Aile Danışmanlığı Yüksek Lisans Programı Başvuru ve Ücretler

Aile Danışmanlığı Tezli Program

Bilim Sınav Tarihi :  28 Ocak 2020   Salı     Saat: 11:00

Sınav Yeri: Üsküdar Üniversitesi Çarşı Yerleşke 2. Kat  205 Numaralı Derslik

Başvurular 03 Aralık 2019  tarihi itibarıyla onlıne olarak yapılacaktır.

AİLE  DANIŞMANLIĞI  YÜKSEK LİSANS BAŞVURU

Değerli aday öğrencilerimiz,

YÖK’ten tüm Yükseköğretim kurumlarına gönderilen yeni düzenleme nedeniyle, 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Döneminde, Aile Danışmanlığı Yüksek Lisans Programımızda Tezli programa 15 yeni öğrenci kabul edilecektir.

22 Kasım 2019 tarihli resmi gazetede yayımlanan Lisansüstü Eğitim Yönetmeliği doğrultusunda özel öğrenciler sadece başka bir aile danışmanlığı lisansüstü programında kayıtlı olunması koşulu ile Aile Danışmanlığı Anabilim Dalı Başkanlığı tarafından değerlendirmeye alınacaktır.

Bahar sömestrinde Aile Danışmanlığı Tezli Yüksek Lisans Programına kabul edilecek öğrenciler için tek bir bilim sınavı yapılacaktır.

Tezli programımıza kabul edilecek öğrenciler eşit ağırlıklı ALES puanının %50 ‘si, bilim sınavı puanının %30’u, lisans mezuniyet not ortalamasının 100 lük sisteme çevrilmiş halinin %20 si alınarak yapılacak hesaplama sonucunda seçilecektir.

Program için asil ve yedek listeler eş zamanlı ilan edilecek, asil kayıt hakkı kazanan adaylara 7 iş günü kayıt süresi tanınacak ve peşinden yedek listeden kayıtlara başlanacaktır.

Online başvuru yapmayan, başvuru esnasında mezun durumda olmayan, başvuru esnasında ALES belgesini, kimlik bilgilerini başvuru sistemine yüklemeyen adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

Aile Danışmanlığı Yüksek Lisans Programı için sadece hafta sonu grubu (Cumartesi ve Pazar günleri, toplam 15 saat/ hafta eğitim) açılacaktır.

Saygılarımızla.

PROGRAM  ÜCRETİ:

Yüksek Lisans Programı2019-2020 Yılı KDV Dahil Toplam TutarÜsküdar Üniversitesi Mezunlarına %50 Burslu TutarıBireysel Başvurularda %30 Burslu Tutarı
Aile Danışmanlığı Yüksek Lisans Programı (Tezli)19.715 TL9.860 TL13.800 TL

Önerilen programa öğrenci kabul koşulları:

Bu yüksek lisans programında öğrenim görmek üzere başvuruda bulunacak olan adayların;

1. Psikoloji, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik,Sosyoloji, Çocuk Gelişimi, Sosyal Hizmet, Tıp ve Hemşirelik  alanlarında lisans (4 yıllık) öğrenimi veren bir yüksek öğretim programından mezun olmaları

2. Yapılacak bilim sınav sonucunda başarılı olmaları gerekmektedir.

3.ALES Sınav sonuç belgesi Eşit Ağırlık puan türünden 55 Puan ve yukarısı

Yurt dışından alınmış lisans diplomalarının denklikleri Yükseköğretim Kurulu’nca onaylanmış olmalıdır.

YÜKSEK LİSANS ÖN KAYIT FORMU İÇİN TIKLAYINIZ >>>