Görsel İletişim Tasarım Doktora Programı Başvuru ve Ücretler

2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Görsel İletişim Tasarım Doktora Programı öğrenci kabul sınavı aşağıdaki tarihlerde yapılacaktır.

Başvuru için aşağıdaki ONLINE kayıt linkini kullanmalısınız.

Online Ön Kayıt Linki aşağıda yer almaktadır.

Sınav tarihi :  14.10.2021 Perşembe

Sınav Saati :   Saat : 10:00  Yazılı Sınav  -  Saat: 14:00  Mülakat

Sınav Yeri   :    Üsküdar Üniversitesi Güney Yerleşke

Görsel İletişim Tasarım Doktora Programına Kimler Başvuruda Bulunabilir

Programa başvuruda bulunabilmek için iletişim bilimleri, görsel iletişim tasarım, çizgi film animasyon, yeni medya ve iletişim, gazetecilik, sinema ve televizyon, reklamcılık, halkla ilişkiler, grafik tasarım, iletişim sanatları gibi iletişim veya tasarım programlarının birinden tezli yüksek lisans yapmış olmak gerekmektedir. Görsel İletişim tasarım alanının dışındaki yüksek lisans programlarından mezun olanların,  gerekli görülmesi durumunda Görsel İletişim Tasarım Yüksek Lisans Programından bilimsel hazırlık niteliğinde ders alması gerekmektedir.

Programa Öğrenci Alma ve Sınav Koşulları

ALES koşulu: Programa başvuru için Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı (ALES)’ten en az 55 (sözel) puan almak gerekmektedir. Yabancı uyruklu adaylarda ALES sınavına giriş koşulu aranmaz.  ALES sınavının geçerlilik süresi üç yıldır.

Yabancı dil koşulu: Programa başvuruda bulunabilmek için Lisans Üstü Eğitim Öğretim Mevzuatınca geçerliği kabul edilmiş olan yabancı dil sınavlarının herhangi birinden en az 55 puan almış olmak gerekmektedir.

Doktora giriş sınavı: Programa kabul edilebilmek için Üsküdar Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nin 36. Maddesindeki koşulları taşıyan adayların Anabilim Dalı Başkanlığınca yapılacak yazılı ve sözlü sınavda başarılı olmaları gerekmektedir.

Programın öğrenim süresi: Programın asgari süresi 4 yıl, azami 6 yılda tamamlanması gerekmektedir.