3. Nörobilim Kongresine Üsküdarlı akademisyenler damga vurdu…



Disiplinlerarası Beyin Araştırmaları Derneği (DABAD) tarafından Nişantaşı Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen 3. Nörobilim Kongresine Üsküdar Üniversitesi akademisyenleri damga vurdu. Üsküdar Üniversitesinden çok sayıda akademisyenin katıldığı kongrede nörobilim alanında önemli başlıklar tartışıldı.

14 – 15 Aralık tarihlerinde gerçekleşen kongreye Üsküdar Üniversitesinden 11 akademisyen katıldı. Birbirinden farklı konuların ele alındığı kongre katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü.


Prof. Dr. Oğuz Tanrıdağ, Davranışsal Nörobilim konusunu değerlendirdi

Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Oğuz Tanrıdağ kongrenin açılış paneline katıldı. Tanrıdağ, Davranışsal Nörobilim konusuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Prof. Dr. Tayfun Uzbay’dan iki önemli konferans

Üsküdar Üniversitesi Rektör Danışmanı, Tıp Fakültesi Dâhili Tıp Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tayfun Uzbay, Psikiyatrik Hastalıklarda Deney Hayvanları Modelleme, Nöropsikofarmokoleji ve Akılcı İlaç Kullanımı konularında katılımcılara önemli bilgiler aktardı.

Doç. Dr. Barış Metin, Nörogörüntüleme Yöntemlerini ele aldı

Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Doç. Dr. Barış Metin’in moderatörlüğünde “İntihara Boyutsal Yaklaşmak: İntihar Davranışının Nörobiyolojisi” paneli gerçekleşti.  Metin, Bilişsel Süreçlerin Fonksiyonel Nörogörüntüleme Yöntemleri ile Haritalanması konusuna ilişkin önemli paylaşımlarda bulundu.

Doç. Dr. Korkut Ulucan, Nöropsikiyatrik Hastalıkların Genetik Temellerini anlattı

Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümünden Doç. Dr. Korkut Ulucan “Nöropsikiyatri Hastalıklarının Moleküler Genetik Temelleri ve Klinik” başlıklı panelde nöropsikiyatrik hastalıkların genetik temellerini değerlendirdi.

Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Ünübol, Türkiye’nin Duygu Haritasını açıkladı 

Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Ünübol ise Emosyonların Nörobiyolojisi ve Türkiye’nin Duygu Haritası konusuna ilişkin paylaşımlarda bulundu.

Arş. Gör. İbrahim Yaşa, Dil ve Konuşma Bozuklukları konulu sunumunu yaptı 

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü Arş. Gör. İbrahim Yaşa Dil ve Konuşma Bozukluklarında Nörogirişimsel Yöntemler başlıklı konuşmasını yaptı.



Doç. Dr. Korkut Ulucan, Spor Sakatlanmalarında Genetik konusunu tartıştı 

Kongrenin ikinci gününde Doç. Dr. Korkut Ulucan, Beyin Festivali: Geleceğin Beyni” konferansına katıldı. Daha sonrasında Ulucan, “Sporcu Sakatlanmalarında Psikolojik Müdahaleler” paneline konuşmacı olarak katıldı Ulucan, panelde Spor Sakatlanmalarında Genetik konusunu tartıştı.

Prof. Dr. Ahmet Konrot, Disleksi konusunda önemli paylaşımlarda bulundu

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dil ve Konuşma Terapisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Konrot Dil ve Konuşma Terapisi Perspektifinden Disleksi konusunu değerlendirdi. Ardından Konrot, Kekemeliğin Nörofizyolojisi konulu ikinci konuşmasını gerçekleştirdi.



Prof. Dr. Sinan Canan, İnsan Beyni ve Davranışın Evrimi ile ilgili bilgi verdi 

Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Sinan Canan “Beyin Festivali: Geleceğin Beyni” panelinde “İnsanın Farkı Ne” başlıklı konuşmasını yaptı. Canan, “İnsan Beyni ve Davranışın Evrimi” konusuna ilişkin bilgi verdi.

Doç. Dr. Türker Tekin Ergüzel, Yapay Zekâ konusunu değerlendirdi

Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Türker Tekin Ergüzel “Nörolojik Rehabilitasyonda Yapay Zekânın Yeri” panelinin moderatörlüğünü üstlendi. Ergüzel, Yapay Zekâ konuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.



Dr. Öğr. Üyesi Yeşim Ünveren, Nörobiyoloji ve Beslenme konularını anlattı 

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ergoterapi Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Yeşim Ünveren "Yeme Bozukluklarının Nörobiyolojisi ve Terapi Yöntemleri" panelinde “Beynin Nörobiyolojisi Beslenmeyi Nasıl Etkiliyor, Yeme Bozukluklarına Yaklaşım Nasıl Olmalı?” konularını değerlendirdi.  

Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Bahadır Ağce, Sağlığın Sürdürülmesinde Yaşam Tarzının önemine değindi

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ergoterapi Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Bahadır Ağce Geriatrik Bireylerde Sağlığın Sürdürülmesinde "Yaşam Tarzını Yeniden Düzenleme" Programı ile ilgili konuştu.

Çok sayıda bilim insanı ve akademisyenin katıldığı 3. Nörobilim Kongresinin kapanış konuşmasını Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Doç. Dr. Korkut Ulucan yaptı.
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)