Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Aile toplumu ayakta tutan en temel değerdir”



Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan Ümraniye Müftülüğünün düzenlediği “Son Kale Aile” konferansına konuşmacı olarak katıldı. Yaklaşık 400 din görevlisinin katıldığı konferansta Tarhan, aile kurumunun önemine dikkat çekerek “Aile kurumunun içerisinde her zaman huzur bulunması gerekir. Toplumu ayakta tutan değerlerin başında aile gelir.” dedi.

“Evliliğin en büyük düşmanı inatçılık ve narsizm!”

Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen Ümraniye Müftülüğünün “Peygamberimiz ve Aile” programı konferansı Ümraniye Belediyesi evlendirme dairesinde yapıldı. Ümraniye Müftüsü Muharrem Gül’ün de katıldığı konferansta Tarhan, ailenin çok önemli bir kurum olduğunu vurgulayarak, aile içerisinde her zaman huzurun olması gerektiğinin altını çizdi. Evlilikte başarısızlığın en büyük nedenleri inatçılık ve narsizm olarak tanımlayan Tarhan, günümüzde evliliğin tanımının değiştiğine vurgu yaptı.



“Evliliklerin içinde empati yoksunluğu var”

Tarhan, evliliklerde empati yoksunluğunun giderek arttığını ifade ederek; “Evliliğin tanımı değişti, evliliklerin içerisinde empati yoksunluğu var. Evlilikte kimse avukat olmamalı hâkim olmalı, eşler birbirini değiştirmemeli” diyerek empatinin aile için önemli olduğunu vurguladı. Tarhan, sözlerinin devamında “Evlilikte aynı gemidesiniz, problem olduğu zaman evliliğin iyiliği için sorular sorulmalı soru sormaz ve empati yapmazsanız, evliliği yürütmek zor olur” değerlendirmelerinde bulundu.

“Aile toplumu ayakta tutan en temel değerdir”

“Modernleşmeyle bencilleşen, dünyevileşen bireyler aileyi ayak bağı olarak görüyor. Aileyi değersizleştiriyorlar. Bu yaklaşım çok yanlış. Unutulmamalıdır ki toplumu ayakta tutan en temel değer ailedir.” şeklinde konuşan Tarhan, sözlerinin devamında ebeveynlerin çocuklara iyi örnek olmaları konusunda çok dikkatli davranmaları gerektiğini belirtti. Tarhan, “Aileler çocuklarının zeki ve çalışkan olmasını istiyor fakat sonrasında bunu kötü yönde kullanabileceklerinin farkında değiller, aileler öncelikle çocuklarını iyi insan olarak yetiştirmeli.”  dedi.



Din görevlilerin yoğun ilgi gösterdiği programın sonunda Tarhan okurları için kitaplarını da imzaladı.



 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)