Prof. Dr. Mehmet Zelka Malatya 9’uncu Uluslararası Film Festivali jürileri arasında yer aldı



Üsküdar Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Zelka, Malatya'da 9'uncusu düzenlenen "Malatya Uluslararası Film Festivali’nde jüri üyeleri arasında yer aldı.

Yönetmen Müfit Can Saçıntı başkanlığında kısa metraj film yarışması jüri üyeleri arasında, Üsküdar Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Zelka, Akademisyen Hakan Aşkan, Oyuncu Hakan Karsak, Yönetmen Mustafa Karadeniz, Yönetmen Nihan Belgin ve Yazar Banu Bozdemir yer aldı.

Malatya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Battalgazi ve Yeşilyurt ilçe belediyelerinin iş birliğiyle bu yıl 9'uncusu düzenlenen "Malatya Uluslararası Film Festivali" Malatya Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Törene Vali Aydın Baruş, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan ile kent protokolü, sanatçılar ve çok sayıda davetli katıldı.

Ödüller sahiplerini buldu

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan'ın katıldığı törende ödüller ve sahipleri şöyle oldu:

"En İyi Film 'Küçük Şeyler', 'En İyi Yönetmen' Kapan filmini çeken Seyid Çolak, 'En İyi Kadın Oyuncu' Başak Özcan, 'En İyi Erkek Oyuncu' Alican Yücesoy, 'En İyi Görüntü Yönetmeni' Andreas Sinanos, 'En İyi Müzik' Ali Saran, 'En İyi Senaryo' Omar ve Biz filmiyle Mehmet Bahadır Er."

Öte yandan kısa metraj dalında "Taş Stone' filmiyle Alican Yücesoy birinci olurken, vefa ödülü ise merhum sanatçı Tarık Ünlüoğlu adına eşi Gülanay Kalkan Ünlüoğlu'na verildi.
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)