Doç. Dr. Tokaç: “Emekliliği olmayan tek meslek hekimliktir”



Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi “Tıp ve Musiki; Söyleşi, Tambur ve Ney Dinletisi” etkinliği düzenledi. Etkinliğin konuğu, İstanbul Devlet Müziği Araştırma ve Uygulama Topluluğu Sanat Yönetmeni Doç. Dr. Murat Salim Tokaç oldu.

Tıp Fakültesi NP Yerleşkesinde düzenlenen etkinlikte Doç. Dr. Tokaç, öğrencilerle söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşi sonrası Tokaç, tambur çalarak öğrencilerle keyifli vakit geçirdi.



“Müzik dinletisi yapılan ve yapılmayanlar arasında ciddi farklar oluyor”

Musiki ve hekimliğin aileden geldiğini, anne karnından itibaren müzik sesiyle hemhal olduğunu belirten Doç. Dr. Murat Salim Tokaç, “Bugün bilimsel araştırmalara bakınca anne karnında müzik dinletisi yapılan ve yapılmayanlar arasında hem beyin gelişimi hem olaylara yaklaşım hem pratik sonuçlara varma noktasındaki bilimsel verilerde ciddi farklar gözüküyor. Bir şekilde hobi olarak başlayan bu faaliyetler ders döneminde hiçbir negatif etki etmeden, aksine tıp fakültesi gibi yoğun geçecek dönemde ne kadar doğru bir seçim olduğunu hem eğitim hayatınızda, hem de mesleğe girdiğinizde göreceksiniz” şeklinde konuştu.

“Emekliliği olmayan tek meslek hekimliktir”

Doç. Dr. Murat Salim Tokaç hekimlik mesleği ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Tokaç, “Bu işi aktif olarak yapın ya da yapmayın oturduğunuz evde, iş yaptığınız ortamda hekim olduğunuzu ve diplomanızın garantili olduğunu bilen kim olursa olsun, gece iki buçukta sen hekimlik yapmıyorsun diye kapınızı çalmayacağının garantisi yok. Hekimlik emekliliği olmayan bir meslektir. Lüksünüz ise her zaman ona karşılık vermekle mutlu olmak ve bu mutluluğun karşısında duyacağınız ‘ağrım geçti’ kelimesidir. Neye inanırsanız inanın vesile olduğumuz deva, hekimliğin karşılığını alabileceğiniz en güzel cevaptır” dedi.



“Çoğaltarak paylaşmanız en güzeli olacaktır”

Doç. Dr. Murat Salim Tokaç, insanın kişiliğinde olmayan ya da geliştiremediği bir alışkanlığın veya duygunun müziğine, yaptığı ve yapacağı işe yansımayacağını dile getirdi. Tokaç, “Önce kendinizi tatmin edin, sonrasında tatmin etme noktasındaki taşma karşıya doğru yansımaya başlayacaktır. Sanatın kendi kuralları içerisindeki disiplini muhakkaktır ama sanatı açılım haline getirmek, paylaşmak o disiplin şartları içerisinde sizin duygularınızı ve her gördüğünüz olaya yeni bir duygu katarak, heybenizi genişletip taşıdıkça çoğaltarak paylaşmanız en güzeli olacaktır” şeklinde konuştu.



Söyleşinin sonunda, Üsküdar Üniversitesi Ergoterapi Bölüm Başkanı Sevda Asqarova tarafından Doç. Dr. Murat Salim Tokaç’a plaket takdim edildi.



Hatıra fotoğrafı çekiminin ardından söyleşi sona erdi.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)