Görsel İletişim Tasarım Doktora Programı Başvuru ve Ücretler

2022-2023 Güz Dönemi Online Başvurular 06.06.2022 tarihi itibarı ile başlayacaktır.

Son Başvuru Tarihi :  14.08.2022  Pazar

Online Ön Kayıt Linki aşağıda yer almaktadır.

2022-2023 Görsel İletişim Tasarımı Doktora Programı Güz Dönemi Giriş Sınavı

Sınav tarihi : .....................

Saat 10:00 Yazılı Sınav

Saat 14:00 Sözlü Mülakat

Sınav Yeri   : Üsküdar Üniversitesi Güney Yerleşke

Sınav Jürisi:

Asıl jüri

Doç. Dr. And Algül

Prof. Dr. Nazife Güngör

Doç. Dr. Tolga Erkan

Yedek jüri

Doç. Dr. İpek Fatma Çevik

Görsel İletişim Tasarım Doktora Programına Kimler Başvuruda Bulunabilir

Programa başvuruda bulunabilmek için iletişim bilimleri, görsel iletişim tasarım, çizgi film animasyon, yeni medya ve iletişim, gazetecilik, sinema ve televizyon, reklamcılık, halkla ilişkiler, grafik tasarım, iletişim sanatları gibi iletişim veya tasarım programlarının birinden tezli yüksek lisans yapmış olmak gerekmektedir. Görsel İletişim tasarım alanının dışındaki yüksek lisans programlarından mezun olanların,  gerekli görülmesi durumunda Görsel İletişim Tasarım Yüksek Lisans Programından bilimsel hazırlık niteliğinde ders alması gerekmektedir.

Programa Öğrenci Alma ve Sınav Koşulları

ALES koşulu: Programa başvuru için Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı (ALES)’ten en az 55 (sözel) puan almak gerekmektedir. Yabancı uyruklu adaylarda ALES sınavına giriş koşulu aranmaz.  ALES sınavının geçerlilik süresi üç yıldır.

Yabancı dil koşulu: Programa başvuruda bulunabilmek için Lisans Üstü Eğitim Öğretim Mevzuatınca geçerliği kabul edilmiş olan yabancı dil sınavlarının herhangi birinden en az 55 puan almış olmak gerekmektedir.

Doktora giriş sınavı: Programa kabul edilebilmek için Üsküdar Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nin 36. Maddesindeki koşulları taşıyan adayların Anabilim Dalı Başkanlığınca yapılacak yazılı ve sözlü sınavda başarılı olmaları gerekmektedir.

Programın öğrenim süresi: Programın asgari süresi 4 yıl, azami 6 yılda tamamlanması gerekmektedir.