Sağlıkçılar, meslektaşlarıyla kucaklaşmak için deprem bölgesinde…

Türkiye’nin sağlıkçıları, depremle büyük yara alan Hatay’da. Türkiye’yi derinden etkileyen bu büyük depremde sadece Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nden 195 hekim ve sağlık çalışanı yaşamını kaybetti. Hem Mustafa Kemal Üniversitesinin hem de 11 afet bölgesindeki gönüllü ve görevli sağlıkçıların yanında olduklarını göstermek isteyen Türkiye’nin birçok bölgesinden bir araya gelen 40’a yakın sağlık çalışanı, meslektaşlarına destek ve kucaklaşmak için bölgede.

Aralarında Üsküdar Üniversitesinden tıp fakültesi öğretim üyesi ve öğrencilerinin de bulunduğu 40 kişiden oluşan sağlık çalışanı, depremde büyük yıkım yaşayan Hatay’da.

Lokman Hekim Sağlık Vakfı, Tohum Otizm Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri ile Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi, Cerrahpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi, Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi, İstanbul Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinin olduğu sağlıkçılar, kucaklaşmak için bölgeye gitti.

Enkaz kaldırma çalışmalarının sürdüğü kentte sadece Mustafa Kemal Üniversitesi’nden 195 hekim, sağlık çalışanı, akademisyen ve idari görevli yaşamını kaybederken, Türkiye’nin farklı bölgelerinden sağlıkçılar, hem Hatay’ın hem de 11 afet bölgesindeki gönüllü ve görevli sağlıkçılarının yanında olduklarını gösteriyor.

Valilik izni ile bölgeye giden sağlıkçılar, deprem bölgesinde sürdürdükleri farklı alanlardaki yardım çalışmalarının yanı sıra Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Sahra Hastanesi’nde meslektaşlarıyla bir araya gelerek, onlarla kucaklaştı.

Bölgeye yönelik destek çalışmalarını sürdüren sağlık çalışanları adına Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Nesrin Öztürk Erçelen değerlendirmelerde bulundu. Erçelen,

Prof. Dr. Nesrin Öztürk Erçelen: “Acıları paylaşmaya geldik”

“Sağlık çalışanları ile yaşadığımız afetin acılarını paylaşmaya geldik. Depremin ilk anlarından itibaren her zaman olduğu gibi ayakta kalan sağlıkçılarımız ellerinden geldiğince yaralılarımıza ve insanlarımıza destek verirken görevlerinin başında olmuşlardır. Özellikle Mustafa Kemal Üniversitesi bu afette 195 hekim ve sağlık çalışanı ve görevlilerinin kaybını yaşamıştır. Ayakta kalanlarla özellikle depremin ilk gününden itibaren aralıksız hizmetlerine devam etmişlerdir. Bizlerde Türkiye’nin tüm sağlıkçıları olarak hem Mustafa Kemal Üniversitesinin hem Hatay’ın hem de 11 afet bölgesindeki gönüllü ve görevli sağlıkçılarımızın yanındayız. Elimizden geldiğince ilk günden itibaren desteklerimizi sürdürmekteyiz. Ancak halen önümüzde uzun ve meşakkatli bir süreç var. Önemli olan bugün burada olmamızın nedeni bu dönemde hem bizlerin hem ülkemizin desteklerinin tüm afet bölgesine aralıksız ve planlı olarak devam etmesi gereğine dikkat çekmek. Bu desteklerin ve yeniden yapılanmanın sürdürülebilir koordinasyonuna destek ve fikir alışverişi yapmak ve acılarımızı paylaşmak için kucaklaşmaya geldik.” Açıklamasında bulundu.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)