Uluslararası İlişkiler Yüksek Lisans Programı Başvuru ve Ücretler

Online Ön Kayıt Linki aşağıda yer almaktadır.

2021-2022 GÜZ DÖNEMİ ONLINE BAŞVURULAR 08.06.2021 TARİHİ İTİBARI İLE BAŞLAYACAKTIR.

Son Başvuru Tarihi                                      :   06.08.2021

Kayıt Hakkı Kazananların İlan Tarihi     :  12.08.2021

Kesin Kayıt İçin Son Tarih                         :   20.08.2021

ALES Puan Türü                                           :   EŞİT AĞIRLIK

ULUSLARARASI İLİŞKİLER TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

ULUSLARARASI İLİŞKİLER TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI İÇİN 2021-2022 GÜZ DÖNEMİ ÖĞRENCİ KABÜLÜNDE BİLİM SINAVI YAPILMAYACAKTIR.

Adayların tezli programa başvurabilmeleri için ALES sınavına girmiş ve Eşit Ağırlık puan türünden en az 55 puan almış olmaları gerekmektedir.

Tezli program tercihinde programa kabul edilecek öğrenciler Eşit Ağırlık ALES puanının %65’i, lisans mezuniyet not ortalamasının 100 lük sisteme çevrilmiş halinin %35’i alınarak yapılacak hesaplama sonucunda seçilecektir.

PROGRAM ÜCRETLERİ:

Uluslararası İlişkiler Yüksek Lisans Programı
2021 - 2022 Yılı KDV Dahil Toplam Tutar
Üsküdar Üniversitesi Mezunlarına %50 Burslu Tutarı

Uluslararası İlişkiler (Tezli)
21.485 TL
10.742 TL

Uluslararası İlişkiler (Tezsiz)
18.690 TL
  9.345 TL

Uluslararası İlişkiler Yüksek Lisans Programına Kimler Başvuruda Bulunabilir?

Programa 4 senelik Lisans derecesine sahip olan herkes kontenjan dahilinde başvuru yapabilmektedir. Sosyal bilimler alanlarının dışında kalan bölümlerden alan dışı olarak yapılan başvurularda adayların kabul edilmesi durumunda Program Koordinatörlüğü yüksek lisans programının gerektirdiği akademik altyapının sağlanabilmesi için Bilimsel Hazırlık dersleri belirleyebilir.