Aile Danışmanlığı Yüksek Lisans Programı Başvuru ve Ücretler

Onlıne başvurular 15.06.2020 tarihinde başlayacaktır.

Online Ön Kayıt Linki aşağıda yer almaktadır.

2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Sınav Tarihleri

Aile Danışmanlığı Tezli Program

AİLE DANIŞMANLIĞI TEZLİ YÜKSEK LİSANS

SINAV TARİHLERİ

Sınav Tarihi: 27 Ağustos Perşembe

10:00-11:00 yazılı teorik sınav

Sınav Yeri: Üsküdar Üniversitesi Çarşı Yerleşke.

Sınav Tarihi: 17 Eylül 2020 Perşembe

10:00-11:00 yazılı teorik sınav

Sınav Yeri: Üsküdar Üniversitesi Çarşı Yerleşke

AİLE  DANIŞMANLIĞI  YÜKSEK LİSANS BAŞVURU

Değerli aday öğrencilerimiz,

YÖK’ten tüm Yükseköğretim kurumlarına gönderilen yeni düzenleme nedeniyle, 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Güz Döneminde, Aile Danışmanlığı Yüksek Lisans Programımızda Tezli programa 15 yeni öğrenci kabul edilecektir.

22 Kasım 2019 tarihli resmi gazetede yayımlanan Lisansüstü Eğitim Yönetmeliği doğrultusunda özel öğrenciler sadece başka bir aile danışmanlığı lisansüstü programında kayıtlı olunması koşulu ile Aile Danışmanlığı Anabilim Dalı Başkanlığı tarafından değerlendirmeye alınacaktır.

Tezli programımıza kabul edilecek öğrenciler eşit ağırlıklı ALES puanının %50 ‘si, bilim sınavı puanının %30’u, lisans mezuniyet not ortalamasının 100 lük sisteme çevrilmiş halinin %20 si alınarak yapılacak hesaplama sonucunda seçilecektir.

Program için asil ve yedek listeler eş zamanlı ilan edilecek, asil kayıt hakkı kazanan adaylara 7 iş günü kayıt süresi tanınacak ve peşinden yedek listeden kayıtlara başlanacaktır.

Online başvuru yapmayan, başvuru esnasında mezun durumda olmayan, başvuru esnasında ALES belgesini, kimlik bilgilerini başvuru sistemine yüklemeyen adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

Aile Danışmanlığı Yüksek Lisans Programı için sadece hafta sonu grubu (Cumartesi ve Pazar günleri, toplam 15 saat/ hafta eğitim) açılacaktır.

Saygılarımızla.

PROGRAM  ÜCRETİ:

Yüksek Lisans Programı2020-2021 Yılı KDV Dahil Toplam TutarÜsküdar Üniversitesi Mezunlarına %50 Burslu Tutarı
Aile Danışmanlığı Yüksek Lisans Programı (Tezli)19.715 TL9.857 TL

Önerilen programa öğrenci kabul koşulları:

Bu yüksek lisans programında öğrenim görmek üzere başvuruda bulunacak olan adayların;

1. Psikoloji, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik,Sosyoloji, Çocuk Gelişimi, Sosyal Hizmet, Tıp ve Hemşirelik  alanlarında lisans (4 yıllık) öğrenimi veren bir yüksek öğretim programından mezun olmaları

2. Yapılacak bilim sınav sonucunda başarılı olmaları gerekmektedir.

3.ALES Sınav sonuç belgesi Eşit Ağırlık puan türünden 55 Puan ve yukarısı

Yurt dışından alınmış lisans diplomalarının denklikleri Yükseköğretim Kurulu’nca onaylanmış olmalıdır.