Prof. Dr. Ebulfez Süleymanlı’ya 100. Yıl özel madalyası...



Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ebulfez Süleymanlı 7’nci Türk Dünyası Sosyologlar Kongresine katıldı. Rusya Federasyonu Tataristan Özerk Cumhuriyeti Başkenti Kazan’da düzenlenen kongre “Avrasya ve Küresel Sosyo-Ekonomik Dönüşümler” temasıyla gerçekleştirildi. Kongre kapsamında Türk Dünyası Sosyal Bilimcileri arasında işbirliğine katkılarından dolayı Süleymanlı’ya 100. Yıl Özel Madalyası takdim edildi.

Rusya Federasyonu'nun en eski ikinci üniversitesi olan Kazan Federal Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen kongreye dünyanın farklı ülkelerden 200 bilim insanı katıldı. Türk Dünyası ve Avrasya coğrafyasının önemli, toplumsal ve kültürel sorunları  iki gün boyunca sekiz farklı oturumda ele alındı.

“Mutluluk düzeyleri yerel ve kültürel özellikler dikkate alınmadığı için eksik”

Prof. Dr. Ebulfez Süleymanlı kongrede “Avrasya Ülkelerinde Mutluluk Düzeyinin Dünya Mutluluk Araştırması Sonuçları Bağlamında Değerlendirilmesi” başlıklı  sözlü sunum gerçekleştirdi.
Ayrıca Türk Dünyası Sosyologlar Birliği Başkan Yardımcılığı görevini de üstlenen Süleymanlı, Toplumların mutluluk düzeyleri tespit edilirken mutluluk düzeylerinin sadece ekonomik göstergelere bağlı olan altı faktöre indirgememek gerektiğini, bunun üzerinden değerlendirme yapılması, yerel ve kültürel özelliklerin dikkate alınmaması halinde eksik kalınacağını belirtti.

İşbirliği ve ortak araştırma olanakları konuşuldu

Prof. Dr. Ebulfez Süleymanlı öte yandan Kazan Bilimler Akademisi Aile ve Nufüs Enstitüsüne ziyarette bulunarak, Enstitü Müdürü Prof. Dr. Chulpan İldarhanova’yla kurumlar arasında işbirliği ve ortak araştırma olanakları konusunda görüş alışverişinde bulundu.



Süleymanlı’ya 100. Yıl Özel madalyası...

Kongrenin ilk gününün sonunda yapılan özel bir törende Türk Dünyası Sosyal Bilimcileri arasında işbirliğine katkılarından dolayı Prof. Dr. Ebulfez Süleymanlı’ya Başkurdistan Cumhuriyeti 100. Yılı Özel Madalyası takdim edildi.

Süleymanlı’ya madalyayı Avrasya Sosyologlar Birliği başkanı Prof. Dr. Gali Galiyev verdi.



Prof. Dr. Ebulfez Süleymanlı da Üsküdar Üniversitesinin özel plaketlerini Kazan Federal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlşat  Gafurov, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Riyaz Minzaripov, Sosyal-Felsefe ve İletişim Bilimleri  Enstitüsü Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Mariya Yeflova ve Avrasya Sosyologlar Birliği Başkanı Prof. Dr. Gali Galiyev’e takdim etti.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)