Kız Kulesi Buluşmalarının Konuğu Doç. Dr. Gamze Sart oldu



Üsküdar Üniversitesinin düzenlediği Kız Kulesi Buluşmaları programının konuğu İstanbul Üniversitesi Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi, Eğitim Bilimleri Bölümü, Rehberlik ve Psikoloji Danışmanlık Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gamze Sart oldu. “Geleceği Kurgulayan ve Oluşturan Üniversiteler” konusunda sunum yapan Sart, üniversite eğitiminin önemine işaret etti. Sart, “Üniversite dışında informal öğrenmenin araştırmaları yapılıyor” dedi.

Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşke İcadiye Toplantı Salonunda düzenlenen programın koordinatörlüğünü Üsküdar Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Zelka yaptı. Etkinliğin moderatörlüğünü Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü Prof. Dr. Nazif Gürdoğan üstlendi.



Prof. Dr. Nazif Gürdoğan: “Dünya bir bütündür”

Dünyanın bir bütün olduğunu belirten Gürdoğan, dünyanın İbn-i Haldun’un semasında tek yıldız olduğunu söyledi. Gürdoğan, “Dünya bir bütündür. Görüneniyle görünmeyeniyle, fiziğiyle metafiziğiyle bir ele almalıyız” şeklinde konuştu.



Doç. Dr. Gamze Sart: “Bizim her şeyimiz var fakat mutlu değiliz”

Doç. Dr. Gamze Sart, günümüz insanın her şeye sahip olmasına rağmen mutlu olamadığına dikkat çekti. Sart, “Bizim her şeyimiz var fakat mutlu değiliz. Bunun için şu anda mutluluk merkezleri kurulması söz konusu. Farklı bir gerçeğin yaşandığı bir dönemdeyiz. Neyin gerçek olduğunu bilmiyoruz” dedi.

Doç. Dr. Gamze Sart: “Eğitim bizi farklı bir boyuta ulaştırabilmeli”

Eğitim ile ilgili önemli paylaşımlarda bulunan Sart, daha iyi bir gelecek için eğitimcilere tavsiyelerde bulundu.  Sart, “En önemli ajanda pişmiş olan bilgidir. Biz bilimi devam ettirebilirsek, mezun ettiğimiz öğrenciler 40-60 yıl üretken olacak. Aldığım veya verdiğim eğitim öyle bir eğitim olmalı ki, bizi farklı bir boyuta ulaştırabilmeli. Öğrencilerimize bilgi yerine yetkinlik öğretmeliyiz” şeklinde konuştu.



Doç. Dr. Gamze Sart: “Üniversiteleri değiştirirsek dünyayı da değiştirebiliriz”

Eğitimde yapılandırılmaya gidilmesi gerektiğini söyleyen Sart, eğitimcinin de eğitilmesi gerektiğini belirtti. Sart, “Üniversiteleri değiştirirsek dünyayı da değiştirebiliriz. Üniversiteler bir kuşun vücudu gibidir. Yapılandırmalara üniversitelerden başlamak gerekir. Eğitimde, akademisyenlerin de içinde bulunduğu şekillenmeye gitmeliyiz” dedi.



Prof. Dr. Mehmet Zelka: “İnsan kendini tanımadan çevresini tanıyamaz”

Eğitim sistemi ile ilgili bilgi veren Prof. Dr. Mehmet Zelka ise eğitim sisteminin düzeltilmesi ile ilgili yapılması gerekenlere değindi. Zelka, “Dünyada hızlı ve kaçınılamaz bir değişim var. Bu gibi durumlarda kişinin kendisini ele alabiliriz. İnsan kendini tanımadan çevresini tanıyamaz ve katkıda bulunamaz. Eğitim sistemimizi düzenlerken buna değinmemiz gerekiyor. Kişilerin kendilerini tanımalarını sağlayacak şekilde eğitime yeni bir bakış açısı getirmemiz gereklidir” şeklinde belirtti.

Katılımcıların sorularının cevaplanmasının ardından etkinlik sona erdi.

 
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)