Uluslararası İlişkiler Yüksek Lisans Programı Başvuru ve Ücretler

Uluslararası İlişkiler Tezli/Tezsiz Yüksek Lisans Programı

Bilim Sınav Tarihi :  29 Ocak 2020   Çarşamba     Saat : 17:30

Sınav Yeri : Merkez ( Kuzey ) Yerleşke 3. Kat 334 No'lu Kanlıca Toplantı Salonu

Başvurular 03.12.2019  tarihi itibarıyla onlıne olarak yapılacaktır.

ULUSLARARASI İLİŞKİLER YÜKSEK LİSANS BAŞVURU

Değerli aday öğrencilerimiz,

YÖK’ten tüm yüksek öğretim kurumlarına gönderilen yeni düzenleme nedeniyle, 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Döneminde Uluslararası İlişkiler Yüksek Lisans Programımızda Tezli programa 15, tezsiz programa 30 yeni öğrenci kabul edilecektir.

Bahar sömestrinde Uluslararası İlişkiler Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans Programlarına kabul edilecek öğrenciler için tek bir bilim sınavı yapılacaktır.

Bilim sınavında adaylara tezli ya da tezsiz programlardan birisini ya da her ikisini seçme hakkı sunulacaktır.

Tezli program tercihinde programa kabul edilecek öğrenciler eşit ağırlıklı ALES puanının %50 ‘si, bilim sınavı puanının %30’u, lisans mezuniyet not ortalamasının 100 lük sisteme çevrilmiş halinin %20 si alınarak yapılacak hesaplama sonucunda seçilecektir.

Her iki programı birden seçen öğrenciler öncelikle tezli program için değerlendirilecekler, tezli programa kayıt şansı yakalayamamaları halinde, tezsiz program için değerlendirmeye alınacaklardır.

Tezsiz program puan hesaplamasında bilim sınavı puanının %50’si ve lisans mezuniyet not ortalamasının 100 lük sisteme çevrilmiş halinin %50 si esas alınacaktır.

Her iki program için asil ve yedek listeler eş zamanlı ilan edilecek, asil kayıt hakkı kazanan adaylara 7 iş günü kayıt süresi tanınacak ve peşinden yedek listeden kayıtlara başlanacaktır.

Online başvuru yapmayan, başvuru esnasında mezun durumda olmayan, başvuru esnasında ALES belgesini, kimlik bilgilerini başvuru sistemine yüklemeyen adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

Tezli ve tezsiz programlara kabul alan öğrencilerimizin daha sonra tezli – tezsiz program geçişleri, sadece geçmek istedikleri programda açık kontenjan olması halinde, geçiş başvurusu yapan öğrenciler arasındaki eşit ağırlıklı ALES puan sırası ile yapılabilecektir.

Uluslararası İlişkiler Yüksek Lisans Programları dersleri hafta içi 18.00-21.00 saatleri arasında yapılmaktadır.

Saygılarımızla.

ROGRAM ÜCRETLERİ:

PROGRAM  ÜCRETİ:

Uluslararası İlişkiler Yüksek Lisans Programı2019 - 2020 Yılı KDV Dahil Toplam TutarÜsküdar Üniversitesi Mezunlarına %50 Burslu TutarıBireysel Başvurularda %30 Burslu Tutarı
Uluslararası İlişkiler (Tezli)19.715 TL9.860 TL13.800 TL
Uluslararası İlişkiler (Tezsiz)17.145 TL8.575. TL12.000 TL

Uluslararası İlişkiler Yüksek Lisans Programına Kimler Başvuruda Bulunabilir?

Programa 4 senelik Lisans derecesine sahip olan herkes kontenjan dahilinde başvuru yapabilmektedir. Sosyal bilimler alanlarının dışında kalan bölümlerden alan dışı olarak yapılan başvurularda adayların kabul edilmesi durumunda Program Koordinatörlüğü yüksek lisans programının gerektirdiği akademik altyapının sağlanabilmesi için Bilimsel Hazırlık dersleri belirleyebilir.

Programa başvuru yapabilmek için adayların Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) Eşit Ağırlık puan türünde en az 60 puana sahip olmaları gerekmektedir.