Tıp öğrencilerinin çay saati buluşmaları başladı



Üsküdar Üniversitesi Tıp Öğrencileri Topluluğunun düzenlediği “Çay Saati” etkinliğinin ilk konuğu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Sur oldu. Sur, Tıp Fakültesi öğrencileriyle doktorluk anılarının yanında müzik, spor, şiir konuları üzerinde samimi sohbet gerçekleştirdi.

Hekimlik sadece tıptan ibaret değildir!

Hekimliğin sadece tıptan ibaret olmadığını belirten Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Sur, “Toplumu kazanmak da önemlidir. Eğer gerçekten toplumu kazanmak istiyorsanız hekimliğinizin yanında toplumun ihtiyaçlarından da haberdar olmanız gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Hasta hekim iletişiminde hastaya karşı üslup çok önemlidir!

Hekimlikte en önemli unsurlardan birisinin hasta hekim iletişiminde üslup meselesi olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Hayda Sur; “Hastaya ne kadar anlayışla yaklaşırsanız, sizi o kadar samimi bulacaktır. Böylece hekimlik görevimizde üstümüze düşeni yapmış oluruz ve insanların kalbine dokunuruz” ifadelerini kullandı.



Sanat, spor ve müziğin hayatımdaki yeri çok farklıdır!

Sanat, müzik ve spor peşinde koşmanın önemine değinen Sur; “Bu aktivitelerle uğraşmak için insan kendisine zaman ayırmalı ve boş vakit yaratmalı. Böylece sanat, spor ve müziğin insan ruhuna işler hale geldiğini” söyledi.

Klinik alanında öğrendiklerim hayatıma çok şey kattı!

Sur; doktorlukta mecburi hizmet görevi için gittiği Muş anılarını ve hekimlikte karşılaştığı zorluklarla baş edebilme yöntemlerini ve akademisyenlik yolundaki anılarını öğrencileriyle paylaştı.

Sur, öğrencilerin sorularını yanıtladıktan sonra toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle etkinlik sona erdi.
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)