezli programa 15 yeni öğrenci kabul edilecektir.

Bahar döneminde Sosyoloji tezli yüksek lisans programlarına kabul edilecek öğrenciler için tek bir bilim sınavı yapılacaktır.

Adayların tezli programa başvurabilmeleri için ALES sınavına girmiş ve Sözel puan olarak en az 55 puan almış olmaları gerekmektedir.

Tezli programa kabul edilecek öğrenciler ALES sözel puanının %50’si, bilim sınavı puanının %30’u, lisans mezuniyet not ortalamasının 100’lük sisteme çevrilmiş halinin %20’si alınarak yapılacak hesaplama sonucunda seçilecektir.

Programa için asıl listede kayıt hakkı kazanan adaylara 7 iş günü kayıt süresi tanınacak ve kontenjanlar dolmadığı takdirde yedek listeden sırayla kayıt yapılacaktır.

Online başvuru yapmayan, başvuru esnasında mezun durumda olmayan, ALES belgesini, kimlik bilgilerini başvuru sistemine yüklemeyen adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

Sosyoloji tezli yüksek lisans programı dersleri Çarşı Yerleşke’de hafta içi 17.30-22.00 saatleri arasında yapılmaktadır.

Saygılarımızla.

PROGRAM  ÜCRETİ:

Sosyoloji Yüksek Lisans Programı2019-2020 Yılı KDV Dahil Toplam TutarÜsküdar Üniversitesi Mezunlarına %50 Burslu TutarıBireysel Başvurularda %30 Burslu Tutarı
Sosyoloji Yüksek Lisans Programı (Tezli)19.715 TL9.860 TL13.800 TL

YÜKSEK LİSANS ÖN KAYIT FORMU İÇİN TIKLAYINIZ >>>