Üsküdar Üniversitesi projeleri TEKNOFEST’te finalde…

Üsküdar Üniversitesi BrainPark Kuluçka Merkezi Kadın Girişimcileri “Lohusa Tacı Buluşu” ile “Queen's Crown” takımı ve “Türkçe Doğal Dil İşleme “kategorisinde “TRENDMINER” takımımız TEKNOFEST Yarışmasında finale kalmaya hak kazandı.

TEKNOFEST 2023 İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması Sağlık ve İlk Yardım Kategorisi ile TEKNOFEST 2023 Türkçe Doğal İşleme Yarışması kapsamında gerçekleştirilen ön değerlendirme rapor sonuçları açıklandı!

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Ebelik Bölümü hocalarından Öğr. Gör. Dr. Günay Arslan, Dr. Öğr. Üyesi Tuğba Yılmaz Esencan, Dr. Öğr. Üyesi Ayça Demir Yıldırım ve Onur Arslan tarafından geliştirilen Lohusa Tacı Buluşu finale kaldı.

Queen's Crown olarak başvuruda bulunan 054948 başvuru numaralı Üsküdar Üniversitesi takımı, 100 tam puan üzerinden 83 puan alarak ön değerlendirmeden başarı ile geçti.

“Üniversite ve Üzeri Katogori” alanında PDR aşamasına geçmeye hak kazanan 151 takım içerisinde Queen's Crown takımı 83 puanla 25.sırada yer aldı.

Ayrıca Üsküdar Üniversitesi Yapay Zeka Mühendisliği Yüksek Lisans Programı Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Nuri Bingöl, Abdullah Gül Üniversitesi Öğretim Üyesi Gökhan Bakar, Üsküdar Üniversitesi Mezun Yüksek Lisans Öğrencimiz Rıdvan Can Göymen ve Üsküdar Üniversitesi Yüksek Lisans Öğrencimiz Hüseyin Ateş’in yer aldığı TRENDMINER takımımız “Türkçe Doğal Dil İşleme“ kategorisinde finale kaldı.

Üsküdar Üniversitesi öğrencilerin ve akademisyenlerinin TÜBİTAK projelerinde gösterdiği önemli başarılar TEKNOFEST projeleri ile devam ediyor.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)