Uluslararası İlişkiler Yüksek Lisans Programı Başvuru ve Ücretler

2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı

Onlıne başvurular 15.06.2020 tarihinde başlayacaktır.

Online Ön Kayıt Linki aşağıda yer almaktadır.

Son Başvuru Tarihi : 21 Eylül 2020 Pazartesi

Bilim Sınav Tarihi : 23 Eylül 2020 Çarşamba

ULUSLARARASI İLİŞKİLER YÜKSEK LİSANS BAŞVURU

Değerli aday öğrencilerimiz,

YÖK’ten tüm yüksek öğretim kurumlarına gönderilen yeni düzenleme nedeniyle, 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Güz Döneminde Uluslararası İlişkiler Yüksek Lisans Programımızda Tezli programa 15, tezsiz programa 30 yeni öğrenci kabul edilecektir.

Bilim sınavında adaylara tezli ya da tezsiz programlardan birisini ya da her ikisini seçme hakkı sunulacaktır.

Tezli program tercihinde programa kabul edilecek öğrenciler eşit ağırlıklı ALES puanının %50 ‘si, bilim sınavı puanının %30’u, lisans mezuniyet not ortalamasının 100 lük sisteme çevrilmiş halinin %20 si alınarak yapılacak hesaplama sonucunda seçilecektir.

Her iki programı birden seçen öğrenciler öncelikle tezli program için değerlendirilecekler, tezli programa kayıt şansı yakalayamamaları halinde, tezsiz program için değerlendirmeye alınacaklardır.

Tezsiz program puan hesaplamasında bilim sınavı puanının %50’si ve lisans mezuniyet not ortalamasının 100 lük sisteme çevrilmiş halinin %50 si esas alınacaktır.

Her iki program için asil ve yedek listeler eş zamanlı ilan edilecek, asil kayıt hakkı kazanan adaylara 7 iş günü kayıt süresi tanınacak ve peşinden yedek listeden kayıtlara başlanacaktır.

Online başvuru yapmayan, başvuru esnasında mezun durumda olmayan, başvuru esnasında ALES belgesini, kimlik bilgilerini başvuru sistemine yüklemeyen adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

Tezli ve tezsiz programlara kabul alan öğrencilerimizin daha sonra tezli – tezsiz program geçişleri, sadece geçmek istedikleri programda açık kontenjan olması halinde, geçiş başvurusu yapan öğrenciler arasındaki eşit ağırlıklı ALES puan sırası ile yapılabilecektir.

Uluslararası İlişkiler Yüksek Lisans Programları dersleri hafta içi 18.00-21.00 saatleri arasında yapılmaktadır.

Saygılarımızla.

ROGRAM ÜCRETLERİ:

PROGRAM  ÜCRETİ:

Uluslararası İlişkiler Yüksek Lisans Programı2020 - 2021 Yılı KDV Dahil Toplam TutarÜsküdar Üniversitesi Mezunlarına %50 Burslu Tutarı
Uluslararası İlişkiler (Tezli)19.715 TL9.857 TL
Uluslararası İlişkiler (Tezsiz)17.145 TL8.572 TL

Uluslararası İlişkiler Yüksek Lisans Programına Kimler Başvuruda Bulunabilir?

Programa 4 senelik Lisans derecesine sahip olan herkes kontenjan dahilinde başvuru yapabilmektedir. Sosyal bilimler alanlarının dışında kalan bölümlerden alan dışı olarak yapılan başvurularda adayların kabul edilmesi durumunda Program Koordinatörlüğü yüksek lisans programının gerektirdiği akademik altyapının sağlanabilmesi için Bilimsel Hazırlık dersleri belirleyebilir.

Programa başvuru yapabilmek için adayların Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) Eşit Ağırlık puan türünde en az 60 puana sahip olmaları gerekmektedir.