Carrar Ana’nın Tüfekleri izleyiciyle buluştu

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Direktörlüğü koordinatörlüğünde Tiyatro Kulübü tarafından “Carrar Ana’nın Tüfekleri” adlı tiyatro gösterisi sergilendi.

Merkez Yerleşke Nermin Tarhan Konferans salonunda düzenlenen tiyatro gösterisine öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Işın Bike Girente: “Epik tiyatroyu daha iyi anlamak için seçtik”

Başrol oyuncusu Işın Bike Girente oyunun sonunda Carrar Ana’nın Tüfekleri oyununu seçme amaçlarından da bahsetti. Girente, “Bu oyunu hem politik tiyatroyu araştırmak, hem de epik tiyatroyu daha iyi anlamak için seçtik” dedi.
Carrar Ana’nın Tüfekleri oyununda yer alan öğrencilere arkadaşlarının yanı sıra akademisyenler ve aileleri de izleyerek destek oldu.

Carrar Ana’nın Tüfekleri politik tiyatronun nadide eserlerinden biri. Epik tiyatronun kurucusu olan Bertolt Bretch tarafından İspanya iç savaşı sürerken yazıldı. İspanya iç savaşı ve bu savaşta yaşananlar dolayısıyla sanat camiasında da büyük etkiler yarattı ve birçok eserin ortaya çıkmasına neden olmuştur.