Dr. Öğretim Üyesi Müge Ensari Özay, Politecnico Porto Üniversitesinde ders verdi



Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi A sınıf iş güvenliği uzmanı Müge Ensari Özay, Erasmus öğretim hareketliliği programına katıldı. Dr. Öğretim Üyesi Müge Ensari Özay, Politecnico Porto Üniversitesinin Sağlık Bilimleri Fakültesinde Çevre Sağlığı bölümünde Ergonomi dersleri vererek, derslere katılan Portekizli ve uluslararası öğrencilerle verimli çalışmalar gerçekleştirdi.

Dr. Öğretim Üyesi Müge Ensari Özay ile uygulamalı eğitimler yapan öğrencilerin birçoğu Türkiye’ye gelmek istediklerini belirtti.

İş sağlığı ve güvenliği alanında yapılacak ortak çalışmalar belirlendi

Politecnico Porto Üniversitesi Çevre Sağlığı bölümü öğretim görevlileri ve dekanları ile bir araya gelen Müge Ensari Özay ilgiyle karşılanarak üniversitelerinin ilgili bölümlerini ve laboratuvarlarını gezdi. Her iki üniversitenin ders programları ve eğitim yöntemleri üzerinde bilgi alışverişi yapıldı. İş sağlığı ve güvenliği alanında yapılabilecek çalışmalar belirlenerek işbirliği çalışmaları değerlendirildi.



Erasmus +KA2 Avrupa Birliği Yüksük Öğrenimde Stratejik Ortaklık çerçevesinde, Üsküdar Üniversitesi koordinatörlüğünde planlanan “İş sağlığı ve güvenliği alanında radyasyon güvenliği ve sanal gerçeklik uygulamaları ile müfredat oluşturma” projesi hakkında Politecnico Porto Üniversitesi ile beraber çalışmalar başlatıldı.

Avrupa Birliği ülkelerinde toplam 172 Erasmus anlaşması var

Üsküdar Üniversitesi bölümlerinin İngiltere, Almanya, İtalya, İspanya, Hollanda, Portekiz ve İskandinav ülkelerinin de yer aldığı 18 farklı Avrupa Birliği ülkesinden toplam 172 Erasmus anlaşması bulunuyor.
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)