Prof. Dr. Haydar Sur Sağlık Turizmi ve Sağlık Politikaları paneline katıldı



Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Sur, Toros Üniversitesi Sağlık Yönetimi Topluluğu tarafından düzenlenen Sağlık Turizmi ve Sağlık Politikaları paneline konuşmacı olarak katıldı. Panelde sağlık turizmi ve sağlık politikaları konularından önemli bilgiler paylaşıldı.

Bahçelievler Kampüsü Konferans Salonunda düzenlenen panele, Toros Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Setaç Özveren, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Mazmanoğlu, Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Sur, Atılım Üniversitesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Dilaver Tengilimoğlu Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Md. Yard. Doç. Dr. Abdullah Çalışkan,ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Sağlık turizminde yabancı dilin önemi

Sağlık turizminde dünya ile rekabet edebilmek için yabancı dil bilgisinin önemine dikkat çeken Prof. Dr. Haydar Sur, “Devlet mekanizmaları ve özel sektör mekanizmaları hakkında sürekli bilgi sahibi olmalıyız. Girişimciliği, yatırım risklerini ve uluslararası ticari ilişkilerin nasıl kurulduğunu öğrenmeliyiz. Özellikle sağlık yöneticiliği alanında hizmete başlarken hizmetin finansman ya da sunum kısmını mı seçeceğinize iyi karar vermeniz gerekiyor. Bu nedenle ‘makro planda çalışan sağlık finansmanı yöneticisi, makro planda çalışan sağlık hizmetleri sunumu yöneticisi, mikro planda çalışan sağlık finansmanı yöneticisi ve mikro planda çalışan sağlık hizmetleri sunumu yöneticisi’ alanları hakkında az çok bilgi sahibi olup, tek bir alanda uzmanlaşmalısınız” şeklinde konuştu.

Program katılımcıların sorularının cevaplanması ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)