Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan Üsküdar’da eğitimcilerle buluştu



Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, Üsküdar İlçe Eğitim Müdürlüğü bünyesinde yürütülen “Kendini Geliştir, Geleceği Değiştir” projesi kapsamında Öğretmen Mesleki Gelişim Seminerlerine konuşmacı olarak katıldı. Arıboğan, “Kötülük, İyilik ve Şeffaflık” konusunda sunum yaptı.

Altunizade Kültür Merkezinde gerçekleşen etkinlikte Arıboğan, Üsküdar’da eğitim veren 160 eğitimciye seminer verdi.

Programın açılış konuşmasını Nezahat - Ahmet Keleşoğlu Ortaokul Müdürü Halil Önge yaptı. Önge, Dört sene önce bu yola çıktıklarını ve Üsküdar’da çalışan 7 bin öğretmenin bu eğitimlerden geçtiğini belirti. Önge, Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan’ın özgeçmişini takdim ederek sahneye davet etti.



“Kötülüklerin parçasıyız”

Kötülüğün hayatımızı nasıl çerçevelediği ve kötülüğün sıradanlaşması üzerine konuşan Arıboğan, “Fark etmesek de çok fazla kötülük var ve bu kötülüklerin parçasıyız” dedi.

“20. Yüzyılda siyasi nedenlerden dolayı 200 milyon insan öldü!” 

Geçmişten günümüze bir şeylerin sürekli değişim gösterdiğini söyleyen Arıboğan, son zamanlarda eski güzel günlerden çok sık bahsedildiğini vurguladı. Arıboğan, “20. Yüzyıl boyunca sadece siyasi nedenlerden dolayı hayatını kaybeden insan sayısı 200 milyon ve sadece 80 milyon kadarı 2. Dünya savaşı nedeniyle öldü. Güzel günler diye adlandırdığımız, çocukluğumuzu yaşadığımız dünya çokta güzel değil” şeklinde konuştu.



“Seminerlerimde öğretmekten ziyade öğrenmeyi de seviyorum”

Arıboğan, sosyal medya insan hayatına girmesiyle birlikte kötülük meselesine kafa yormaya başladığını belirtti. Arıboğan kötülük kavramını eğitimcilerle değerlendirip tartıştı. Arıboğan, “Seminerlerimde öğretmekten ziyade öğrenmeyi de seviyorum” dedi.

Dijital kötülük ve internetin karanlık yüzü ile ilgili bilgi verildi

Dijital kötülük ve internetin karanlık yüzüne değinen Arıboğan siber güvenlik sorunları, terörizm organize suç, politik manipülasyonlar, siber zorbalık, troll çeteler, değerler erozyonu ve sosyal yıkım regresyondan bahsetti.

Seminer sonunda Nezahat - Ahmet Keleşoğlu Ortaokul Müdürü Halil Önge, Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan’a teşekkür plaketi ve hediye taktimin de bulundu.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)