Görsel İletişim Tasarım Doktora Programı Başvuru ve Ücretler

2022-2023 Güz Dönemi Online Başvurular 06.06.2022 tarihi itibarı ile başlayacaktır.

Son Başvuru Tarihi: 26.09.2022  Pazartesi

Online Ön Kayıt Linki aşağıda yer almaktadır:

2022-2023 Görsel İletişim Tasarım Doktora Programı Güz Dönemi Giriş Sınavı

Sınav Tarihi: 28 Eylül 2022 Çarşamba

Yazılı Sınav Saati: 10:30

Sözlü Sınav Saati: 15:00

Sınav Yeri: Güney Yerleşke C Blok, 402 nolu Salon

Görsel İletişim Tasarım Doktora Programına Kimler Başvuruda Bulunabilir?

Programa başvuruda bulunabilmek için iletişim bilimleri, görsel iletişim tasarım, çizgi film animasyon, yeni medya ve iletişim, gazetecilik, sinema ve televizyon, reklamcılık, halkla ilişkiler, grafik tasarım, iletişim sanatları gibi iletişim veya tasarım programlarının birinden tezli yüksek lisans yapmış olmak gerekmektedir. Görsel İletişim tasarım alanının dışındaki yüksek lisans programlarından mezun olanların,  gerekli görülmesi durumunda Görsel İletişim Tasarım Yüksek Lisans Programından bilimsel hazırlık niteliğinde ders alması gerekmektedir.

Programa Öğrenci Alma ve Sınav Koşulları

ALES Koşulu: Programa başvuru için Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı (ALES)’ten en az 55 (sözel) puan almak gerekmektedir. Yabancı uyruklu adaylarda ALES sınavına giriş koşulu aranmaz.  ALES sınavının geçerlilik süresi üç yıldır.

Yabancı Dil Koşulu: Programa başvuruda bulunabilmek için Lisans Üstü Eğitim Öğretim Mevzuatınca geçerliği kabul edilmiş olan yabancı dil sınavlarının herhangi birinden en az 55 puan almış olmak gerekmektedir.

Doktora Giriş Sınavı: Programa kabul edilebilmek için Üsküdar Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nin 36. Maddesindeki koşulları taşıyan adayların Anabilim Dalı Başkanlığınca yapılacak yazılı ve sözlü sınavda başarılı olmaları gerekmektedir.

Programın Öğrenim Süresi: Programın asgari süresi 4 yıl, azami 6 yılda tamamlanması gerekmektedir.

Değerli Aday Öğrencilerimiz,

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Güz Döneminde, Görsel İletişim Tasarımı Doktora Programımıza 15 yeni öğrenci kabul edilecektir.

Adayların:

- Sözel ağırlıklı puan türündeki ALES puanının %50’si,

- 100’lük sisteme çevrilmiş psikoloji yüksek lisans mezuniyet not ortalamasının (GANO) % 20’si,

- Bilim Sınav puanlamasının %30’u  alınarak sıralama yapılacaktır.*

Başvurular online başvuru sistemi üzerinden 14 Ağustos 2022 17:30’a kadar alınacaktır. Kargo – posta – elden başvuru kabul edilmeyecektir.

Online başvuru yapmayan, başvuru için son 5 yıla ait ALES belgesini, 55 ve üzeri dil puanı belgesini, yüksek lisans mezuniyet not ortalamasını gösterir belgeyi başvuru sistemine yüklemeyen adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

Burslar ile ilgili bilgi https://uskudar.edu.tr/tr/doktora-burslari adresinden alınabilir.

YABANCI DİL SINAVLARI EŞDEĞERLİKLERİ

Yabancı Dil Sınavları Eşdeğerlikleri Belgesini İndirmek İçin Tıklayın