Yeni Medya ve Gazetecilik Yüksek Lisans Programı Başvuru ve Ücretler

Bilim Sınav Tarihi :  11 Şubat 2020   Salı     Saat: 10:00

Giriş Sınav ( Yazılı) Tarihi :  18 Şubat 2020   Salı     Saat: 10:00

Sınav Yeri: Üsküdar Üniversitesi , Güney Yerleşke, GCB 201 No'lu  Derslik

Başvurular 03.12.2019  tarihi itibarıyla onlıne olarak yapılacaktır.

Program hakkında bilgi alınacak kişiler

Prof. Dr. Süleyman İrvan, tel: 0216 400 22 22

Prof. Dr. Nazife Güngör: tel: 0216 400 22 22

YENİ MEDYA VE GAZETECİLİK TEZLİ VE TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BAŞVURULARI

Değerli aday öğrencilerimiz,

YÖK’ten tüm yüksek öğretim kurumlarına gönderilen yeni düzenleme nedeniyle, 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Döneminde, Yeni Medya ve Gazetecilik Yüksek Lisans Programımızda tezli programa 15, tezsiz programa 30 yeni öğrenci kabul edilecektir.

Bahar döneminde Yeni Medya ve Gazetecilik tezli ve tezsiz yüksek lisans programlarına kabul edilecek öğrenciler için tek bir bilim sınavı yapılacaktır. Bilim sınavında adaylara tezli ya da tezsiz programlardan birisini ya da her ikisini seçme hakkı sunulacaktır.

Adayların tezli programa başvurabilmeleri için ALES sınavına girmiş ve sözel puan olarak en az 55 puan almış olmaları gerekmektedir.

Tezli program tercihinde programa kabul edilecek öğrenciler ALES sözel puanının %50’si, bilim sınavı puanının %30’u, lisans mezuniyet not ortalamasının 100’lük sisteme çevrilmiş halinin %20’si alınarak yapılacak hesaplama sonucunda seçilecektir.

Her iki programı birden seçen öğrenciler öncelikle tezli program için değerlendirilecekler, tezli programa kayıt şansı yakalayamamaları halinde, tezsiz program için değerlendirmeye alınacaklardır.

Tezsiz program puan hesaplamasında bilim sınavı puanının %50’si ve lisans mezuniyet not ortalamasının 100’lük sisteme çevrilmiş halinin %50’si esas alınacaktır.

Her iki program için asıl ve yedek listeler eş zamanlı ilan edilecek, asıl listede kayıt hakkı kazanan adaylara 7 iş günü kayıt süresi tanınacak ve kontenjanlar dolmadığı takdirde yedek listeden sırayla kayıt yapılacaktır.

Online başvuru yapmayan, başvuru esnasında mezun durumda olmayan, ALES belgesini, kimlik bilgilerini başvuru sistemine yüklemeyen adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

Tezli ve tezsiz programlara kabul alan öğrencilerimizin daha sonra tezli – tezsiz program geçişleri, sadece geçmek istedikleri programda açık kontenjan olması halinde, geçiş başvurusu yapan öğrenciler arasındaki ALES sözel puan sırası ile yapılabilecektir.

Yeni Medya ve Gazetecilik tezli ve tezsiz yüksek lisans programı dersleri Çarşı Yerleşke’de hafta içi 19.00-22.00 saatleri arasında yapılmaktadır.

Saygılarımızla.

KESİN KAYIT SIRASINDA İSTENECEK BELGELER

1 – Diploma (Aslı veya onaylı örneği)

2 – Nüfus cüzdanı fotokopisinin onaylı örneği

3 – 2 adet fotoğraf

4 – Not durum belgesi (onaylı örneği)

5 – ALES Belgesi ( Tezli Program İçin )

6-  Referans Mektubu istenmemektedir.

Program Ücretleri

Yeni Medya ve Gazetecilik Yüksek Lisans Programı2019 - 2020 Yılı KDV Dahil Toplam TutarÜsküdar Üniversitesi Mezunlarına %50 Burslu TutarıBireysel Başvurularda %30 Burslu Tutarı
Yeni Medya ve Gazetecilik (Tezli)19.715 TL9.860 TL13.800 TL
Yeni Medya ve Gazetecilik (Tezsiz)17.145 TL8.575 TL12.000 TL