Uluslararası İlişkiler Yüksek Lisans Programı Başvuru ve Ücretler

2020-2021 Bahar Dönemi Onlıne Başvurular 08.12.2020 tarihi itibarı ile başlayacaktır.

Online Ön Kayıt Linki aşağıda yer almaktadır.

ULUSLARARASI İLİŞKİLER TEZLİ/TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

ULUSLARARASI İLİŞKİLER TEZLİ/TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI İÇİN 2020-2021 BAHAR DÖNEMİ ÖĞRENCİ KABÜLÜNDE BİLİM SINAVI YAPILMAYACAKTIR.

Adayların tezli programa başvurabilmeleri için ALES sınavına girmiş ve Eşit Ağırlık puan türünden en az 55 puan almış olmaları gerekmektedir.

Tezli program tercihinde programa kabul edilecek öğrenciler Eşit Ağırlık ALES puanının %65’i, lisans mezuniyet not ortalamasının 100 lük sisteme çevrilmiş halinin %35’i alınarak yapılacak hesaplama sonucunda seçilecektir.

Tezsiz program puan hesaplamasında Eşit Ağırlık ALES puanının %50’si ve lisans mezuniyet not ortalamasının 100 lük sisteme çevrilmiş halinin %50 si esas alınacaktır.

Tezsiz programa başvuruda ALES puanı bulunmayan ya da 55 in altında puanı olan adaylar için sistem otomatik olarak 55 puan atayacaktır.

Son Başvuru Tarihi                                      :   11 ŞUBAT 2021

Kayıt Hakkı Kazananların İlan Tarihi     :  15 ŞUBAT 2021

Kesin Kayıt İçin Son Tarih                         :   19 ŞUBAT 2021

ALES Puan Türü                                           :   EŞİT AĞIRLIK

PROGRAM ÜCRETLERİ:

Uluslararası İlişkiler Yüksek Lisans Programı
2020 - 2021 Yılı KDV Dahil Toplam Tutar
Üsküdar Üniversitesi Mezunlarına %50 Burslu Tutarı

Uluslararası İlişkiler (Tezli)
18.435 TL
9.217 TL

Uluslararası İlişkiler (Tezsiz)
16.035 TL
8.017 TL

Uluslararası İlişkiler Yüksek Lisans Programına Kimler Başvuruda Bulunabilir?

Programa 4 senelik Lisans derecesine sahip olan herkes kontenjan dahilinde başvuru yapabilmektedir. Sosyal bilimler alanlarının dışında kalan bölümlerden alan dışı olarak yapılan başvurularda adayların kabul edilmesi durumunda Program Koordinatörlüğü yüksek lisans programının gerektirdiği akademik altyapının sağlanabilmesi için Bilimsel Hazırlık dersleri belirleyebilir.