Biyomühendislik öğrencileri Sankara Beyin ve Biyoteknoloji Araştırma Merkezini ziyaret etti



Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Biyomühendislik (İngilizce) Bölümü 2’nci sınıf öğrencileri danışmanları Dr. Öğr. Üyesi Z. Onur Çalışkaner eşliğinde Sankara Beyin ve Biyoteknoloji Araştırma Merkezi’ni ziyaret etti.



Süreçle ilgili teknik bilgi aldılar

İstanbul Üniversitesi Avcılar Yerleşkesinde öğretim üyeleri ve öğrenciler, merkezin kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İhsan Kara ve Genel Koordinatör Can Kayacılar tarafından karşılandı.



Öğrenciler, kısa bir tanıtım sunumunun ardından birim sorumluları eşliğinde moleküler üretim birimi ve fonksiyonel gıda üretimine yönelik zeytinyağı dolum tesisi ve fonksiyonel unlu mamul üretim tesislerini gezerek süreçlerle ilgili teknik bilgi edindi.

Prof. Dr. İhsan Kara’nın ülkemizdeki biyoteknolojik üretimin artırılması ve gelecekteki potansiyeli ile ilgili tavsiyelerini ilgiyle ve merakla dinleyen öğrenciler, sonrasındaki merkez gezisi ile kendi alanları ile ilgili örnek prosesleri yerinde inceleme fırsatı buldu.



Türkiye’de özel sektör tarafından desteklenerek kurulmuş ilk ve tek tematik Ar-Ge Merkezi olan Sankara Beyin ve Biyoteknoloji Araştırma Merkezi’nde insan sağlığına yararlı bitkisel antioksidanların endüstriyel ölçeklerde saflaştırılması, bu bileşenlerin hücre kültürlerindeki ve model organizmalar üzerindeki moleküler aktivitelerinin (antikanser, antiobezite, enerji verici, nörodejenerasyonu engelleyici etkileri gibi) araştırılması ve saflaştırılan antioksidanlar ile zenginleştirilmiş gıdaların (ekmek ve zeytinyağı gibi) üretimi gerçekleştirilmektedir.
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)