Haberler

Medyada Pandemi Haberciliği Nasıl Olmalı?

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından her yıl farklı bir temayla düzenlenen Uluslararası İletişim Günleri'nin 8’incisinin ana başlığı Dijital Çağda Kriz İletişimi olarak belirlendi. Pandemi nedeniyle çevrimiçi olarak…

Üsküdar Üniversitesi Akademisyenleri SBMT Zirvesinde.

Araştırmacılar çalışmalarını sunacak!2019 yılında SBMT tarafından Golden Axon liderlik ödülüne de layık görülen Prof. Dr. Nevzat Tarhan başkanlığındaki araştırmacılar zirvede elektromanyetik alan ve beyin sağlığı başlığında çalışmalarını…

Üsküdar Üniversitesi ile Türk Kızılay Arasında İş Birliği

“Akademisyenler Psikososyal Destek Programı faaliyetlerinin etkisini değerlendirdi”2020 Ocak ayında Hatay saha ziyaretiyle başlayan çalışmalarda Üsküdar Üniversitesi akademisyenleri Prof. Dr. Sırrı Akbaba, Prof. Dr. Ebulfez Süleymanlı ve Doç. Dr.…

Prof. Dr. Paul A. Argenti: “Kriz dönemlerinde fırsatlara odaklanılmalı ve tehlikenin önü alınmalı”

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından bu yıl 8’ncisi düzenlenen Uluslararası İletişim Günleri’ne Amerika’daki köklü üniversitelerden biri olan Dartmouth Üniversitesi’nden katılan Prof. Dr. Paul A. Argenti…

Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Ön Hazırlığı Olanlar Krizi Daha Rahat Atlatıyor”

Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü, Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, kriz yönetiminin genellikle kişinin krize karşı aldığı pozisyonla ve hangi yönde tepki vereceği ile oluştuğunu belirterek “Hayat bir zincire benzer. Krizin en güçlü…

Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Pre-Prepared People Get Over the Crisis More Easily”

Crisis methods during the pandemic were discussed at the International Communication Days organized by Uskudar University  Faculty of Communication for the 8th time this year under the title "Crisis Communication in the Digital Age".Founding President of Uskudar University, Psychiatrist…

Japonya Savunma Ateşesi Prof. Dr. Arıboğan’ı ziyaret etti.

Prof. Dr. Arıboğan’ın makamında gerçekleşen ziyarette Japonya ve Türkiye gündemine dair bilgi alışverişinde bulunuldu.“Uzak doğu bana hiç uzak gelmez”Prof. Dr. Arıboğan, ziyareti; “Ryo Kumai ile hoş bir sohbet gerçekleştirdik. Japonya…

Pandemiyle Şekillenen İletişim Dünyası 8. Uluslararası İletişim Günleri’nde Masaya Yatırılıyor

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından her yıl farklı bir temayla düzenlenen Uluslararası İletişim Günleri'nin 8’incisinin ana başlığı ‘Dijital Çağda Kriz İletişimi’ olarak belirlendi. Pandemi nedeniyle çevrimiçi…

Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Evliliğin En Büyük Düşmanı İnattır”

“Eski sorulara yeni cevaplar vermek gerekir”Moderatörlüğünü Prof. Dr. Mustafa Taşlıyan’ın yaptığı programda aile değerlerinin yıpranması ve özgürlüklerin aileye zarar vermesi konularına değinen Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “Bizim aile…

“Kültürel Yapı, Meme Kanserine Yakalanma Yaşını Değiştirebiliyor”

Üsküdar Üniversitesi Patoloji Laboratuvar Teknikleri Programı Öğr. Gör. Eda Yetimoğlu’nun moderatörlüğünü yaptığı etkinliğe, Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Patoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek…

Herkes Uyku Süresini Belirlemeli ve Ondan Taviz Vermemeli…

Uyku süresi genetik olarak belirlenen bir durumdur…İdeal uyku süresinin genetik olduğunu dile getiren Öztürk; “Uyku halinin, uykusuzluğa bağlı yorgunluğun bir kere maliyeti çok büyük ve toplumsal bir şey. Peki, bu kadar önemli bir durumun…

Risale-i Nur’ların Yeni İngilizce Tercümesi

İngiltere Durham Üniversitesi’nde İslam alanında çalışmalar yapan, kitapları, bilimsel ve popüler çalışmaları ile tanınan Prof. Dr. Colin Turner, Bediüzzaman Said Nursi’nin eserlerini İngilizce’ye tercüme etti. Prof. Dr. Turner yaklaşık…

Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Z Kuşağı Geleceğimizi Kurtaracak”

“Covid-19, etkisi olabilecek global bir travma”Konuşmasının başlangıcında zayıf halkaları güçlendirmenin önemine değinen Tarhan; “Covid-19 artık sanki bir çağ bitiriyor, başka bir çağ başlatıyor gibi. Covid, etkisi olabilecek global bir…

Prof. Dr. Nevzat Tarhan; “Çocukla Aile Arasında İş Birliği Şart”

“İlm-i Kelâm lise seviyesine indirilmeli”Ahlaki akıl yürütmenin maneviyatına ve fen-din bilimleri arasındaki bağlantısallığına değinen Tarhan; “Yaşanan her olayın maddi yönü vardır, bir de psikolojik yönü vardır. Psikolojik yönde…

Prof. Dr. Tarhan: “Endüstri Devrimini Yakalamak İçin Üretken Olmak Gerekiyor”

“Bir şeyin mükemmel olması için kaos düzeni gerekir”Prof. Dr. Nevzat Tarhan, evrende bir düzenin olması için kaos düzeninin olması gerektiğine vurgu yaptı. Tarhan; “Kuantumu anladım diyen insanlar anlamamıştır. Kuantum demek aslında kaos,…

Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Bizim Kültürümüzde Ölüme Yüklenen Anlam İntiharı Azaltıyor”

Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Türkçe ve İngilizce Psikoloji bölümleri ile Sosyoloji bölümü tarafından düzenlenen 1. Uluslararası İntihar Sempozyumu’nda alanında uzman isimler bir araya geldi.Dr. Öğretim…

Üsküdarlı Gençlerle 19 Mayıs Buluşması!

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda Üsküdar Üniversitesi AR-GE ve Yenilik Politikaları Direktörlüğü’nün organizasyonuyla Kurucu Rektör Prof. Dr. Nevzat Tarhan; Üsküdar Üniversitesi öğrencilerinin…

“Pandeminin Psikopolitiği” kitabı okuyucuyla buluştu

Pandeminin toplum psikolojisine etkisi irdeleniyorSon bir yıldır COVID-19 sebebiyle içinde bulunduğumuz pandemi sürecinin insan ve toplum psikolojisine etkisini, tarihsel süreçte irdeleyen kitap, Üsküdar Üniversitesi Politik Psikoloji Uygulama ve Araştırma…

Üsküdar mezunu ‘Bulut Atlası’ üyeleri 19 Mayıs’ta öğrencilerle buluştu

Etkinliğin moderatörlüğünü üstlenen Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü yüksek lisans öğrencisi Ülke Talay, katılımcıların bayramını kutladıktan sonra sözü grup üyelerine bıraktı.Moleküler Biyoloji ve Genetik…

Üsküdar Üniversitesine Sosyal Güvenlik Merkezinden Teşekkür Belgesi!

Borçsuz işçi çalıştıran kurumlara teşekkür belgesiCem Taşkaldıran, teşekkür belgesinin Üsküdar Üniversitesi’ne verilme sebebini şu şekilde açıkladı:“Her yıl Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında borcu olmayan, 20 ve üzeri…

Üsküdar Üniversitesinden Filistin İçin Adalet ve İnsan Hakları Bildirisi’ne imza

Konuya dair basında çıkan haberlerle ilgili üniversiteden yapılan açıklama şu şekilde:  “Üsküdar Üniversitesi olarak İsrail’in Filistin Halkına yönelik Kudüs’te gerçekleştirdiği saldırıları, sosyal ve dijital mecralarımızdan…

V. Özel Öğrenme Güçlüğüne Multidisipliner Yaklaşım Sempozyumu Gerçekleştirildi!

Birçok farklı üniversiteden, çok sayıda akademisyen ve öğrencinin katıldığı sempozyumun moderatörlüğünü Üsküdar Üniversitesi Ergoterapi Kulüp Başkanı Berkay Karpuz ve Ergoterapide Pozitif Uyum Kulüp Başkanı Şevval Ateş…

Prof. Dr. Tarhan: “Bir evde muhalefet yoksa demokratik işleyiş yoktur”

“Zaman ve mekandan bağımsız bir dünya başlıyor” Fatma Kevser Sümer’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen buluşmada, aile içindeki demokratik işleyişe dikkat çeken Tarhan; “Demokrasi, muhalefet olduğu için kutsal,…

Prof. Dr. Kasapçopur: ”Hekim olmak, nefes alamayan bir çocuğa nefes olmaktır”

Her başarının çalışmayla mümkün hale geleceğini belirten Prof. Dr. Özgür Kasapçopur; “Çalışınca her şey olur. Ben de keşke bugün birinci sınıf öğrencisi olsaydım diyorum. Çok mutlu olurdum. Bugün 18 Mayıs Türkan…

Üsküdar Üniversitesinden Kuşak Araştırma Anketi!

Üsküdar Üniversitesi yeni bir araştırmaya daha imza atıyor. Her yaştan kişinin yaşam tarzı, değerleri ve alışkanlıklarını ölçmeye yönelik bilimsel çalışmanın bir parçası olan anketle tüm dünyada gerçekleştirilen benzerlerinde…

Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Girişimcilik, yenilikçilik yaşayarak öğreniliyor”

“Zincirin en zayıf yeri en güçlü halkasıdır”Pandeminin hızlandığı bir krizin içinde olduğumuzu belirten Tarhan; “Bir kriz vardı, dünya medeniyet krizi yaşıyordu. Medeniyet krizini pandemi hızlandırıyor. Krizlerin bir özelliği vardır.…

Tıbbi bitkilerde üretim teknikleri konuşuldu

“Yapılan toprak analizleri çok önemli”Araziye dikimden önce toprak analizinin önemine değinen Mehmet Ali Altıokka; “Toprak analizi ile birlikte mevcut tarım alanında bulunan besin miktarı, PH durumu, organik madde miktarı detaylı bir şekilde görülebiliyor.…

Gökhan Balcıoğlu: “2030 yılında su fakiri olma ihtimalimiz var”

“Doğal kaynaklarımızı korumak için atık suları arıtmalıyız”Atık suların arıtılma nedeninin yasal zorunluluklar olduğunu ifade eden Balcıoğlu, bu işlemin amacının doğal kaynakların korunması olduğunu aktardı. Balcıoğlu; “Sürdürülebilirlik,…

Prof. Dr. Haydar Sur: “Yerli aşı, aşı karşıtlarının fikrini değiştirebilir”

 Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Sur, tam kapanma sonrası kademeli normalleşme sürecine dair değerlendirmelerde bulundu.Bayramlaşmalar kapanmanın olumlu etkilerini biraz azaltacak 17 günlük kapanmanın ardından vaka sayılarında…

Üsküdarlı Öğrencilerin 14 Projesi TÜBİTAK’tan Araştırma Desteği Aldı!

 TÜBİTAK 2209-A Programın amacı, üniversitelerde öğrenim görmekte olan lisans öğrencilerini, projeler yoluyla araştırma yapmaya teşvik etmek. TÜBİTAK 2209-A Programında desteklenen 14 adet lisans araştırma projesinin 8 tanesi Mühendislik ve Doğa…