Tıp Fakültesi Akademik Kurulu Toplantısının ilki yapıldı



Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Akademik Kurulu Toplantısı’nın ilki gerçekleşti. 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında ilk öğrencileriyle öğretime başlayan Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi, Akademik Kurul Toplantısı’nın da ilkini düzenledi.

Tıp Fakültesi NP Yerleşkesi, İbn-i Sina Konferans Salonunda gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Sur yaptı. Sur, Akademik Genel Kurul’un önemine değindi. Tıp Fakültesi öğretim üyelerinin kendilerini tanıtmalarının ardından gündem maddelerinin değerlendirilmesine geçildi.



FTS, BBS, Stix sistemleri anlatıldı…

Öğretim üyelerine, Üsküdar Üniversitesinin Faaliyet Takip Sistemi (FTS), Bologna Bilgi Sistemi (BBS) ve Stix sistemleri hakkında bilgi verilerek, bu sistemlerin takibi ve güncel tutulmasının gerekliliği vurgulandı.

Her öğretim elemanının bilimsel araştırmalarını, yayınlarını, verdiği dersleri, seminerleri ve uygulama listesini, yurt içinde ve dışında yaptığı bilimsel kongrelerdeki tebliğlerinin birer örneğinin FTS ve BBS girişlerinin önemi anlatıldı.

Öte yandan Tıp Fakültesi bölüm başkanlarına her öğretim yılı sonunda geçmiş yıldaki eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri ile gelecek yıldaki çalışma planlarını belirten raporun hazırlanması ile ilgili de bilgi verildi.

Toplantı, toplu fotoğraf çekimi ardından sona erdi.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)