Prof. Dr. Tayfun Uzbay, Altınbaş Üniversitesinde madde bağımlılığını anlattı

Üsküdar Üniversitesi Rektör Danışmanı ve Tıp Fakültesi Tıbbı Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tayfun Uzbay, Altınbaş Üniversitesi Eczacılık kulübünün düzenlediği Future Pharm etkinliğine konuşmacı olarak katıldı. Prof. Dr. Tayfun Uzbay, Alkol ve Madde Bağımlılığı konularına ilişkin önemli paylaşımlarda bulundu.

6 - 8 Mart tarihlerinde BH Conference & Airport Hotelde düzenlenen etkinliğe katılımcılar yoğun ilgi gösterdi.

“Madde bağımlılığı beyin hastalığıdır”

Prof. Dr. Tayfun Uzbay, madde bağımlılığının bilimsel tanımı ile ilgili bilgi verdi. Uzbay, “İlaç niteliğine sahip bir maddenin beyni etkilemesinden kaynaklanan maddenin keyif verici etkilerini duyumsamak ve yokluğundan kaynaklanan huzursuzluktan sakınmak için devamlı veya periyodik olarak madde alma arzusu ve bazı davranış bozuklukları ile karakterize bir beyin hastalığıdır” dedi.