Hayat Tercihtir Çakabey İmam Hatip Ortaokulu’nda



Üsküdar Üniversitesi Eğitim Kurumları ve Rehberlik Hizmetleri Yöneticisi Uzm. Psk. Dan. Ece Tözeniş ve Gazeteci - TV Program sunucusu Şaban Özdemir, Kartal Çakabey İmam Hatip Ortaokulu’nda 8’inci sınıf LGS öğrencileriyle buluştu. Tözeniş ve Özdemir, sınav kaygısı, motivasyon, zaman yönetimi, meslek seçimi gibi konulara dair bir çok konuda öğrencilerle söyleşti.

Çakabey İmam Hatip Ortaokulu’nda gerçekleştirilen programa öğrencilerin ilgisi yoğun oldu. Sınava girecek öğrencilerin kendilerini nasıl iyi hissedecekleri, neler yaparlarsa daha başarılı adımlar atabileceklerine dair konular her yönüyle konuşuldu.



Tözeniş: “Soru sayısını seviyenize göre belirlemelisiniz”

Uzm. Psk. Dan. Ece Tözeniş, LGS ve YKS’de esas olan şeyin hedef belirlemek olduğunu belirtti. Tözeniş, “Nereye gittiğinizi bilmeniz gerekiyor. Kimi günde üç yüz soru çözebilir kimi yüz soru. Kendinizi en iyi siz tanıyorsunuz. Soru sayısını kendi seviyenize göre belirlemelisiniz. Bizi en çok geren ve takıldığımız yer çözülen soru sayısı. Soru sayısına odaklanmaktan konu çalışmayı kaçırıyoruz.” dedi.

Tözeniş: “Nereye gittiğinizi de bileceksiniz”

Uzm. Psk. Dan. Ece Tözeniş, aday öğrencilerin belli bir program çerçevesinde çalışmaları gerektiğini söyledi. Tözeniş, “Kendinize özgü, kendiniz için en iyi şeyleri yapabildiğiniz güzel bir program hazırlamalısınız. Bu programlara uymak biraz zor fakat önemli olan gerçekten o programı oturtmak ve onunla birlikte devam etmek. Çünkü o zaman nereye gittiğinizi de bileceksiniz” şeklinde konuştu.



Özdemir: “Zamanı verimli kullanmamız lazım”

Üsküdar Üniversitesi Medya PR Birim Yöneticisi, Gazeteci Şaban Özdemir, soru çözümünde çözülen sorudan çok soruyu farkına vararak çözmemiz gerektiğini belirtti. Özdemir, “Nicelik yarışına girdiğimiz vakit niteliği ıskalıyoruz. Biz sadece soru sayısına odaklanıyoruz. Ama o soruları nasıl çözdüğümüze bakmıyoruz. En önemlisi zamanı verimli kullanmamız lazım. Doğrudan ziyade az yanlış yapan bir hedeflemeye gidiyor olmak lazım” dedi.

Söyleşi, öğrencilerin sorularının yanıtlanmasının ardından sona erdi.
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)