Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü öğretim üyeleri öğrencilerle buluştu



Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü öğretim üyeleri Prof. Dr. Reşat Öngören ve Dr. Sema Süvarioğlu İstanbul’un çeşitli liselerinde konferanslar verdi.

Prof. Dr. Reşat Öngören Şirinevler Şehit Sedat Mekan Anadolu İnam Hatip lisesinde Mevlana’yı anlattı. Liseli öğrenciler ve öğretmenlere hitap eden Öngören Şeb-i Arus’un anlamı, Mevlana’nın görüşleri ve şaheseri olan Mesnevi'nin önemi üzerinde durdu.



Dr. Sema Süvarioğlu ise Çekmeköy Nesrin Uçmaklıoğlu Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi ve Şehit Ömer Halisdemir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 7’nci sınıf öğrencilerine Değerler Eğitimi kapsamında Empati ve Hoşgörü konulu bir konuşma gerçekleştirdi.

Yaklaşık 350 öğrencinin izlediği konuşmada empati kavramı hikayelerle tanıtıldı, bilgi olarak hemen herkesin hakim olduğu konuyu uygulamanın neden zor olduğu üzerinde duruldu ve empati kurabilmek için neler yapılması gerektiği anlatıldı.

“Yaradılanı severim Yaradan’dan ötürü” deyişinin öğrenciler tarafından yaygın olarak bilindiği söyleyen Dr. Süvarioğlu hoşgörü kavramından bahsederek, kültürümüzde hoşgörünün yeri üzerinde durdu.
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)